![]() |
jaki soft ?
Witka. Przyznam się szczerze, że ostatnio byłem tu jakieś pół roku temu. Po prostu dużo rzeczy do zrobienia, mało czasu dla siebie i tak jakoś wyszło. Zbliżają się ferię, więc postaram się poprawić. A teraz do sedna. Czy ktoś zna nazwę programu, który by wypalał rw, czyścił toc i znowu wypalał. Proces ten, żeby działał w pętli, bez dodatkowych kliknięć mychą. U qmpla LG 8320B siada i poprosił mnie o dobicie napędu, gdyż jest jeszcze na gwarancji. Pomyślałem wykończyć głowicę palary. Palara ta już niewypala cd z prędkością 32 i 24. wielkie thx
|
Oj! Qwerty, Qwerty:D
Przywal jej z paralizatora:0 tego nie przetrzyma zadna nagrywarka:D A nie tam jakies programy:) |
pamietam,ze ktos taki soft napisal kiedys :) (tzn. do wykanczania napedow)
naped z wlarzona plytka cdr ciagle w kolko robil test full seek time i szybko padal... ...tylko ktoz to byl?!?! |
Mam lepszy pomysl, wykasuj bios.
Serwisant mi wmawial ze mam uszkodzony zasilacz, ktory pali napedy. :D :D |
Paralizatora nie mam, progzu od full seek time nie mam, a biosu nie będę kasował
|
mam sposob
pewnie mozna inaczej, ale w tym sposobie bedziesz musial sie przeprosic z DOS'em :) wiec bieresz plyte rw i formatujesz ja do udf (za pomoca np incd) bierzesz jakis duuuuzy plik (np 500MB) i piszesz plik wsadowy o takiej tresci: Cytat:
oczywiscie dysk tez dostanie po tylku - mozesz stworzyc dysk wirtualny w ramie zeby tego uniknac ;) no i nie zapomnij umiescic danego pliku, tam gdzie wskazesz w pliku wsadowym jeszcze jedno - plik mozesz napisac w notatniku - zapisz go i nadaj mu nazwe costam.bat, uruchom wiersz polecen i z wiersza polecen wywolaj plik wsadowy costam.bat (costam mozesz oczywiscie zmienic na dowolny wyraz ;p ) daj znac czy pomoglo :) |
nimal a nie lepiej mały plik? Laser częściej musi "startować cd". Zobaczy się. Narazie głowica po 1 h chodzi :( AHa to do adminów forum. Niedostałem info, że jest odpowiedź nimal'a. Jak yahol odpowiedział to przyszedł do mnie e-mail
|
Cytat:
odwiedzenia Forum." |
qwerty01 - najlepiej duzo malych plikow, tylko wtedy musisz je wszyskie po kolei wpisac do tego pliku wsadowego
tak sobie pozniej pomyslalem ze zamiast move mozesz robic copy z twardziela i potem del z plyty pozatym najlepiej miec dwa zestawy plikow i kopiwac najpiew jeden na plyte, usunac, kopiowac drugi, usunac i od nowa - wtedy zapisujesz rozne informacje w tym samym miejscu mozna dlaej kombinowac - zamiast prostego kopiowania dac munadpisywanie, ale totrwa dluzej czyli laser nie bedzie sie tak mocno grzal (choc sama operacja jest trudniejsza do wykonanaia dla napedu) itd itd :) mielgo czekania na awarie ;) |
mozna jeszcze lepiej - tak zeby nie tykac twardego wogule:
kopiujesz jakis plik z jednego katalogu na plycie do innego, usuwasz go, kopiujesz znowu itd... - tylko nie rob move w tym momencie, bo to spowoduje tylko zmianetablicy plikow, a tobie chodzi o zajechanie lasera ;) czemu pomyslowosc ludzka w dziele zniszcenia jest taka duza? || |
Nieuwieżycie. Pomysł nimal'a bardzo dobrze się spisuje. Po 1 h torturowania przy symulowaniu 32x napęd się zawiesza przy 18,9% :) (wcześniej tylko przy wypalaniu) Ale fajne cudo :) Dzis go bęę męczył 7 godzin. :D:D:D Teraz jak wkładam cd to wydaje nawet dziwne dźwięki. :D Qmpel już dzisj strasznie się cieszył. Mam nadzieję, że ten topic nieczytają ludzi związani pośrednio i bezpośrednio z serwisem :D
|
Dziś dla qmpla oddaje palare. Ciekawe jak zareaguje. :) Oczywiście jak coś powie to tu napiszę
|
Niestety czytają . Można się czegoś nowego nauczyć :)
|
spoko, taka zabawa jest nie do wykrycia - przecierz to normalne zajechanie wypalarki na smierc ;)
|
Niestety nie mam z nm kontaktu, bo są ferie. Jak go spotkam to od razu się zapytam, jak tam hardware :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:34. |