Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.10.2005, 21:14   #1
alugastrin
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.10.2005
alugastrin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Jeśli nie Nero to co ?

Witam
To moj pierwszy post na tym forum, jak mi sie spodoba to bede wiecej poscil
Pytanie jak w temacie, chodzi o soft do palenia. Od poczatku "mania" mojego Liteona 32123S uzywalem Nero 5 bo dostalem go razem z palnikiem. Czy rodzaj softu jakim wypalam ma wplyw na jakosc tego co wypalilem i czy istnieja jakies alternatywy dla Nero ?
alugastrin jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.10.2005, 21:37   #2
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
alterantywy zawsze istnieja - Roxio WinOnCD (chyba jeszcze istnieje) i inne, poszukaj. Co do jakości - raczej nie

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline  
Stary 03.10.2005, 22:30   #3
Luke_SC
Bywalec

Data rejestracji: 16.07.2005
Luke_SC w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dla mnie alternatywa jest Ashampoo Burning Studio 5, nie mam z nim żadnych kłopotów, interfejs jest przejrzysty, szczerze polecam
Luke_SC jest offline  
Stary 04.10.2005, 13:55   #4
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

Co to jest "mania" ?? Czy tak trudno uzyc slowa posiadania?

Alternatywy... owszem sa, ale po co sie nimi zajmowac, skoro Nero dziala doskonale... Obecnie mam 6.6.0.16 i jestem bardzo zadowolony, zrezygnowalem nawet z Feurio! do nagrywania muzyki.
Szkoda tylko, ze Nero nie wspiera Atrac3plus, no ale Nero nie ma nic wspolnego z Sony, wiec nie ma sie co dziwic
Stary 04.10.2005, 14:06   #5
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Monopol zawsze zle dziala. Nawet w nagrywaniu.
Testuje kazdy program do nagrywania, ktory mi wpadnie w rece
Obecnie: ROXIO RecordNow.
Ma zalety: maly, dobry, bezplatny.
Po co uzywac kobyly (Nero) jak wystarczy taki.
Albo programik ze stajni Ashampoo - rowniez bezplatny.
99% userow nie wykorzysta 90% mozliwosci Nero wiec tylko owczym pedem mozna wytlumaczyc namietne uzywanie Nerona.
Do kopiowania to jednak CDRWin - bez konkurencji, +Alcohol (ale to tylko powyzej 18+)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline  
Stary 06.10.2005, 13:42   #6
Don Laser
laser nieskalibrowany

Data rejestracji: 31.08.2004
Don Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Obecnie: ROXIO RecordNow.
Ma zalety: maly, dobry, bezplatny.
Jak to bezpłatny ? wszędzie gdzie znajduje ten programik to ok 50$ chcą , to jak to jest z tym ROXIO?
Don Laser jest offline  
Stary 06.10.2005, 16:37   #7
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
troszkę softów do wypalania znajdziemy tutaj...http://www.cdrinfo.pl/downloads/cdr-rest_of_soft
Stary 06.10.2005, 17:32   #8
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Don Laser
Jak to bezpłatny ? wszędzie gdzie znajduje ten programik to ok 50$ chcą , to jak to jest z tym ROXIO?
Zdaję mi się że był dołączony do Chipa lub PC World Kompurer na płycie
Franc jest offline  
Stary 06.10.2005, 18:46   #9
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Kiedys (jeszcze przed nero) byl calkiem niezly program GEAR. Obecnie jest juz wersja chyba 7.0.
Osobiscie uzywam (oprocz Nero Express 5 i 6 (express bee ale przynajmniej mam legalne)) programiku BurnOnCD/DVD. Darmowy i bardzo fajny. Ma nawet UDF i wypalanie i tworzenie jednosesyjnych ISO i MDS oraz mastering DVD (z VIDEO_TS). Kuleje roche wypalanie muzyki (tylko wav) ale od czego jest rewelacyjny Burrrn!.

Nero 4 bylo super, do piątki jakos sie przemoglem. Nero6 juz mi sie nie podobalo (pakiet bardzo i niepotrzebnie utył) a siódemke wole omijac z daleka.
Uwazajcie na pismo enter. Kupilem majowy numer z InterVideo DiscMaker (calkiem fajny program). Niestety kilka funkcji nie dziala (np nagrywanie i tworzenie obrazow, mimo ze w pismie sa one dokladnie opisane wraz ze screenshotami!, u mnie sa niedostepne) a redakcja mnie zwyczajnie olala (niby to kontaktowali sie z producentem i tak sie juz pół roku kontaktują) , podobnie jak jeszcze paru innych uzytkownikow ktorzy mieli problem z rejestracja. A kiedys (ponad 10 lat temu .... ) takie fajne pisemko bylo...

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 06.10.2005 o godz. 18:49
sobrus jest offline  
Stary 06.10.2005, 23:13   #10
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
PC Word Komputer - Roxio i Ashampoo - byly zamieszczone pelne bezplatne wersje, wymagana wylaczne rejestracja na stronie producenta.
Tak i skorzystalem i mam za friko
Warto.

Ps: kto pamieta jeszcze program To Go! do nagrywarek 2x
Mam go (oryginal) jeszcze z dyskietka licencyjna (to byly zabezpieczenia
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: