![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.08.2003
![]() |
![]()
Mam dziwny problem z moim MSI:
Nagrywarka ma 6 miesiecy, nagrala moze 100 CD. Przez ok. 5 miesiecy wszystko bylo ok.Od pewnego czasu pali jak chce... <24x pali dobrze (glownie audio ale nie tylko). Przy wyzszych predkosciach (>32x) srednio 50%-70% plyt idzie do kosza (nie wszystkie) Soft: Nero 5.5.8.1 (dostarczone w BOXie) Nosniki: Glownie TDK D-View, takze inne TDK, Verbatim DataLife, Memorex BlackEd. OS: WinXP (wczesniej 98 na ktorym juz byly problemy dlatego reinstall) Oczywiscie mam najnowsze drivery ASPI, wlaczone DMA itd. Dla przykladu sytuacja sprzed paru dni: Pale DivX`a na TDK D-View, rowne 700MB, 48x - zapis&weryfikacja OK.. Pale kolejny film na takiej samej TDK, rowne 700MB, 48x - zapis OK, weryfikacja juz nie... plytka do kosza (widzi CD i pliki ale film sie nie otwiera) Pomocy.. co to moze oznaczac ? Czy moze to byc wina firmware`u ? Mam najnowszy dostepny..(1.60) PS: Czy przy aktualizacji firmware`u traci sie gwarancje ? Z gory dziekuje za pomoc/wskazowki.. UPDATE: Sprawdzalem rozne kable IDE, obecnie nagrywarka jest podpieta na osobnej (nowiutkiej) tasmie ATA100 jako master. Ostatnio zmieniany przez lookout : 14.09.2003 o godz. 23:17 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|