![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
proponowalbym przejrzec fora zagraniczne.
czemu? siedze teeraz na modemie i niebardzo kce mi sie szukac. a co do wygladu zewnetrzengo to ostato szukalem sobie combo i ta sama nagrywarka na stronach producenta wygladala inaczej niz na innych stronach. pzdrwm Niktia_Bennet
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.09.2003
![]() |
bardzo dziekuje za porade ale niestety nie znam zadnego jezyka obc. i trudno mi cokolwiek przeszukiwac
![]()
Pozdrawiam Robert Ostatnio zmieniany przez wicekk : 06.09.2003 o godz. 23:35 |
![]() |
![]() |
#18 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#19 | |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/oem.php3 ja tam bym rozebral obudowe i zobaczyl moze na pcb jest cos napisane. co do poszukiwan to moze jak wroce z norwegii bo teraz to mam na glowie (za 2 tyg wyjezdzam) pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#20 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Podaj mi numer seryjny S/N albo kod FCC ID tej nagrywarki to moze cos znajde.To wszystko powinno byc na nalepce gdzies koło kodu kreskowego
|
![]() |
![]() |
#21 |
Nowy na forum
![]() |
Przepraszam ze nie odpisywalem ale cos chyba poczta nawalila bo nie inf. mnie o nowych postach, wiec zrobilem zdj. i tak to wyglada:
co to pomoze w odnalezieniu czegos (?) sorki ze takie wilkie...
#22 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
ten HP ma chyba bebechy od Philipsa
![]()
#23 | |
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() trafil ci sie po prostu model oparty na eletronice CDD4801 Philipsa w obudowie HP ![]() i nie tylko HP wypuscil nagrywarke oparta na tej jednostce (ARTEC, FUJITSU, IOMEGA, TRAXDATA oraz WAITEC) ![]() specyfikacja CDD4801 mowi: zapis plyt CD-R x8, zapis plyt CD-RW x4, odczyt x32 - wiec tu jest zgodnosc a co do BIOSu, to moze trzeba wpakowac BIOS od Philipsa CDD4801 ![]() Pozdro.
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 09.09.2003 o godz. 21:15 |
|
![]() |
![]() |
#24 |
Nowy na forum
![]() |
Czyli co, ladowac bios z modelu: Philips CDD4801 ??
jezeli ladowac to napiszcie co i jak bo kiedys zmienialem bios ale do plyty gl. i kilka praktycznych porad sie przyda, ->jezeli to nie klopot bo wiem ze pewnie bylo juz to opisywane ale wybaczcie... ![]()
#25 |
WeldMaster
![]() |
Troche czasu poswieciłem i znalazłem: nie byłbym taki pewny na tego Philipsa.
To jest twoja nagrywarka...tylko panel ciemny. A tu wszystkie linki na potwierdzenie: http://www.hp.com/cposupport/prodhom...iter18713.html http://www.hp.com/cposupport/informa.../lpg40231.html http://www.hp.com/cposupport/informa.../lpg40579.html http://www.hp.com/cposupport/swindex...8713_swen.html (drivery) |
![]() |
![]() |
#26 |
WeldMaster
![]() |
Czyli wg mnie jest to :HP CD Writer plus 8250i Drive.
I jeszcze nie wiem czy sprawdzałes nalepke POD TACKĄ,tak jak na zał.obrazku: zobacz tam!!! |
![]() |
![]() |
#27 |
Nowy na forum
![]() |
Mnie tez sie wydaje ze to HP CD Writer plus 8250i, pod tacka jest mniejsza nalepka z kodem kresk. i cyferki:420007791299 a panel jest ciemny tylko tak na zdjeciu wyszlo jak by byl bialy.Czyli jak radzicie, ladowac do 8250i ? i skad je wziasc? poradzcie cos..
#28 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.09.2003
![]() |
Spróbuj sprawdzić Aidą32.
|
![]() |
![]() |
#29 | |
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
specyfikacja 8250i: zapis x4 (CD-R/RW), odczyt x24 jesli co, to raczej to bedzie model 9100i/9110i/9110i/9150i (tylko ktory dokladnie to nie wiem ![]() PS. juz chyba jestemy coraz blizej 8)
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 10.09.2003 o godz. 19:22 |
|
![]() |
![]() |
#30 |
Nowy na forum
![]() |
Dragon- ten program nic wiecej nie mowi o tym sprzecie niz windows
Y@nkee_PL- to ciesze sie ze sprawa ma sie coraz blizej, 8250i jak by sie wydawalo ze to niby to to chyba nie bo ona naprawde ma zapis x8x4x32 chociaz x8 to nigdy nie nagrywala, max. to 6 (nero tak pokazywal)a przy nowych plytach trzeba ustawic max. x2 wiec cierpliwie czekam na zakonczenie tego mojego problemu
|
|