![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.09.2002
![]() |
jaki cd-rom ?
witam
mam pytanie odnosnie cd-romu. przez jakis czas posiadalem LG 52x, lecz po wlasnych obserwacjach (oraz opini innych) doszedlem do wniosku ze trzeba zmienic na cos lepszego (nie stabilna praca). zastanawialem sie nad trzema propozycjami: 1) LiteOn 52x 2) Samsung 52x 3) Asus 52x Wczoraj wymienilem na LiteOn (duzo dobrych opini na temat tego cd) Kiedy odpalilem kompa z nowym CD'kiem okazalo sie ze chodzi glosniej od LG (buczy) ale w przeciwienstwie do LG jest stabilny i nie powoduje zwisiu kompa (przy LG zwisy trwaly ok 5-7sek). teraz juz naprawde nie wiem co wybrac. wiem ze Cd'eki nie sa drogie. chodzi mi oto zeby byl stabilny i cichy, dlatego zwracam sie do Was SPECOW z wielka prosba o pomoc. Z gory dziekuje oraz pozdrawiam [Novy]
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Weź Asus'a - troszkę droższy, ale solidny sprzęt.
Jeżeli chodzi o Samsung'a to nigdy nie miałem zaufania do napędów tej firmy. Co do LiteOn'a to nic Ci nie powiem bo nigdy jeszcze nie miałem styczności z tymi cd'kami. |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Tylko nie Samsunga to syf. A nie zastanawiałeś się nad Teac 40x każdy go wychwala coś musi w tym być. Ja mam LG48 i jak dotąd nie narzekam tylko brak UDMA33.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
Ja polecam TEAC CD-540E.
Wiem, że kosztuje sporo, ale naprawdę warto: 1. Cichy 2. Stosunkowo szybki 3. TRWAŁY!!! - mam już chyba ponad dwa lata (lub coś koło tego), mieszam CD-kami bardzo często i chodzi tak jak w dniu zakupu. Podsumowując - sporo kosztuje, ale inwestycja na lata :cool: |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Również muszę polecić ci napęd Teac 40x
niezwracaj uwagi na prędkość do kopiowania płyt jest on lebszy od tych wszystkich 52x, z pewnością jest jdnym z najtwardszych napędów na rynku, praktycznie nie do zdarcia. Co do samsungów miałem z nimi przejścia (niemam pewności czy się poprawiły) Liteony - jeszcze nie widziałem ani jednego więc niewiem? Asus - kumpel miał i nieczytał mu niektórych starszych płytek które mój Teac cioł bez zastanowienia (ale może to tylko jego tak czyta) Pozdrawiam wszystkich ..:: ![]()
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
Bracie bierz Teaca satysfakcja gwarantowana
|
![]() |
![]() |
#7 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Jezeli masz kase to Teacx40 lub CTX x52 (Ata-66
![]()
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.09.2002
![]() |
Ja mam SAMSUNGA x48 i ma on 20 miesięcy ale już zaczyna się sypać:
- fatalny czas dostępu - buczy jak cholera - tacka się ****ała i trzeba ją agresywnie wpychać bo na przycisk nie działa Mam równierz nagryware TEAC 16/10/40 i to x40 jest w pełni wystarczające: - bez żadnych problemów czyta płytki - szybki czas dostępu itd. |
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() |
ja tam mam samsunga x52 i nie narzekam
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Cytat:
Z ciekawych funkcji ma automatyczne zamykanie tacki po minucie wysuniecia. |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
Zanim kupiłem TEAC'a 40x miałem
Philipsa 32x, a później LG 40x. Miałem też cholerne "szczęście", że padały po 14-15 miesiącach użytkowania, a więc krótko po zakończeniu gwarancji. TEAC'a kupiłem, gdy na rynku panowały już napędy 52x, a za "mercedesa" wśród CD-ROM-ów uważano ASUS-a (były droższe o jakieś 50 zł od TEAC-a). Jak widać próba czasu dowiodła, który napęd faktycznie jest najlepszy. ---------- Jeśli nieprzekonałem Cię i zdecydujesz się na coś innego to odradzam LG 52x. Kumpel ma taki model i chodzi żałośnie. |
![]() |
![]() |
#12 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
hmmm a ja co mam powiedzieć
liteon 52x miałem go jest dobry nie rozwalił mi płytki w srodku ![]() teac 40x także go miałem i jest równie dobry. Chyba mam dylemat. |
![]() |
![]() |
#13 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Miałem 5 CD-ROMów i polecam TEACA 540E.
Kupiłem go w zeszłym tygodniu, ale różnica w porównaniu do LG, Samsung i Asus jest POWALAJĄCA. Pozdrawiam
#15 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Myślałem że przy obecnych cenach DVD to nikt nie kupi CD-ROM.
|
![]() |
![]() |
|
|