Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jaki DVD Rom kupic? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jaki-dvd-rom-kupic-9122/)

dARIO! 24.07.2002 11:22

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Nigdy SONY - dziadostwo jest tak delkiatne, że strach się do tego dotykać! 3x wymieniałem u sąsiada zanim trafił dobry egzemplarz!
8-) Zastanów się, może nie Sony delikatne - tylko Ty NIEdelikatny. ;p U mnie chodziło bez zarzutów ... i ta prędkość rippowania DVD 8)
Potwierdzam NIGDY nie miałem problemów z LG!

Yahol 24.07.2002 12:11

Ilość załączników: 1
Jestem delikatny:P
A Sony jest naprawdę bardzo czuły na wszelkie zanieczyszczenia, wstrząsy itp...

-Sid-The-Rat=> 24.07.2002 12:18

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
LG - GÓRĄ:-D
Mam DVD - LG
Nagrywarkę - LG
Monitor - LG
Breloczek do kluczyków - LG
Koszulkę z logo - LG

DVD LG 16x
Nagrywarka LG 32x
Radio w samochodzie Goldstar (LG to Lucky-Goldstar)
stary odtwarzacz CD - Goldstar

niesety koszulki nie mam a szkoda... skad ja wziales?

Yahol 24.07.2002 12:23

Tylko nikomu nie mów!
Kupiłem na Stadionie 10-lecia! (obecnie Bazar Europa:-D )

Zetoxa 24.07.2002 12:30

... ja mam narzeczoną LG, jest bardzo dobra :* :* :*

SoBal 24.07.2002 12:32

no dobra, macie posmak tego testu - wygl±da na to że skoncze go dopiero za tydzien - link bedzie aktywny tylko do 13:30 dzisiaj, wiec jak chcecie cos powiedziec to patrzcie szybko... www.sobal.prv.pl/2/1.htm - jest troche bledow i literowek, ale na to nie zwracajcie uwagi

Yahol 24.07.2002 12:53

Oglądałem! Very Gites:-D
LG RULEZZZZZ!!!:P

dARIO! 24.07.2002 13:13

Cytat:

SoBal napisa***322;(a)
no dobra, macie posmak tego testu - wygl±da na to że skoncze go dopiero za tydzien - link bedzie aktywny tylko do 13:30 dzisiaj, wiec jak chcecie cos powiedziec to patrzcie szybko... www.sobal.prv.pl/2/1.htm - jest troche bledow i literowek, ale na to nie zwracajcie uwagi
Może jakiś teścik prędkości zrzucania DVD=>HDD ;)

-Sid-The-Rat=> 24.07.2002 14:13

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Tylko nikomu nie mów!
Kupiłem na Stadionie 10-lecia! (obecnie Bazar Europa:-D )

eh... ilez to ciekawych rzeczy czlowiek tam kupil, gwaizdke do rzucania (hiszpanska, z rdzewnej stali - niesamowita w akcji), plyte pink floydow gold edition na 24 karatowym nosniku (w sklepie kosztowala 17 razy wiecej), 2 pary oficerskich butow paradnych (sa niezniszczalne), palke policyjna model ton-fa (czy jakos tak) i dziesiatki (ba, setki) 'czystych' nosnikow CD

ale teraz mam siec, za to z kasa jakby gorzej i ceny poszly w gore, eh , lezka sie w oku kreci...

artura2 24.07.2002 14:27

Ok, po kolei SVCD no nie standard zapisu na tasmie tylko standard zapisu MPG2 na płytkach DVD, po drugie ja mam DVD 16x Samsunga i to jet rewelacja (cena jakośc).W porównaniu do LG to Samsung 2,5x szybciej zrzuca płytki (clonem np,). Coprawda w porównaniu do LG cd-roma, jeszce ostatnia uwaga: uważajcie jak wyciągacie (jest oczywiscie sposób ale to trzeba zaprezentowac) płytki z pudełek dośc czesto wyciągając płytke ciągnie sie za obrzerze natomiast srodek przywiera (po uzyciu siły srodek odskakuje z zatrzasku) i własnie wtedy powstaja mikro rysy.Te mikro pęknięcia po czasie są przyczyną rozpadku płytki na mak (powstają ogromne siły odśrodkowe przy rozpędzaniu płytek), coprawda nie wiem dlaczego LG przodują w rozwalce płytek ,może układ stabilizacji i rozpędzania płytek jest jakoś nie dopracowany.Acha jescze jedno Samsung wchodzi na prędkośc i stara się ją utrzymać natomiast LG rozpędza sie do dużych predkości i znich szybko rezygnuje-powoduje to duża niestabilnośc przy nagrywaniu w locie. Ocena pozostaje jednak rzecza subiektywna ale polecam Samsungi przynajmniej DVD.

dARIO! 24.07.2002 14:46

Cytat:

artura2 napisa***322;(a)
Ok, po kolei SVCD no nie standard zapisu na tasmie tylko standard zapisu MPG2 na płytkach DVD, po drugie ja mam DVD 16x Samsunga i to jet rewelacja (cena jakośc).W porównaniu do LG to Samsung 2,5x szybciej zrzuca płytki (clonem np,). Coprawda w porównaniu do LG cd-roma, jeszce ostatnia uwaga: uważajcie jak wyciągacie (jest oczywiscie sposób ale to trzeba zaprezentowac) płytki z pudełek dośc czesto wyciągając płytke ciągnie sie za obrzerze natomiast srodek przywiera (po uzyciu siły srodek odskakuje z zatrzasku) i własnie wtedy powstaja mikro rysy.Te mikro pęknięcia po czasie są przyczyną rozpadku płytki na mak (powstają ogromne siły odśrodkowe przy rozpędzaniu płytek), coprawda nie wiem dlaczego LG przodują w rozwalce płytek ,może układ stabilizacji i rozpędzania płytek jest jakoś nie dopracowany.Acha jescze jedno Samsung wchodzi na prędkośc i stara się ją utrzymać natomiast LG rozpędza sie do dużych predkości i znich szybko rezygnuje-powoduje to duża niestabilnośc przy nagrywaniu w locie. Ocena pozostaje jednak rzecza subiektywna ale polecam Samsungi przynajmniej DVD.
1. Coś namieszałeś z tym SVCD, bo przecież można to nagrać na CD-R, a nie tylko DVD-R
2. Z tym zrzucaniem to coś mi się niechce wierzyć, by to co Samsung zrzuci w 10 min. - LG zrzucał 25 min. !!!
3. Z uważaniem płytek to Ty uważaj skoro tak często Ci się rozsypują. Mnie się to jeszcze nie zdarzyło, a wyjąłem z pudełek pewnie z 0,5 mln. płytek :)
4. Oba napędy odczytują CD z taką prędkością, z jaką są w stanie odczytać. Nie sądzisz chyba, że Twój Samsung w jakiś magiczny sposób utrzyma prędkość, jeśli będzie przy niej błędny odczyt.
5. Naszczęście Samsung poprawił się w wersji x16 - ale wcześniejszych wersji stanowczo nie polecam.

artura2 24.07.2002 17:58

Odpowiadam na powyżej:
-ja nie wymyślam miałem Lgx52 i zrzucał płytke na hdd clonem około 6-7 min, mam Samsunga DVD x16 robi to samo ok 2-3 minuty (Płytki bez zabezpieczen 700Mb ale to chyba wiadomo, te same płytki zresztą sprawdzałem u kumpli teraz zresztą )
- wiesz co to jest SVCD ? gdzie ja podałem że to sie nagrywa w DVD-R, to format który widzą DVD stacjonarne nagrywamy to na konwencjonalnych krążkach cd-r ,to format mp2 a w dodatku o lepszej jakości pliku wynikowego w stosunku do VCD bo bitrare nie jest stałe jak dla VCD tylko zmienia sie dynamicznie(poczytaj lub sprawdz)
- czy ty myslisz ze ja wyssałem z palca o tych mikro pęknieciach, wszystko zależy od sposobu używaywania płytek i ich producenta( raczej typu)(niewierzysz to poczytaj co mówią sami producenci) i jescze jedno może nagrałeś ,5 mln płytek ale to nie czyni cie expertem w tym temacie (nie ilośc tylko różnorodnośc, pozatym fizyki nie oszukasz, policz sobie jakie tam są siły odsrodkowe, wystarczy kiepski mechanizm i juz gotowe)
- co do Samsunga to wiem że ma złą renome ale ta 16x jest nieporównywalna z wcześniejszymi modelami
- jeszcze jedno jak nie wierzysz to też poczytaj clon lepiej współpracuje z DVD niż cdromem oczywiście zależy jakim , ale tu jest przykład
Pozdrawiam i bez urazy ale ja nie wyssałem sobie tego wszystkiego z palca, więc jak odpowiadasz to pomysl bo wprowadzasz innych w błąd.

dARIO! 25.07.2002 10:25

To też odpowiem (dla artura2) :)
- ten test prędkości, to mam nadzieję robiłeś na kilku, a nie na jednej płytce :)
- gdzie napisałeś tu: SVCD no nie standard zapisu na tasmie tylko standard zapisu MPG2 na płytkach DVD
- nie twierdzę, że nagranie 0,5 miliona CD czyni mnie expertem. Ale skoro nie zdarzyło mi się ani razu by płytka się rozleciała w napędzie, a tobie zdarza się to tak często, że aż ostrzegasz przed tym to chyba nie najlepiej się z nimi obchodzisz,
- nawet jeśli DVD lepiej współpracuje z Clonem, to pytanie było Jaki DVD-ROM kupić?, a nie Kupić DVD czy CD
- nie twierdzę, że wyssałeś to z palca. Przeciwnie masz nienajlepsze doświadczenia, naczytałeś się różnych KomputerŚwiat itp., w życiu miałeś pewnie tylko to DVD Samsunga i bierzesz się za ocenianie innych :) Także wiesz - też bez urazy

-Sid-The-Rat=> 25.07.2002 10:52

a ja was obu grzcznie zapytam skad wam sie wzielo SVCD?

kilka postow przedemna jakis uzytkowik (neig111) zapytal czy te DVD obsluguja SVHS (sic!) a ja grzecznie odpisalem czy nie jest mu przypadkiem potrzebny magnetowid - przyznaje ze nie domyslilem sie ze chodzi mu o SVCD...

szkoda ze nie czytacie dokladnie innych postow

a jeszcze zapytam - te 0.5 mln plyt nagrales osobiscie - wkladajac krazki reka do nagrywarki czy naciskajac 'process' na maszynie w tloczni?

dARIO! 25.07.2002 15:11

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a ja was obu grzcznie zapytam skad wam sie wzielo SVCD?

kilka postow przedemna jakis uzytkowik (neig111) zapytal czy te DVD obsluguja SVHS (sic!) a ja grzecznie odpisalem czy nie jest mu przypadkiem potrzebny magnetowid - przyznaje ze nie domyslilem sie ze chodzi mu o SVCD...

szkoda ze nie czytacie dokladnie innych postow

a jeszcze zapytam - te 0.5 mln plyt nagrales osobiscie - wkladajac krazki reka do nagrywarki czy naciskajac 'process' na maszynie w tloczni?

- mnie SVCD wzięło się z posta artura2
- czytam inne posty tak dokładnie, jak tylko potrafię
- nie nagrałem 0,5 mln. płytek - tylko wyjąłem z pudełka :) kto tu czyta dokładnie ;p
- stwierdziłem, że nawet nagranie 0,5 mln nie czyniłoby mnie ekspertem ani nikogo innego
- więcej w tym poście już niebędę nic wyjaśniał, bo chodziło wszak oto Jaki DVD-ROM kupić ;) ;) ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:35.