![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Dobra,niech będzie :tatuaże na płytach są bardzo potrzebne(jak dla kogo)nie będę się kłócił z fanatykami no ale co będzie jak ktoś taką płytę będzie chciał przekopiować na zwykłej nagrywarce.Czy zwykłe nagrywarki ignoruja to i lecą dalej tylko dane?To pytanie do luzaka Salvad0ra ..
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
lopus z tego co wiem to te obrazki sa poza leadoutem i nie ma o nich wzmianki w TOC'u
![]() |
![]() |
#4 | |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Cytat:
![]() Jak on stwierdzi że się nie da (np funkcja zaimplementowana w chipie nagrywarki) to naprawde się nie da, ale nie uprzedzajmy faktów. Jak dostane odpowiedź to ją tu zamieszcze. ![]() ![]()
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.11.2002
![]() |
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.01.2002
![]() |
Ja osobiście jestem pewien na 100% że jest dto wykonania. Kwestia dokładnych obliczeń na płycie CD połozenia danego sektora. robiłem doświadczenia związane z nanoszeniem ringów na CD i efekt jest taki że jestem w stanie nanieść ringi na CD tak aby były widzialne gołym okiem. Dane na CD niesa takie same jak w obrazie CloneCD one są po modulacj EFM czyli 8 bitów zmieniae na 16 bitów. Poszukałem więcej o tej modulacji i na podstawie tego mozna by okreslić które bity w obrazie (np. CloneCd) bedą widzialne a które prawieniewidzialne. Wiec skoro udało mi się stworzyć widzialne Ringi na CD (które umieszczam poza obszarem danych) to jestem przekonany że umieszczenie obrazka to kestia odpowiednich wyliczeń położenia bajtów na CD względem obrazu i odpowiednia modyfikacja obrazu
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.11.2002
![]() |
Tylko tak dalej .... i widze ze do zrodelka nie bede miec daleko bo tez jestem z Rybnika
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() Dodam jeszcze, ze pewna grupa ludzi narzeka na dzialanie T@2, moj egzemplarz dziala prawidlowo ale znam ludzi np. w USA ktorzy zwrocili sprzet poniewaz nie dolaczona jest absolutnie zadna dokumentacja jak z tego korzystac i czesc ludzi zwyczajnie twierdzi ze nic z tego nie wychodzi. A az tak glupi nie sa zeby nie wiedziec, ze potrzebne jest Nero 5.5+ wiec moze i jest jakis problem. Ogolnie faktycznie dziwne, ze taki bajer a nie ma ani slowa w szczegolach jak z tego korzystac. Przydalalby sie nawet oddzielna broszurka moim zdaniem. Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 11.11.2002 o godz. 16:34 |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
WeldMaster
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
#13 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie wydaje wam się, że odcienie mogą być spowodowane zwiększaniem/ zmniejszaniem prędkości nagrywania. Przecież każdy wie, że podczas nagrywania zwiększa się stopniowo prędkość i "płyta" staje się coraz jaśniejsza.
|
![]() |
![]() |
#14 |
WeldMaster
![]() |
Co do odcieni szarości to wiem ,że można nawet fotki wstawiać.Może ta technologia to sprawa softwarowa ,ale może jest potrzebny zastosowany w Yamasze F1 "controller YDC132-V".Reszte infa na stronie: http://www6.tomshardware.com/storage...927/index.html
I jeszcze screen: |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
MOga być ale prze\cież Cd jest wypalana jako ciąg binarny 1 0 0 0 1 0więc dając mu same 1 a potem same 0 to uzyskujemy wgłębienia większe lub mniejsze. Dzieki temu symulując okresloną ilośc 1 i 0 możemy okreslić widoczną dla oka odcień skali szarości.
![]() |
|
|