Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak odzyskać dane ze skasowanej CD-RW? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-odzyskac-dane-ze-skasowanej-cd-rw-38342/)

sobi1 20.10.2004 11:33

Cytat:

Napisany przez asternik
W pierwszym etapie należy zanstalować CD/DVD Inspectora pełnoprawą wersję natępnie CD/DVD Diagnostics wkladamy do napędu CD z niby utraconymi danymi tj. szybkie kasowanie.Teraz ważne raz klikamy na Diagn.a następnie odpalamy Inspectora przed oczami ukaże się otwarty program z wirującą płytą w kwadratowym oknie pozostaje cierpliwie czekać aż w lewej części programu zaczną ukazywać się foldery z utraconymi danymi które to następnie kopiujemy gdzieś na dysk działa napewno. POWODZENIA

Co mam rozumiec przez "raz klikamy na Diagn.". Mam go uruchomic?Po wlozeniu skasowanej plyty do napedu i odpaleniu Inspectora, owszem na chwile pojawia sie okienko z wirujaca plyty.A po lewej stronie napis Blank.
Moglbys dokladniej opisac sposob postepowania
Pozdrawiam

deidry 20.10.2004 09:13

Cytat:

Napisany przez SMJ_Lębork_PL
DA SIĘ! Użyj programu CD Recovery (chyba firmy Ahead), tam jest opcja ''odzyskaj dane'' - pliki zostaną skopiowane na dysk w formie obrazu ISO. Później nagrywasz ISO na płytkę - i masz pliki z powrotem!
P.S.
Nie gwarantuję, że to zadziała.

Odzyskuje dane ale nie zawsze i nie do końca. Sama w domu może nie próbowałam, lecz byłam współ testującym i raz na 4 razy sie udało. oczywiscie mówiac o odzyskaniu 100% danych bez zadnych skaz! Brak wyników pozytywnych tego pwszystkiego mogło byc spowodowane słabym komputerem, przechodzacym stan przejsciowy(zwieszał sie!).

a co do restartu to kicha wiem ze najprostrzy sposób i najprawdopodobniej najskuteczniejszy, ale jakoś nie ufam temu wszystkiemu. uwazam, ze napewno jest jakis progrm, ktory ma taka opcje, bo napewno ludzie przed tym topic'iem mieli z tym problemy! Nie omieszkam spróbowac, jednak czy to działa!

SMJ_Lębork_PL 31.08.2004 22:01

DA SIĘ! Użyj programu CD Recovery (chyba firmy Ahead), tam jest opcja ''odzyskaj dane'' - pliki zostaną skopiowane na dysk w formie obrazu ISO. Później nagrywasz ISO na płytkę - i masz pliki z powrotem!
P.S.
Nie gwarantuję, że to zadziała.

911 25.08.2004 10:49

a szybkie kasowanie w nero 6

ktos próbował z nero 6 szybkie kasowanie?? czy tylko 5??

Łukasz R. 18.08.2004 13:25

Wiem... Właśnie znalazłem w goglach link do ściągnięcia tego programu. Ale zanim mi się eMuł połączy, to minie z tydzień chyba... :\ Dlatego właśnie proszę o przesłanie tego programu na maila :mruga: .

---------- Edit by Łukasz R. ----------

Właśnie zainstalowałem sobie CD/DVD Diagnostics (na razie bez Inspectora, bo jeszcze go nie znalazłem). Jest to niestety tylko wersja demo. Franca nie chce nawet skopiowac plikow z płyty na dysk :\ .

Piterniel 18.08.2004 13:08

Cytat:

Napisany przez Łukasz R.
To ja w takim razie poprosiłbym o ewentualne przesłanie mi tych programów na adres lukasz.radosz@wp.pl . Muszę to sprawdzic :mruga: .

eMule w ruch ;)

Łukasz R. 18.08.2004 13:06

Zaraz... A skąd mam wziąc pełnoprawną wersję Inspectora? Znalazłem opis tego programu na tej stronie:
http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/006574.php

???

Dało by się jakoś przesłac te progsy przez maila? Jakby co to jest mój adres:
lukasz.radosz@wp.pl

Chcialbym to sprawdzic :mruga: .

Piterniel 18.08.2004 09:39

Cytat:

Napisany przez asternik
W pierwszym etapie należy zanstalować CD/DVD Inspectora pełnoprawą wersję natępnie CD/DVD Diagnostics wkladamy do napędu CD z niby utraconymi danymi tj. szybkie kasowanie.Teraz ważne raz klikamy na Diagn.a następnie odpalamy Inspectora przed oczami ukaże się otwarty program z wirującą płytą w kwadratowym oknie pozostaje cierpliwie czekać aż w lewej części programu zaczną ukazywać się foldery z utraconymi danymi które to następnie kopiujemy gdzieś na dysk działa napewno. POWODZENIA

Zgubiłem się w punkcie.....

Proszę o jakiś dokładniejszy opis :P

asternik 18.08.2004 07:28

CD/DVD Diagnostics i Inspector

Cytat:

Napisany przez Piterniel
A niby jak ich się używa ??

Łukasz R. 17.08.2004 22:41

Co do powyższego: napiszę Ci zaraz coś na PW :mruga: .

Co do tematu: sprawdzałem właśnie zposób z "przerwaniem procesu"... i KICHA :(.
Próbowałem dwa razy. Za pierwszym razem wyłączyłem "proces" zbyt wcześnie (płyta nie została nawet naddziabnięta, tzn. pozostała czysta). Za drugim razem wyłączył się zbyt późno. Co ja mówię ??? . Wogóle się nie chciał wyłączyć. Na ekranie pozostało tylko okienko "Zamykanie programu", a nagrywarka wypalała dalej :(. Tak więc u mnie to nie działa. Jednak Wy także próbujcie :mruga: . Sprawdźcie też ten sposób z "30 sekundami", który opisałem gdzieś tam powyżej :mruga: .

nimal 17.08.2004 22:27

total OT: a wez nie zadawaj trudnych pytan w jakiej parafii :D w kazdym razie w tym starym kosciele obok rynku, a wesele w paradiso :) moze jakie :piwo: w weekend :> wal na priv jakby co - emila masz w podpisie, pw tez sprawdzam, komunikatory tyko do 15tej ;)

edit: przypomnialo mi sie - kosciol najswietszego serca pana jezusa

Łukasz R. 17.08.2004 22:18

No nie mów! :D. Poważnie? :D. W której parafii? :D. Ja w "świętej Barbary" miałem bierzmowanie :D. Dobrze, może nie róbmy z tego tematu offtopica :mruga: .

:D:D:D:D:D

nimal 17.08.2004 22:13

wyjecie wtyczki to nie jest dobry pomysl (chyab ze masz sprzet obslugujacy hotplug - choc i wtedy o nie tak latwo wyglada)
zabicie procesu - to trzeba przetestowac, nie zawsze zabijany jest proces natychmiastowo, nie wiem jak to z nero wyglada...

Lukasz, ty z Turku jestes :> slub tam bralem :D a w weekend tam bede :D

Łukasz R. 17.08.2004 22:09

Jak chcesz to spróbuj :mruga: . Mi się nie chce rozkręcać obudowy. Poza tym... czy to nie grozi uszkodzeniem sprzętu? Słyszałem kiedyś, że podłączanie lub odłączanie sprzętu przy podłączonym napięciu może się tak właśnie skończyć :-?. Ja nie wiem, nie znam się zabardzo, dlatego "Twoja wola" :mruga: .

Piterniel 17.08.2004 22:05

A wyłączenie procesu ;) z zasobów systemu ?:)

A może wyjąć wtyczke napięcia ;] z nagrywarki :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:35.