Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.06.2005, 09:10   #1
szuldek
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.10.2004
Posty: 1
szuldek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak nagrać płytke AUDIO (zeby nutki były bez przerw)

Witam, mam pytanie czym najlepiej i w jaki sposób nagrać płyte AUDIo (compact disc) tak zeby piosenki były generalnie bez przerw, tak jak to robią na płytkach z EKWADORu czy ENERGY 2000. moze nero sobie poradzi z tym??
pzdrawiam
szuldek jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.06.2005, 09:33   #2
sight
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika sight
 
Data rejestracji: 01.11.2004
Posty: 569
sight zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. robimy obraz (obojetnie jakiej płyty audio cd-orginalnej) w formacie .bin
2. otwieramy ten obraz w ultraiso
3. wyrzucamy utwory z otwartego obrazu zastepujac własnymi (w formie wav.)
4. zapisujemy nowo utworzoną płyte w formacie .bin
5. płyte wypalamy z obrazu w nero 8 )
__________________
sight jest offline  
Stary 07.06.2005, 09:39   #3
para
Guru
 
Avatar użytkownika para
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Gdzieś tam
Posty: 1,754
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez sight
1. robimy obraz (obojetnie jakiej płyty audio cd-orginalnej) w formacie .bin
2. otwieramy ten obraz w ultraiso
3. wyrzucamy utwory z otwartego obrazu zastepujac własnymi (w formie wav.)
4. zapisujemy nowo utworzoną płyte w formacie .bin
5. płyte wypalamy z obrazu w nero 8 )
Szczere mówiąc nie rozumiem po co tyle zachodu.

Wystarczy nagrać płytę CD-Audio w trybie DAO (Disc-at-once) i ustawić czasy przerw między utworami na 0 sekund.

Pozdrawiam
para jest offline  
Stary 07.06.2005, 10:10   #4
Arepo
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 01.10.2004
Posty: 3,346
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez szuldek
Witam, mam pytanie czym najlepiej i w jaki sposób nagrać płyte AUDIo (compact disc) tak zeby piosenki były generalnie bez przerw, tak jak to robią na płytkach z EKWADORu czy ENERGY 2000. moze nero sobie poradzi z tym??
pzdrawiam
Witam

Jeśli masz oryginał i chcesz go dokładnie przegrać, to należy zgrać całą płytę do pliku obrazu najlepiej programem EAC (Exact Audio Copy) http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=3127010613. Następnie wypalasz taki obraz w NERO przy pomocy polecenia nagraj plik obrazu (i podajesz ścieżkę dostępu do pliku *.cue, który stworzył EAC).

Sprawa się komplikuje jeśli masz tylko pliki *.wav czy *.mp3 i chcesz sobie z nich wypalić płytkę audio. Ustawienie w Nero przerw między trackami na 0 nie zawsze pomaga. Polecam zapoznać się z moim poradnikiem http://www.arepo.republika.pl/1/Art.html.

Warto również poczytać ten temat : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...094#post451094.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
__________________
Lite-On iHBS 212, Pioneer BDR-209EBK
Arepo jest offline  
Stary 23.06.2005, 14:49   #5
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam inne pytanie odnosnie nagrywania audio ,mam plik mp3 dlugosc 73 min wszystko sie idealnie odtwarza w winampie dzis chcialem go nagrac na wave i robi sie 32 min, nagrywam zawsze nero, kiedys mialem podobny problem to nagralem cd da extractorem, zrobilem i znowu to samo ,jak zrobic zebym mial w wave -audio 73 czyli pelny plik ,tj jakim programem, i w ogole wg.was jakim programem i na jakie plyty nagrywac muze audio aby miala jak najlepszy dzwiek ?aha i jakim programem moge podzielic sobie utworek np 80 min na tyle czesci ile chce ale jak go nagram na audio zeby bylo np 20 czesci i sobie wlaczam ktora chce bez koniecznosci przewijania ,ale takze zeby niebylo zadnych przerw plynnie zeby przechodzily .z gory dzieki i pozdrawiam


ps .sluchasz muzy z ekwadoru wspolczuje, lepiej zajrzyj na techno.pl forum i mayday.pl gadka szmatka
has jest offline  
Stary 27.06.2005, 03:06   #6
Edson
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Posty: 24
Edson w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeśli w Nero zamierzamy nagrywać bez przerw to przechodzimy koniecznie z sekund na ramki i ustawiamy "0" jako długość przerwy. Jeśli pozostaniemy przy sekundach będą trzaski i błędy i jest to regułą.
Edson jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.