Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Pytania do faqa (https://forum.cdrinfo.pl/f2/pytania-faqa-6674/)

osesek 12.03.2002 23:29

No to jedno pytanie z często zadawanych i jak narazie nie znalazłem na nie odpowiedzi: jak wypalić płtykę audio z CD TEXTEM, programem NERO 5578 i nagrywarkę która ma taka opcje (wypalałem w Feurio), stosowałem sie do wszelkich instrukcji opisanych na stronach cdrinfo i niestety muzyka jest CD Textu brak. I co Wy na to drodzy wypalacze?

Zetoxa 13.03.2002 10:06

pytanie:
nagrałem kilka sesji (np. 5), jak odczytać poprzednią (np. 3) ?
odpowiedź:
ikona Mój komputer-->prawoklik ikonki napędu nagrywarki-->właściwości-->zakładka Volumes-->zaznaczenie poszukiwanej sesji.
P.S. oczywiście w Nero.

Weron 13.03.2002 16:35

Powinno byc pytanie dotyczace kopiowanis SD2.
A w odpowiedzi powinny byc wszystkie mozliwe sposoby nie tylko nagrywarka z dao-raw, odpowiednia korekcja itp.
Ale takze za pomoca np betablockera i roznych innych metod.

obar 13.03.2002 17:00

Cytat:

majonez (12-03-2002 17:26):
Cytat:

Pedros
Majonez - pewnie już masz zapisane - na FAQ nie powinno zabraknąć tematu overburning w NERO z zaznaczeniem "Wyłącz kreator", zdefiniuj długość płyty itd...
Pozdrawiam
masz racje mam juz napisane nawet dwa podobnie brzmiace 1. co to overburning 2. jak wlaczyc overburning w nero :)

ale dzieki za propozycje :)
dzieki wam wszystkim
to moze wspomnij o overburningu w winonie dla tych co są nieoświeceni :) by wyrównowazyć spór...

Pedros 13.03.2002 19:37

Racja Obar
a mnie się to wydawało za proste ale może nie ma zbyt prostych pytań.

Majonez - zajrzałem - dobra robota.

No to pozdro CDRInfoRUMY

Majonez 13.03.2002 21:24

dragal , osesek , Zetoxa , Weron , obar , Pedros

DZIEKI

ps obar mozesz spac spokojnie (o overbur w wionie jest w artykule miska4 do ktorego odnosnik jest w faqu "Co to jest overburning i jak go włączyć w ...?" polaczylem te moje dwa pytania w jedno i dalem linka do miska4 :) po co sie powtarzac skoro sa juz na to i artykuly i osobne dzialy na cdrinfo :) ale chyba niektorzy znaja tylko forum a nie zagladaja na strone glowna :) wiec pewnie nieraz bedziemy mieli szanse odpowiadac na takie pytania -- obar od dzisiaj specialnie dla ciebie :) zostawiam posty o overbur w wionie :) heh)

ps2 Pedros :)) special thnx

&y 14.03.2002 10:05

Witam!
Wlasnie sobie poczytalem FAQ w wersji beta i przyszly mi do glowki takie pytanka, ktorych jeszcze tam nie ma, a chyba dosc czesto pojawialy sie na forum:

Hardware:
- co daje zmiana firmware w nagrywarce X? /czy warto?
- jak zmienic firmware w nagrywarce X?
- czy mozliwe jest wgranie firmware od nagr. X do nagr. Y i czy w ten sposob moge uzyskac szybsza nagrywarke?
- jak podlaczyc nowa nagrywarke X? (doktorej tasmy etc)

Obrazy plyt:
- jak dodac plik do obrazu ?
- jak przeprowadzic konwersje obrazu x do formatu y?

Zabezpieczenia:
- probowalem zrobic obraz gry x przy pomocy cloneCD. program pokazal czas tworzenia obraz y:yy. czy to naprawde/zawsze tak dlugo trwa?

Audio:
- nagralem plyte z cd text'em i moj odtwarzacz nie widzi tytulow. dlaczego?
- czy wykonujac kopie audio, trace na jakosci utworow?

ps. Kiedys byly takie dwa tematy: 'Nagrywanie audio a audiofilstwo' i 'Kopiowanie plyt Playstation' - tylko na podstawie tych dwoch mozna by niezle FAQ napisac :)

Pozdrawiam :)

Neon 16.03.2002 13:09

Moze jeszcze przyda sie cos w stylu: czy jestli skopiuje oryginalna gre clonem, to czy potrzebuje cracka....

gosciu 16.03.2002 19:59

Jak odinstalowac clona cd z systemu ....bez pozostawienia starych smieci po nim?

Krzysiek 17.03.2002 11:24

Jak skonfigurować dwa twarde dyski, CD Rom i nagrywarkę - co na jakiej taśmie, które master a które slave (WinOn nie widzi problemu przy podłączeniu cdroma i nagrywarki na jednej taśmie, natomiast CloneCd sygnalizuje, że taki połączeie spowolni proces nagrywania)? Jak takie podłączenie wpłynie na ogólną wydajność komputera?
Pozdrawiam
Krzysiek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41.