![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.10.2002
![]() |
![]()
Witka. Przyznam się szczerze, że ostatnio byłem tu jakieś pół roku temu. Po prostu dużo rzeczy do zrobienia, mało czasu dla siebie i tak jakoś wyszło. Zbliżają się ferię, więc postaram się poprawić. A teraz do sedna. Czy ktoś zna nazwę programu, który by wypalał rw, czyścił toc i znowu wypalał. Proces ten, żeby działał w pętli, bez dodatkowych kliknięć mychą. U qmpla LG 8320B siada i poprosił mnie o dobicie napędu, gdyż jest jeszcze na gwarancji. Pomyślałem wykończyć głowicę palary. Palara ta już niewypala cd z prędkością 32 i 24. wielkie thx
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oj! Qwerty, Qwerty
![]() Przywal jej z paralizatora:0 tego nie przetrzyma zadna nagrywarka ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
pamietam,ze ktos taki soft napisal kiedys
![]() naped z wlarzona plytka cdr ciagle w kolko robil test full seek time i szybko padal... ...tylko ktoz to byl?!?!
#4 |
Stary wypalacz
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
Mam lepszy pomysl, wykasuj bios.
Serwisant mi wmawial ze mam uszkodzony zasilacz, ktory pali napedy. ![]() ![]()
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Paralizatora nie mam, progzu od full seek time nie mam, a biosu nie będę kasował
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam sposob
pewnie mozna inaczej, ale w tym sposobie bedziesz musial sie przeprosic z DOS'em ![]() wiec bieresz plyte rw i formatujesz ja do udf (za pomoca np incd) bierzesz jakis duuuuzy plik (np 500MB) i piszesz plik wsadowy o takiej tresci: Cytat:
oczywiscie dysk tez dostanie po tylku - mozesz stworzyc dysk wirtualny w ramie zeby tego uniknac ![]() no i nie zapomnij umiescic danego pliku, tam gdzie wskazesz w pliku wsadowym jeszcze jedno - plik mozesz napisac w notatniku - zapisz go i nadaj mu nazwe costam.bat, uruchom wiersz polecen i z wiersza polecen wywolaj plik wsadowy costam.bat (costam mozesz oczywiscie zmienic na dowolny wyraz ![]() daj znac czy pomoglo ![]()
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 20.01.2004 o godz. 15:56 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
nimal a nie lepiej mały plik? Laser częściej musi "startować cd". Zobaczy się. Narazie głowica po 1 h chodzi
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
odwiedzenia Forum." |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Author
Zlotowicz
qwerty01 - najlepiej duzo malych plikow, tylko wtedy musisz je wszyskie po kolei wpisac do tego pliku wsadowego
tak sobie pozniej pomyslalem ze zamiast move mozesz robic copy z twardziela i potem del z plyty pozatym najlepiej miec dwa zestawy plikow i kopiwac najpiew jeden na plyte, usunac, kopiowac drugi, usunac i od nowa - wtedy zapisujesz rozne informacje w tym samym miejscu mozna dlaej kombinowac - zamiast prostego kopiowania dac munadpisywanie, ale totrwa dluzej czyli laser nie bedzie sie tak mocno grzal (choc sama operacja jest trudniejsza do wykonanaia dla napedu) itd itd ![]() mielgo czekania na awarie ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Author
Zlotowicz
mozna jeszcze lepiej - tak zeby nie tykac twardego wogule:
kopiujesz jakis plik z jednego katalogu na plycie do innego, usuwasz go, kopiujesz znowu itd... - tylko nie rob move w tym momencie, bo to spowoduje tylko zmianetablicy plikow, a tobie chodzi o zajechanie lasera ![]() czemu pomyslowosc ludzka w dziele zniszcenia jest taka duza? ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Nieuwieżycie. Pomysł nimal'a bardzo dobrze się spisuje. Po 1 h torturowania przy symulowaniu 32x napęd się zawiesza przy 18,9%
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dziś dla qmpla oddaje palare. Ciekawe jak zareaguje.
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
Niestety czytają . Można się czegoś nowego nauczyć
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Author
Zlotowicz
spoko, taka zabawa jest nie do wykrycia - przecierz to normalne zajechanie wypalarki na smierc
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Niestety nie mam z nm kontaktu, bo są ferie. Jak go spotkam to od razu się zapytam, jak tam hardware
![]() |
![]() |
![]() |
|
|