![]() |
Pytania do faqa
Mam do wszystkich forumowiczow prosbe o pomoc w rozbudowie FAQ'a :)
Jezeli macie chwile czasu i ochote to prosze wyslijcie mi na mail'a (jako temat "faq") lub wpiszcie tutaj ew. na priva pytanie/a ktore wedlug was powinny znalezc sie w dziale FAQ. A jesli komus sie naprawde nudzi to jesli napisze takze odpowiedz na pytanie to bede wniebowziety :) Z gory dziekuje za wszelkie nadeslane pytania i ew odpowiedzi Bede Wam dozgonnie wdzieczny :) |
Ja mam pytanie. Co zrobic, zeby Nero sie nie wysypywalo podczas przegywania plyt w Win2k. Mam teaca 8x i teaca 40x. Na jedeym kably nagrywarka slave. Jak mialem cd mitsumi - wszytko tak samo podbiete tyle ze cd byl 4x to wszytko gralo i buczalo a teraz sie nero spyie jak kopije plyty i musze to robic cloonem. w Win XP takiego problemu nie mialem. Prosze mi nie mowic ze mam kable przeminac i dac nagrywarke na master.
|
Hey musztarda alias niewiem alias la....aj :) ostrzegalem cie zebys tego nie robil no i coz teraz kartka na drzwiach juz wisi a rozwiazanie problemu dostaniesz na icq
A tutaj prosilem o propozycje pytan do faqa czyli "czesto zadawanych pytan" bardzo czesto :) :) |
Dużo pojawia się pytań w stylu:
1. Jak wykryć zabezpieczenie płyty? 2. Jakie opcje ustawić w Clonie? 3. Co z jaka prędkością nagrywać? 4. Jakie CD-RW, CD-ROM i płytki są najlepsze? itd. |
Heh, majonez - przegladnij to forum dokladnie to znajdziesz dziesiatki pytan, ktore sie notorycznie powtarzaja :)
|
Misiek oj przegladam przegladam ale moze ktos ma jakies pytanie ktore albo nie bylo poruszone albo np je ominalem - zreszta sam wiesz jak to jest siedziec po nocach na forum :)
ps. nie mysl ze ide na latwizne :) |
wolny czas...
nie wiem czy było takie pytanie i nie wiem na jakim poziomie ma to byc ..ale 1. Dlaczego posiadając nagrywarkę z możliwością nagyrwania płyt RW x8, x10, x12 nie moge nagrywać z pełną prędkością, jedynie max x4 ? Odp.: Aby w pełni wykorzystać możliwości Twojej nagrywarki musisz zastosować płyty RW oznaczone skrótem HS (High Speed), wtedy bedziesz mógł nagrywać z wyższymi prędkościami niż x4. 2. Co oznacza skrót MTBF ? Odp.: Mean Time Between Failures - średni czas pomiędzy awariami. Jest to parametr, który określa statystyczny czas pracy urządzenia (w godzinach) zanim ulegnie ono awarii. Wartość MTBF podaje się w godzinach i jest to zwykle duża wartość. To oczywiście dana statystyczna, która wynika z procedur testowych w laboratoriach. W praktyce awarie zdarzają się znacznie częściej i lepiej zwracać uwagę na liczbę lat gwarancji udzielanej przez producenta. |
Obar wiedzialem ze mozna na Ciebie liczyc thnx :)
|
chcialem uzupelnic post obara pyt. nr 2. MTBF obejmuje czas podlaczenia napiecia,a w nawiasie podana jest zawsze wartosc np. 10%, 30%, ktora oznacza procentowo czas uzytkowania sprzetu w trakcie dzialania komputera
|
Dragal thnx :)
|
1. Jaka nagrywarke wybrac? :) często zadawane pytanie :) żywotność TEAC, łamanie zabezpieczeń LiteOn, a pośrodku ASUS :)
2. Co to jest Flextra Link, SemiLink, Just Link, SeemlessLink, BurnProof, BurnWrite itd.? Systemy zabezpieczjące przd wystapieniem błędu "buffer underrun error". tak mi się wydaje że te pytania dosyć często sa zadawane ;) |
albo
Jak nagrać kopię playstation? Z jaką prędkością nagrać płytę audio? Na jakich płytach nagrywać audio(marka płyty)? Dlaczego niemożna przegrywać wszystkiego w locie przecierz tak jest szybciej? Ile razy można nagrać płytę rw? :) }:) odpowiedzi nieudzielę sorry ale wszyscy i tak znają odpowiedzi na te pytania . pozdrowienia |
Moja nagryarka wypala plyte w 10 min. a powinna w 4 min. Komputer w trakcie nagrywania chodzi bardzo wolno. Co jest przyczyna?
Najprawdopodobniej jest wylaczony tryb DMA. DMA-Mode (Direct Memory Access) - bezposredni dostep do pamieci, oznacza, ze dane miedzy pamiecia operacyjna a dyskiem twardym sa przesylane bez udzialu procesora. Aby wlaczyc tryb DMA wejdz Moj Komputer -> Panel sterowania -> System -> Menadzer urzadzen -> Cd Rom. Zakladka ustawienia. Teraz tylko restart systemu i gotowe |
jacoob
Jak nagrać kopię playstation? - heh wlasnie takie sobie napisalem na kartce Z jaką prędkością nagrać płytę audio? - to rowniez Na jakich płytach nagrywać audio(marka płyty)? - to takze - juz napisalem w notatniku ale nie mialem czasu wrzucic Dlaczego niemożna przegrywać wszystkiego w locie przecierz tak jest szybciej? - o tym nie pomyslalem dzieki Ile razy można nagrać płytę rw? - i o tym rowniez - dzieki za wszystkie prop te dwa pyt ktorych nie mialem na pewno wykorzystam:)) odpowiedzi nieudzielę sorry ale wszyscy i tak znają odpowiedzi na te pytania - heh gdyby tak bylo to nie potrzebny by byl FAQ :) pozdrowienia - dzieki nawzajem :) |
Pio, Mayeranek, Dragal (second time)
DZIEKI :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:37. |