Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.11.2002, 09:26   #1
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
lopus napisa***322;(a)
JA myśle ,że funkcja disk t@2 to bajer niepotrzebny.No chyba że na jakies reklamówki firm.No bo przecież teraz dyski są upchane do konca pojemnosci a żeby wypalic obrazek to trzeba troche wolnego miejsca zostawic.Dla mnie to marnotrawstwo i gadżet.
Ale jak kopiujesz płytki audio, to przeważnie nie jest wykorzystane całe mijsce. (nie chodzi mi tu o składanki)
SEBAW jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.11.2002, 10:07   #2
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dobra,niech będzie :tatuaże na płytach są bardzo potrzebne(jak dla kogo)nie będę się kłócił z fanatykami no ale co będzie jak ktoś taką płytę będzie chciał przekopiować na zwykłej nagrywarce.Czy zwykłe nagrywarki ignoruja to i lecą dalej tylko dane?To pytanie do luzaka Salvad0ra ..
lopus jest offline  
Stary 11.11.2002, 11:56   #3
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Salvad0r
uwazaj na slowa - nie najezdzaj na kogos bez powodu - tym bardziej ze jestes nowy na forum - na przyszlosc zastanow sie zanim cos napiszesz

lopus z tego co wiem to te obrazki sa poza leadoutem i nie ma o nich wzmianki w TOC'u

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 11.11.2002, 13:01   #4
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
/\aster napisa***322;(a)
Moze by napisac do autora programu Clone CD lub jakiegos inneg?
Wykonane Czekam na odpowiedź od Olli'ego.
Jak on stwierdzi że się nie da (np funkcja zaimplementowana w chipie nagrywarki) to naprawde się nie da, ale nie uprzedzajmy faktów. Jak dostane odpowiedź to ją tu zamieszcze.

Pozdrawiam
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline  
Stary 11.11.2002, 13:21   #5
PROF
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.11.2002
PROF w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
bede bardzo dzwieczny za szybka informacje...

Pozdrawiam
PROF jest offline  
Stary 11.11.2002, 13:37   #6
/||\aster
Gość

Cytat:
Monter napisa***322;(a)

Wykonane Czekam na odpowiedź od Olli'ego.
Jak on stwierdzi że się nie da (np funkcja zaimplementowana w chipie nagrywarki) to naprawde się nie da, ale nie uprzedzajmy faktów. Jak dostane odpowiedź to ją tu zamieszcze.

Pozdrawiam
Wiedzialem ze ty to napiszesz, slyszalem, ze masz jakies autografy wiec od razu pomyslalem, ze ty sie do tego nadajesz najbardziej

Stary 11.11.2002, 15:07   #7
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.01.2002
Dawid Partyka - Koli zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja osobiście jestem pewien na 100% że jest dto wykonania. Kwestia dokładnych obliczeń na płycie CD połozenia danego sektora. robiłem doświadczenia związane z nanoszeniem ringów na CD i efekt jest taki że jestem w stanie nanieść ringi na CD tak aby były widzialne gołym okiem. Dane na CD niesa takie same jak w obrazie CloneCD one są po modulacj EFM czyli 8 bitów zmieniae na 16 bitów. Poszukałem więcej o tej modulacji i na podstawie tego mozna by okreslić które bity w obrazie (np. CloneCd) bedą widzialne a które prawieniewidzialne. Wiec skoro udało mi się stworzyć widzialne Ringi na CD (które umieszczam poza obszarem danych) to jestem przekonany że umieszczenie obrazka to kestia odpowiednich wyliczeń położenia bajtów na CD względem obrazu i odpowiednia modyfikacja obrazu
http://SafeLock.CDRinfo.pl
Dawid Partyka - Koli jest offline  
Stary 11.11.2002, 15:20   #8
PROF
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.11.2002
PROF w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tylko tak dalej .... i widze ze do zrodelka nie bede miec daleko bo tez jestem z Rybnika
PROF jest offline  
Stary 11.11.2002, 16:22   #9
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Majonez napisa***322;(a)
uwazaj na slowa - nie najezdzaj na kogos bez powodu
Mozesz mi wyjasnic swoje rozumienie slowa "najezdzac"? Bo rownie dobrze jak ja "najechalem" to on najechal na kogos innego twierdzac autorytatywnie, ze tatuaze to bajer i paranoja. Wyrazam swoje zdanie, zachowuje przy tym kulture i nie widze powodu do straszenia mnie faktem, ze jestem tu nowy. A tak btw to nagrywarkami bawie sie od zawsze, wtedy jeszcze nie bylo tak cdrinfo.pl jak Internetu w Polsce (prawie)... 8)
Salvad0r jest offline  
Stary 11.11.2002, 16:26   #10
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)
Ja osobiście jestem pewien na 100% że jest dto wykonania. Kwestia dokładnych obliczeń na płycie CD połozenia danego sektora. robiłem doświadczenia związane z nanoszeniem ringów na CD i efekt jest taki że jestem w stanie nanieść ringi na CD tak aby były widzialne gołym okiem.
Madrze piszesz ale pamietaj i o tym, ze F1 robi to w naprawde wielu "odcieniach szarosci" i naprawde ladnie to widac. To juz nie jest az takie proste Rozmawialem z kims kto podobno cos czytal o tym i rzekomo pewne pikantne szczegoly zwiazane sa z konstrukcja glowicy lasera. Ale, jak dotad, sprawa nie potwierdzona.

Dodam jeszcze, ze pewna grupa ludzi narzeka na dzialanie T@2, moj egzemplarz dziala prawidlowo ale znam ludzi np. w USA ktorzy zwrocili sprzet poniewaz nie dolaczona jest absolutnie zadna dokumentacja jak z tego korzystac i czesc ludzi zwyczajnie twierdzi ze nic z tego nie wychodzi. A az tak glupi nie sa zeby nie wiedziec, ze potrzebne jest Nero 5.5+ wiec moze i jest jakis problem. Ogolnie faktycznie dziwne, ze taki bajer a nie ma ani slowa w szczegolach jak z tego korzystac.
Przydalalby sie nawet oddzielna broszurka moim zdaniem.

Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 11.11.2002 o godz. 16:34
Salvad0r jest offline  
Stary 11.11.2002, 16:51   #11
lopus
WeldMaster

Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)

Mozesz mi wyjasnic swoje rozumienie slowa "najezdzac"? Bo rownie dobrze jak ja "najechalem" to on najechal na kogos innego twierdzac autorytatywnie, ze tatuaze to bajer i paranoja. Wyrazam swoje zdanie, zachowuje przy tym kulture i nie widze powodu do straszenia mnie faktem, ze jestem tu nowy. A tak btw to nagrywarkami bawie sie od zawsze, wtedy jeszcze nie bylo tak cdrinfo.pl jak Internetu w Polsce (prawie)... 8)
Te, mastaha na nikogo nie najechałem i gdy pisałem te słowa to ciebie nie było na forum.I nie użyłem słowa "paranoja " tylko gadżet,a to całkiem cos innego.
lopus jest offline  
Stary 11.11.2002, 16:55   #12
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)

Madrze piszesz ale pamietaj i o tym, ze F1 robi to w naprawde wielu "odcieniach szarosci" i naprawde ladnie to widac. To juz nie jest az takie proste Rozmawialem z kims kto podobno cos czytal o tym i rzekomo pewne pikantne szczegoly zwiazane sa z konstrukcja glowicy lasera. Ale, jak dotad, sprawa nie potwierdzona.

W odcieniach to tez żaden problem (w modulacji EFM mogę zrobić aby na 8 bitów np. 5 były jedynkami albo na 8 3 i to da inny odcień dla oka. I takich odcienie szło by dać dosyc dużo.
Stary 11.11.2002, 17:02   #13
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A nie wydaje wam się, że odcienie mogą być spowodowane zwiększaniem/ zmniejszaniem prędkości nagrywania. Przecież każdy wie, że podczas nagrywania zwiększa się stopniowo prędkość i "płyta" staje się coraz jaśniejsza.
SEBAW jest offline  
Stary 11.11.2002, 17:22   #14
lopus
WeldMaster

Co do odcieni szarości to wiem ,że można nawet fotki wstawiać.Może ta technologia to sprawa softwarowa ,ale może jest potrzebny zastosowany w Yamasze F1 "controller YDC132-V".Reszte infa na stronie: http://www6.tomshardware.com/storage...927/index.html
I jeszcze screen:
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Jak zasymulowac funkcje DISC T@2 na ... ??-t-2.jpg  
lopus jest offline  
Stary 11.11.2002, 19:05   #15
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Cytat:
SEBAwl napisa***322;(a)
A nie wydaje wam się, że odcienie mogą być spowodowane zwiększaniem/ zmniejszaniem prędkości nagrywania. Przecież każdy wie, że podczas nagrywania zwiększa się stopniowo prędkość i "płyta" staje się coraz jaśniejsza.

MOga być ale prze\cież Cd jest wypalana jako ciąg binarny 1 0 0 0 1 0więc dając mu same 1 a potem same 0 to uzyskujemy wgłębienia większe lub mniejsze. Dzieki temu symulując okresloną ilośc 1 i 0 możemy okreslić widoczną dla oka odcień skali szarości.
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: