![]() |
1 Wlaczylem DMA, ale nadal mam problemy z predkoscia , co zrobic?
Jesli komputer wyposazony jest w plyte glowna oparta na chipsecie VIA nalezy sciagnac najnowszy service pack VIA 4in1, ktory pomaga w poprawnym dzialaniu DMA |
1.Kupilem nowa nagrywarke, ktore nagrywa plyty firmy X w 3 min, a firmy Y w 6 min, dlaczego ?
Odp : Wszystkie nowe nagrywarki wyposazone sa w system rozpoznawania jakosci nosnika, ktory dostosowuje predkosc nagrywania do jakosci plyty . Dlatego niektore plyty moga nagrywac sie dluzej niz inne. |
czy nagrywarka cdr/cdrw ma mniejszą żywotność od nagrywarki cdr ??? jeśli tak to jakiego rzędu wielkość to jest i dlaczego tak sie dzieje ???
|
1. Czy nagrywanie w roznych predkosciach wplywa na jakosc nagrywania?
2. Co to jest overburning i jak sie go uzywa? ;> 3. Jak skopiowac gre xxx? 4. Rodzaje nagrywania plyt dao, sao, ..... 5. Co oznacza skrot FAQ? :>>>>>>> |
Cytat:
Do tego pierwszego pytania pasuje również takowe sprostowanie, iż mając płytę High Speed CD-RW nie uda się jej poprawnie zapisać w nagrywarkach o prędkościach niższych niż (na przykład) 12/10/32. Nośniki tego typu stają się coraz tańsze i bardziej dostępne (niekiedy brakuje w sklepach zwykłych płyt CD-RW 4x) ale nie są kompatybilne wstecz tj. w nagrywarkach 8x, 6x, 4x itd... |
Cytat:
|
5. Co oznacza skrot FAQ?
.....[/quote] Frequently Asked Questions czyli najczesciej zadawane pytania[/quote] Dzieki ze mnie oswieciles:>>>>>>>>>> Powiedz mi jeszcze co to nagrywarka :PPPPP a i rozszyfruj mi jeszcze skroty PZU PKP PZPN i WKU :>>>> A tak w ogole to gdzie ja pisze bo co to jest to forum????:PPPPP |
Cytat:
To w takim razie mój LG 12/8/32 jest wyjątkiem bo zapisuje w/w HiSpeed CDRW od 1x do 8x. Poprawnie. Inni podadzą Ci pewnie inne WYJĄTKI. Majonez - pewnie już masz zapisane - na FAQ nie powinno zabraknąć tematu overburning w NERO z zaznaczeniem "Wyłącz kreator", zdefiniuj długość płyty itd... Pozdrawiam |
Kricho ..no comment
|
Cytat:
nagrywarka - urządzenie do nagrywania płyt cd pzu - powszechny zakład ubezpieczeń pkp - polskie koleje państwowe pzpn - polski związek piłki nożnej wku - wojskowa komenda uzupełnień forum - tego skrótu nie znam .... :) |
Cytat:
ale dzieki za propozycje :) dzieki wam wszystkim |
okey to ja mam jeszcze jedno pytanko ;)
1. czym różni się tryb DAO od TAO? ;) odp. niewiem ;P 2. w jakim trybie najlepiej nagrywać muze? DAO czy TAO? |
Cytat:
|
Mayeranek thnx
no teraz to faq sie rozbuduje szybciej :) |
moze pytania dla totalnych nowicjuszy , naprawde totalnych
np. 1.Mam kilka plytek z muzyka, ktorych nie slucham, jak je wymazac, jak zapisac? odp. Wymazywac mozna tylko plytki wielokrotnego zapisu oznaczone symbolem CD-RW, zpisywalne tylko raz( nie wymazywalne ) sa plytki z napisem CD-R. Niestety plyt z muzyka zakupionych w sklepie nie mozna zmodyfikowac ( nic nagrac, ani zmazac) :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:17. |