Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   jaki soft ? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jaki-soft-30232/)

qwerty01 19.01.2004 20:20

jaki soft ?

Witka. Przyznam się szczerze, że ostatnio byłem tu jakieś pół roku temu. Po prostu dużo rzeczy do zrobienia, mało czasu dla siebie i tak jakoś wyszło. Zbliżają się ferię, więc postaram się poprawić. A teraz do sedna. Czy ktoś zna nazwę programu, który by wypalał rw, czyścił toc i znowu wypalał. Proces ten, żeby działał w pętli, bez dodatkowych kliknięć mychą. U qmpla LG 8320B siada i poprosił mnie o dobicie napędu, gdyż jest jeszcze na gwarancji. Pomyślałem wykończyć głowicę palary. Palara ta już niewypala cd z prędkością 32 i 24. wielkie thx

yahol 19.01.2004 22:36

Oj! Qwerty, Qwerty:D
Przywal jej z paralizatora:0 tego nie przetrzyma zadna nagrywarka:D A nie tam jakies programy:)

ApproachingEvil 19.01.2004 22:51

pamietam,ze ktos taki soft napisal kiedys :) (tzn. do wykanczania napedow)
naped z wlarzona plytka cdr ciagle w kolko robil test full seek time i szybko padal...
...tylko ktoz to byl?!?!

Clackier 19.01.2004 22:58

Mam lepszy pomysl, wykasuj bios.
Serwisant mi wmawial ze mam uszkodzony zasilacz, ktory pali napedy.
:D :D

qwerty01 20.01.2004 15:20

Paralizatora nie mam, progzu od full seek time nie mam, a biosu nie będę kasował

nimal 20.01.2004 15:54

mam sposob
pewnie mozna inaczej, ale w tym sposobie bedziesz musial sie przeprosic z DOS'em :)
wiec bieresz plyte rw i formatujesz ja do udf (za pomoca np incd)
bierzesz jakis duuuuzy plik (np 500MB)
i piszesz plik wsadowy o takiej tresci:
Cytat:

:petla
move c:\ala.txt d:\
move d:\ala.txt c:\
goto petla
oczywiscie ala.txt podmieniasz na nazwe swego pliku, i odpowiednio zmieniaszlitery napedow - pierwsza to ma byc dysk na ktorym masz film, druga to ma byc nagrywarka
oczywiscie dysk tez dostanie po tylku - mozesz stworzyc dysk wirtualny w ramie zeby tego uniknac ;)
no i nie zapomnij umiescic danego pliku, tam gdzie wskazesz w pliku wsadowym

jeszcze jedno - plik mozesz napisac w notatniku - zapisz go i nadaj mu nazwe costam.bat, uruchom wiersz polecen i z wiersza polecen wywolaj plik wsadowy costam.bat (costam mozesz oczywiscie zmienic na dowolny wyraz ;p )

daj znac czy pomoglo :)

qwerty01 21.01.2004 21:50

nimal a nie lepiej mały plik? Laser częściej musi "startować cd". Zobaczy się. Narazie głowica po 1 h chodzi :( AHa to do adminów forum. Niedostałem info, że jest odpowiedź nimal'a. Jak yahol odpowiedział to przyszedł do mnie e-mail

Bartez 21.01.2004 23:07

Cytat:

Napisany przez qwerty01
AHa to do adminów forum. Niedostałem info, że jest odpowiedź nimal'a. Jak yahol odpowiedział to przyszedł do mnie e-mail

Cytat: "Od pojawienia się tej wiadomosci mogly pojawic sie kolejne odpowiedzi jednak nie bedziesz o nich informowany az do czasu
odwiedzenia Forum."

nimal 22.01.2004 07:44

qwerty01 - najlepiej duzo malych plikow, tylko wtedy musisz je wszyskie po kolei wpisac do tego pliku wsadowego
tak sobie pozniej pomyslalem ze zamiast move mozesz robic copy z twardziela i potem del z plyty
pozatym najlepiej miec dwa zestawy plikow i kopiwac najpiew jeden na plyte, usunac, kopiowac drugi, usunac i od nowa - wtedy zapisujesz rozne informacje w tym samym miejscu
mozna dlaej kombinowac - zamiast prostego kopiowania dac munadpisywanie, ale totrwa dluzej czyli laser nie bedzie sie tak mocno grzal (choc sama operacja jest trudniejsza do wykonanaia dla napedu)
itd itd :)
mielgo czekania na awarie ;)

nimal 22.01.2004 10:13

mozna jeszcze lepiej - tak zeby nie tykac twardego wogule:
kopiujesz jakis plik z jednego katalogu na plycie do innego, usuwasz go, kopiujesz znowu itd... - tylko nie rob move w tym momencie, bo to spowoduje tylko zmianetablicy plikow, a tobie chodzi o zajechanie lasera ;)
czemu pomyslowosc ludzka w dziele zniszcenia jest taka duza? ||

qwerty01 22.01.2004 15:15

Nieuwieżycie. Pomysł nimal'a bardzo dobrze się spisuje. Po 1 h torturowania przy symulowaniu 32x napęd się zawiesza przy 18,9% :) (wcześniej tylko przy wypalaniu) Ale fajne cudo :) Dzis go bęę męczył 7 godzin. :D:D:D Teraz jak wkładam cd to wydaje nawet dziwne dźwięki. :D Qmpel już dzisj strasznie się cieszył. Mam nadzieję, że ten topic nieczytają ludzi związani pośrednio i bezpośrednio z serwisem :D

qwerty01 23.01.2004 07:57

Dziś dla qmpla oddaje palare. Ciekawe jak zareaguje. :) Oczywiście jak coś powie to tu napiszę

alstor_serwis 29.01.2004 10:46

Niestety czytają . Można się czegoś nowego nauczyć :)

nimal 29.01.2004 11:11

spoko, taka zabawa jest nie do wykrycia - przecierz to normalne zajechanie wypalarki na smierc ;)

qwerty01 29.01.2004 14:43

Niestety nie mam z nm kontaktu, bo są ferie. Jak go spotkam to od razu się zapytam, jak tam hardware :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:34.