![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Pytania do faqa
Mam do wszystkich forumowiczow prosbe o pomoc w rozbudowie FAQ'a
![]() Jezeli macie chwile czasu i ochote to prosze wyslijcie mi na mail'a (jako temat "faq") lub wpiszcie tutaj ew. na priva pytanie/a ktore wedlug was powinny znalezc sie w dziale FAQ. A jesli komus sie naprawde nudzi to jesli napisze takze odpowiedz na pytanie to bede wniebowziety ![]() Z gory dziekuje za wszelkie nadeslane pytania i ew odpowiedzi Bede Wam dozgonnie wdzieczny ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Musztarda
Data rejestracji: 10.03.2002
![]() |
Ja mam pytanie. Co zrobic, zeby Nero sie nie wysypywalo podczas przegywania plyt w Win2k. Mam teaca 8x i teaca 40x. Na jedeym kably nagrywarka slave. Jak mialem cd mitsumi - wszytko tak samo podbiete tyle ze cd byl 4x to wszytko gralo i buczalo a teraz sie nero spyie jak kopije plyty i musze to robic cloonem. w Win XP takiego problemu nie mialem. Prosze mi nie mowic ze mam kable przeminac i dac nagrywarke na master.
#3 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
Hey musztarda alias niewiem alias la....aj
![]() A tutaj prosilem o propozycje pytan do faqa czyli "czesto zadawanych pytan" bardzo czesto ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Gość
|
Dużo pojawia się pytań w stylu:
1. Jak wykryć zabezpieczenie płyty? 2. Jakie opcje ustawić w Clonie? 3. Co z jaka prędkością nagrywać? 4. Jakie CD-RW, CD-ROM i płytki są najlepsze? itd. |
![]() |
#5 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Heh, majonez - przegladnij to forum dokladnie to znajdziesz dziesiatki pytan, ktore sie notorycznie powtarzaja
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
Misiek oj przegladam przegladam ale moze ktos ma jakies pytanie ktore albo nie bylo poruszone albo np je ominalem - zreszta sam wiesz jak to jest siedziec po nocach na forum
![]() ps. nie mysl ze ide na latwizne ![]()
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
wolny czas...
nie wiem czy było takie pytanie i nie wiem na jakim poziomie ma to byc ..ale 1. Dlaczego posiadając nagrywarkę z możliwością nagyrwania płyt RW x8, x10, x12 nie moge nagrywać z pełną prędkością, jedynie max x4 ? Odp.: Aby w pełni wykorzystać możliwości Twojej nagrywarki musisz zastosować płyty RW oznaczone skrótem HS (High Speed), wtedy bedziesz mógł nagrywać z wyższymi prędkościami niż x4. 2. Co oznacza skrót MTBF ? Odp.: Mean Time Between Failures - średni czas pomiędzy awariami. Jest to parametr, który określa statystyczny czas pracy urządzenia (w godzinach) zanim ulegnie ono awarii. Wartość MTBF podaje się w godzinach i jest to zwykle duża wartość. To oczywiście dana statystyczna, która wynika z procedur testowych w laboratoriach. W praktyce awarie zdarzają się znacznie częściej i lepiej zwracać uwagę na liczbę lat gwarancji udzielanej przez producenta. |
![]() |
![]() |
#8 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
Obar wiedzialem ze mozna na Ciebie liczyc thnx
![]()
![]() |
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
chcialem uzupelnic post obara pyt. nr 2. MTBF obejmuje czas podlaczenia napiecia,a w nawiasie podana jest zawsze wartosc np. 10%, 30%, ktora oznacza procentowo czas uzytkowania sprzetu w trakcie dzialania komputera
#10 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
Dragal thnx
![]()
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2002
![]() |
1. Jaka nagrywarke wybrac?
![]() ![]() ![]() 2. Co to jest Flextra Link, SemiLink, Just Link, SeemlessLink, BurnProof, BurnWrite itd.? Systemy zabezpieczjące przd wystapieniem błędu "buffer underrun error". tak mi się wydaje że te pytania dosyć często sa zadawane ![]()
#12 |
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
albo
Jak nagrać kopię playstation? Z jaką prędkością nagrać płytę audio? Na jakich płytach nagrywać audio(marka płyty)? Dlaczego niemożna przegrywać wszystkiego w locie przecierz tak jest szybciej? Ile razy można nagrać płytę rw? ![]() ![]() odpowiedzi nieudzielę sorry ale wszyscy i tak znają odpowiedzi na te pytania . pozdrowienia |
![]() |
![]() |
#13 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
Moja nagryarka wypala plyte w 10 min. a powinna w 4 min. Komputer w trakcie nagrywania chodzi bardzo wolno. Co jest przyczyna?
Najprawdopodobniej jest wylaczony tryb DMA. DMA-Mode (Direct Memory Access) - bezposredni dostep do pamieci, oznacza, ze dane miedzy pamiecia operacyjna a dyskiem twardym sa przesylane bez udzialu procesora. Aby wlaczyc tryb DMA wejdz Moj Komputer -> Panel sterowania -> System -> Menadzer urzadzen -> Cd Rom. Zakladka ustawienia. Teraz tylko restart systemu i gotowe
#14 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
jacoob
Jak nagrać kopię playstation? - heh wlasnie takie sobie napisalem na kartce Z jaką prędkością nagrać płytę audio? - to rowniez Na jakich płytach nagrywać audio(marka płyty)? - to takze - juz napisalem w notatniku ale nie mialem czasu wrzucic Dlaczego niemożna przegrywać wszystkiego w locie przecierz tak jest szybciej? - o tym nie pomyslalem dzieki Ile razy można nagrać płytę rw? - i o tym rowniez - dzieki za wszystkie prop te dwa pyt ktorych nie mialem na pewno wykorzystam ![]() odpowiedzi nieudzielę sorry ale wszyscy i tak znają odpowiedzi na te pytania - heh gdyby tak bylo to nie potrzebny by byl FAQ ![]() pozdrowienia - dzieki nawzajem ![]()
![]() |
#15 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
Pio, Mayeranek, Dragal (second time)
DZIEKI ![]()
![]() |
|
|