Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.05.2003, 16:06   #1
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
officeXP

Mam ciekawa sytuacje:

Kolega sciagnal sobie z eMula OfficeXP z SP2 od rzau zintegrowane. Ja mam winXP PRO PL SP1 corpo. z serial wygenerowanym do integracji z SP1. Office SP2 ktorego dostalem jest w pliku bin. Od razu wkurzylo mnie to ze nie dostalem zwyklego office tylko bede go musial podmontowac z demontoola, no ale trudno. Zainstalowalem na te okazje Demontoola (nie znosze wirtualnych napedow) i zmountowalem obraz z plyty. Zaczelo sie instalowac i bach - cos nie moze zainstalowac bo mu plik jakis nie pasi w kompilacji. Wiec se pomyslalem nagram na dysk ten plik *.bin - zobacze co sie dzieje. Nagrywam i co ? winXP sie zresetowal w polowie nagrywania. Wlacza sie ponownie i znowu reset (bez logowania nawet). Tak z 10 razy. Po dlugich bojach i znojach (tryb awaryjny nic nie dawal, scandisc XPkowy sie nie odpalal), mysle sobie sprobuje zainstalowac XP na XP (kiedys tak robilem z 98SE, wiec myslalem ze moze...) no ale co zauwazylem !!! dysk c: system plikow nieznany - to dalo mi nadzieje na rozwiazanie problemu. Wywalilem CDka instalacyjnego XP i wlozylem 98SE ktory zanim zacznie sie instalowac leci swoim scandisciem po dyscach. Wszystko ladnie naprawil i winXP dziala. Wpadlem na pomysl polecenia po dysku surface scanem i filescanem z nerocdspeed - nic nie wykryl oprocz 1-2% damaged i jednego czerwonego kwadracika na koncu (pewnie plyta byla palona TAO). Wiec plyta niby OK. Ale co ciekawe - drzaca reka probuje zainstalowac to jeszcze raz : z plyty nie idzie - znowu error, to zwalam jeszcze raz bina na dysk i przegral sie. Odpalam instalacje - dupa. Potem powtorzylem akcje z moim drugim napedem i to samo. Teraz moje pytanie - co o tym myslicie (dodam ze plik jest nagrany z dysku kolegi ktory uzywa tego officea u siebie - nie bylem podczas procesu nagrywania). Czy jest jakis plik ktory mi sprawdzi sume kontrolna zintegrowanego office z SP2 w *.bin ? Wogole co jest i dlaczego ja sie pytam !!!

[godzine pozniej]
Zeby bylo jeszcze smieszniej dysk znowu zmienil system plikow i znowu byl samoczynny reset - pomoglo dopiero powtorzenie operacji z plyta instalacyjna win98SE.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
officeXP-problem.jpg  

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 09.05.2003 o godz. 17:21
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.05.2003, 17:07   #2
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Przeczytalem twoj post pare razy i szczerze mowiac ciezko cos z tego wylapac, zeby mozna bylo cos sprobowac ci zaradzic to bym musial jeszcze troche rzeczy z ciebie powyciagac.
Co to wedlug ciebie oznacza nagrywam go na dysk.?
Czyzby chodzilo o kopiowanie wszystkich plikow z plyty na dysk twardy?
Naprawde niezly chaos.
Pewnie to taka gwara mlodziezowa ale jesli oczekujesz pomocy to pisz jakos tresciwiej.
Nie spotkalem sie aby mozna bylo sprawdzic sume kontrolna tak wypalonego offica ale nie twierdze, ze czegos takiego nie ma chociaz to watpliwe.
Ten komunikat jest jakis dziwny glosuje za tym, zebys postaral sie o inna plyte najlepij sam sobie zintegruj offica z servicepackiem.
Mam tak zrobione tzn. officaxp z servicepackiem2 i niedosc, ze zadnych komplikacji nie bylo to nadodatek przy instalacji nie musze podawac numeru seryjnego.
Stary 09.05.2003, 17:18   #3
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Weron napisa***322;(a)

Czyzby chodzilo o kopiowanie wszystkich plikow z plyty na dysk twardy?
Chodzi o to ze ten oficce to plik *.bin nagrany na plyte. Jezli pisze ze nagrywam na dysk - to znagrywam ten pkil bin, jak instaluje to znaczy ze odpalam demontoola i montuje to bina (z CD lub HDD - jezeli wczesniej byla mowa o przegraniu).

I pojawilo sie jeszcze cos nowego - teraz za kazym uruchomieniem XP zalacza sie scandisc i mi automatycznie integruje dysk c: z winXP chociaz ma Fat32 i jest zintegrowany !

PS. troche poprawilem orginal

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 09.05.2003 o godz. 17:22
Stary 09.05.2003, 17:31   #4
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
też nie wiem o co Ci chodzi.

Jak masz bin i cue to nie potrzebujesz żadnego wirtualnego napedu. Nie rozumiem po co go instalowałeś.
Jak nie masz cue to dociągnij.

Przywróć xp do normalnego stanu i wypal obraz np. w nero na cdrw. Jak się nie da, to pewnie obraz jest walnięty. Wtedy dalej podumamy, jest jakiś program do naprawiania plików z Mułka.
-------
na donkeyu/mule są głównie obrazy płyt w iso i cue/bin (z większego softu) - i to jest bardzo dobre...

Ostatnio zmieniany przez pali : 09.05.2003 o godz. 17:35
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2003, 17:43   #5
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Cytat:
pali napisa***322;(a)
Jak masz bin i cue to nie potrzebujesz żadnego wirtualnego napedu. Nie rozumiem po co go instalowałeś.
Jak nie masz cue to dociągnij.
nie ma cue i nie jest potrzebny - przed chwila zaintalowalem norton sys worksa z bina nagranego na plyte przez montowanie pod demonem. Co do palenia to kolo mi juz nagral obraz bin wiec nie chcie mi sie szukac do tego cue i jeszcze wypalac nastepna plyte jezeli instalacja z bina powinna dzialac. Norton sys works chula bez problemu. Dodam jeszcze ze ON istalowal Office z tego pliku bin i mu dziala wiec to mnie dziwi (ale nie probowal z tej plyty tylko z pierwotnego obrazu bin ktory ma na dysku).
Jezsze jedna sprawa - wiecie moze po czym winXP poznaje "swoje dyski" bo mam dysk systemowy w FAT32 i za kazdym uruchomieniem kompa odpala mi scandisca ze by go "przyswoic" chociaz sam z niego startuje

Wpadlem na pewien koncept - moze by tak dac temu XPkowi ten jego system plikow NTFS

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 09.05.2003 o godz. 17:56
Stary 09.05.2003, 18:28   #6
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)
nie ma cue i nie jest potrzebny - przed chwila zaintalowalem norton sys worksa z bina nagranego na plyte przez montowanie pod demonem. Co do palenia to kolo mi juz nagral obraz bin wiec nie chcie mi sie szukac do tego cue i jeszcze wypalac nastepna plyte jezeli instalacja z bina powinna dzialac. Norton sys works chula bez problemu. Dodam jeszcze ze ON istalowal Office z tego pliku bin i mu dziala wiec to mnie dziwi (ale nie probowal z tej plyty tylko z pierwotnego obrazu bin ktory ma na dysku).
Jezsze jedna sprawa - wiecie moze po czym winXP poznaje "swoje dyski" bo mam dysk systemowy w FAT32 i za kazdym uruchomieniem kompa odpala mi scandisca ze by go "przyswoic" chociaz sam z niego startuje

Wpadlem na pewien koncept - moze by tak dac temu XPkowi ten jego system plikow NTFS
system plików nie ma nic do rzeczy druga rzecz ufasz nortonowi antywirowi ? jak tak to jesteś za przeproszeniem malo rozumny uważam że objwy wskazują na nadpisanie się w sektorze dyskowym o ile wiem microsoft przeznacza na to 8i pół mega na partycji C aktywnej (tak jest u mnie w win 2000) ipo prostu wywala tobie wpis w partycji jaki to jest fs
Stary 09.05.2003, 18:42   #7
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Cytat:
memorando napisa***322;(a)
system plików nie ma nic do rzeczy druga rzecz ufasz nortonowi antywirowi ? jak tak to jesteś za przeproszeniem malo rozumny uważam że objwy wskazują na nadpisanie się w sektorze dyskowym o ile wiem microsoft przeznacza na to 8i pół mega na partycji C aktywnej (tak jest u mnie w win 2000) ipo prostu wywala tobie wpis w partycji jaki to jest fs
Nie wiem dlaczego Ci Norton sys works nie pasi, ale trudno, w koncu to najlepszy pack z programami systemowymi.
Jezeli tak jest jak mowisz to jakie proponujesz rozwiazanie ??
Poza tym to on mi za kazdym razem to poprawia wiec ten wpis nadpisywal by dane w sektorze za kazdym razem ?? Ja myslalem moze czyms takim - moze winXP sprawdza pliki systemowe ktore nagrywa na swoje dyski (cos w stylu recycla w win 98SE) i jak ich nie znajduje to sie pluje.
Stary 09.05.2003, 18:49   #8
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Nie wiem dlaczego Ci Norton sys works nie pasi, ale trudno, w koncu to najlepszy pack z programami systemowymi.
Jezeli tak jest jak mowisz to jakie proponujesz rozwiazanie ??
Poza tym to on mi za kazdym razem to poprawia wiec ten wpis nadpisywal by dane w sektorze za kazdym razem ?? Ja myslalem moze czyms takim - moze winXP sprawdza pliki systemowe ktore nagrywa na swoje dyski (cos w stylu recycla w win 98SE) i jak ich nie znajduje to sie pluje.
Mówię o nortonie antywirze śmieszny program jak masz go teraz mogę udowodnić Tobie że dasz najnowsze bazy najsilniejszą heurystykę i będziesz musial formatować hdd o ile odpalisz wspomnialeś o fat 32 to jest wyjaśnienie fat 32 podczas niepoprawnego zamknięcia systemu lub podczas przeprowadzania procedury startowej znajdzie podejrzany element lub daleś aby sprawdzal i resetujesz zamiast w ciągu tych 10 sekund kliknąć dowolny klawisz aby nie sprawdzal to efekt masz a co do ciąglego nadpisywania to powiem takmoże masz wirasa i tyle......norton nie wykrywa ponad 12000 wirów ktore mam na cd jako kolekcję pomimo że mam najnowsze bazy panada zaś wykrywa 10 % z nich

Ostatnio zmieniany przez memorando : 09.05.2003 o godz. 18:52
memorando jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2003, 18:50   #9
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Dodam jeszcze ze ON istalowal Office z tego pliku bin i mu dziala wiec to mnie dziwi (ale nie probowal z tej plyty tylko z pierwotnego obrazu bin ktory ma na dysku).
To niech kolega zrobi sumy kontrolne CRC (np. TCommanderem) i porówna plik z dysku oraz plik z cdr. Jak będą sumy różne, to już wiadomo, ze płyta jest walnięta.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2003, 18:57   #10
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Cytat:
memorando napisa***322;(a)
Mówię o nortonie antywirze śmieszny program jak masz go teraz mogę udowodnić Tobie że dasz najnowsze bazy najsilniejszą heurystykę i będziesz musial formatować hdd o ile odpalisz
Heh no wiesz tylko zastanow sie czy lepiej miec nortona czy nic (odpowiedz jest banalnie prosta). Co do wira to na 99,99% nic nie ma.
Stary 09.05.2003, 19:01   #11
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Heh no wiesz tylko zastanow sie czy lepiej miec nortona czy nic (odpowiedz jest banalnie prosta). Co do wira to na 99,99% nic nie ma.
Wiem że nie problem wiem w czym tkwi masz ten obraz z emule? ile ma mega
Stary 09.05.2003, 19:29   #12
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

zasysam partition magic 8 - podobno mozna nim pomieszac w preferencjach partycji (fdiskiem to ja sobie moge tylko wywalic ta partycje ).

Co do wielkosci - 672 Mb.
Stary 09.05.2003, 19:32   #13
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
zasysam partition magic 8 - podobno mozna nim pomieszac w preferencjach partycji (fdiskiem to ja sobie moge tylko wywalic ta partycje ).

Co do wielkosci - 672 Mb.
to masz odpowiedź powinno mieć mniej mój office xp zintegrowany z sp1 i sp 2 wersja office xp pro z frontpagem ma 550 mega co ty na to?
Stary 09.05.2003, 21:13   #14
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A jaki to ma związek z OfficeXP? Przetłumaczcie mi to z polskiego na "nasze". 8)
Stary 09.05.2003, 22:21   #15
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
esem napisa***322;(a)
A jaki to ma związek z OfficeXP? Przetłumaczcie mi to z polskiego na "nasze". 8)
Wyjaśniam już. wziąłem zrobilem integrę officea xp pro pl wersja z fronpagem i z wersji pudelkowej. Zrobilem integrę z sp 2 i zajmuje mi 550 mega obraz z tym sp 2 integra. A kolega pvelblu mowi o officie pro z sp 2 ktory ma 672 mega integra. Przecież 672 mega a 550 mega to różnica jest chyba cio? Ja zrobilem z wersji pudelkowej integrację z sp2. Więc z skąd mu się wzięło te 120 mega nadwyżki?

Twoje uprawnienia: