![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
officeXP
Mam ciekawa sytuacje:
Kolega sciagnal sobie z eMula OfficeXP z SP2 od rzau zintegrowane. Ja mam winXP PRO PL SP1 corpo. z serial wygenerowanym do integracji z SP1. Office SP2 ktorego dostalem jest w pliku bin. Od razu wkurzylo mnie to ze nie dostalem zwyklego office tylko bede go musial podmontowac z demontoola, no ale trudno. Zainstalowalem na te okazje Demontoola (nie znosze wirtualnych napedow) i zmountowalem obraz z plyty. Zaczelo sie instalowac i bach - cos nie moze zainstalowac bo mu plik jakis nie pasi w kompilacji. Wiec se pomyslalem nagram na dysk ten plik *.bin - zobacze co sie dzieje. Nagrywam i co ? winXP sie zresetowal w polowie nagrywania. Wlacza sie ponownie i znowu reset (bez logowania nawet). Tak z 10 razy. Po dlugich bojach i znojach (tryb awaryjny nic nie dawal, scandisc XPkowy sie nie odpalal), mysle sobie sprobuje zainstalowac XP na XP (kiedys tak robilem z 98SE, wiec myslalem ze moze...) no ale co zauwazylem !!! dysk c: system plikow nieznany - to dalo mi nadzieje na rozwiazanie problemu. Wywalilem CDka instalacyjnego XP i wlozylem 98SE ktory zanim zacznie sie instalowac leci swoim scandisciem po dyscach. Wszystko ladnie naprawil i winXP dziala. Wpadlem na pomysl polecenia po dysku surface scanem i filescanem z nerocdspeed - nic nie wykryl oprocz 1-2% damaged i jednego czerwonego kwadracika na koncu (pewnie plyta byla palona TAO). Wiec plyta niby OK. Ale co ciekawe - drzaca reka ![]() [godzine pozniej] Zeby bylo jeszcze smieszniej dysk znowu zmienil system plikow i znowu byl samoczynny reset - pomoglo dopiero powtorzenie operacji z plyta instalacyjna win98SE. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 09.05.2003 o godz. 17:21 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Przeczytalem twoj post pare razy i szczerze mowiac ciezko cos z tego wylapac, zeby mozna bylo cos sprobowac ci zaradzic to bym musial jeszcze troche rzeczy z ciebie powyciagac.
Co to wedlug ciebie oznacza nagrywam go na dysk.? Czyzby chodzilo o kopiowanie wszystkich plikow z plyty na dysk twardy? Naprawde niezly chaos. Pewnie to taka gwara mlodziezowa ale jesli oczekujesz pomocy to pisz jakos tresciwiej. Nie spotkalem sie aby mozna bylo sprawdzic sume kontrolna tak wypalonego offica ale nie twierdze, ze czegos takiego nie ma chociaz to watpliwe. Ten komunikat jest jakis dziwny glosuje za tym, zebys postaral sie o inna plyte najlepij sam sobie zintegruj offica z servicepackiem. Mam tak zrobione tzn. officaxp z servicepackiem2 i niedosc, ze zadnych komplikacji nie bylo to nadodatek przy instalacji nie musze podawac numeru seryjnego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
I pojawilo sie jeszcze cos nowego - teraz za kazym uruchomieniem XP zalacza sie scandisc i mi automatycznie integruje dysk c: z winXP chociaz ma Fat32 i jest zintegrowany ! PS. troche poprawilem orginal ![]() Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 09.05.2003 o godz. 17:22 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
też nie wiem o co Ci chodzi.
Jak masz bin i cue to nie potrzebujesz żadnego wirtualnego napedu. Nie rozumiem po co go instalowałeś. Jak nie masz cue to dociągnij. Przywróć xp do normalnego stanu i wypal obraz np. w nero na cdrw. Jak się nie da, to pewnie obraz jest walnięty. Wtedy dalej podumamy, jest jakiś program do naprawiania plików z Mułka. ------- na donkeyu/mule są głównie obrazy płyt w iso i cue/bin (z większego softu) - i to jest bardzo dobre... Ostatnio zmieniany przez pali : 09.05.2003 o godz. 17:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Jezsze jedna sprawa - wiecie moze po czym winXP poznaje "swoje dyski" bo mam dysk systemowy w FAT32 i za kazdym uruchomieniem kompa odpala mi scandisca ze by go "przyswoic" chociaz sam z niego startuje ![]() Wpadlem na pewien koncept - moze by tak dac temu XPkowi ten jego system plikow NTFS ![]() Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 09.05.2003 o godz. 17:56 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Jezeli tak jest jak mowisz to jakie proponujesz rozwiazanie ?? Poza tym to on mi za kazdym razem to poprawia wiec ten wpis nadpisywal by dane w sektorze za kazdym razem ?? Ja myslalem moze czyms takim - moze winXP sprawdza pliki systemowe ktore nagrywa na swoje dyski (cos w stylu recycla w win 98SE) i jak ich nie znajduje to sie pluje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar Ostatnio zmieniany przez memorando : 09.05.2003 o godz. 18:52 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
zasysam partition magic 8 - podobno mozna nim pomieszac w preferencjach partycji (fdiskiem to ja sobie moge tylko wywalic ta partycje
![]() Co do wielkosci - 672 Mb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
A jaki to ma związek z OfficeXP? Przetłumaczcie mi to z polskiego na "nasze". 8)
![]() |
#15 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|
|