![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2003
![]() |
ASPI + WinXP i Clony XXL -problem
witam
Proszę o pomoc Mam problem ze sterownikami ASPI. Nie wiem czy są dobrze zainstalowane. Przesiadłem się na Windowsa XP Home Edition. Zainstalowałem sterowniki Adaptec 4.71. Program aspichk.exe pokazuje iż wszystkie sterowniki są zainstalowane. Ale uruchamiam Clony XXL v2.0.0.6 i w zakładce "system", "wersja aspi" pokazuje 4.71.2.0. Niby ok, ale gdy w zakładce "opcje" włącze aby załadować sterowniki aspi wyskakuje błąd. Czego to może być wina? Przeczytałem artykuł na CDRinfo.pl na temat aspi, spróbuje pokombinować z ForceASPI. W tym artykule pisze też, że powinny być wpisy w rejestrze: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\ASPI32] "ErrorControl"=dword:00000001 "Start"=dword:00000001 "Type"=dword:00000001 - (u mnie jest 00000002) [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\ASPI32\Parameters] "ExcludeMiniports"="" -( a tego nie ma wcale) Będę wdzięczny za pomoc.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Zainstaluj Force ASPI
![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
#3 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
ja juz nie wierze żadnemu info toolowi z Nero, a aspichk.exe musi być dopasowany do odpowiedniej wersji Aspi aby dobrze nam powiedzial jak jest.
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 10.02.2004 o godz. 01:28 |
![]() |
![]() |
#4 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
instaluj ForceASPI 1.7 - zalacznik
1. killaspi, restart; 2. instaspi, restart i gotowe no i jeszcze sciagnij nowsza wersje ClonyXXL > http://www.copycd.wz.cz/web/clonecd/dw/ClonyXXL.exe
#5 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Ciapek, a z toba to ja sie nie zgodze
![]()
#6 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.12.2002
![]() |
Zainstaluj DVD RIP-a , który posiada własne aspi 4.6 coś tam. Wejdą w Clony bez problemu.
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2003
![]() |
Dzieki
Zainstalowałem ForceASPI i wszystko chodzi
|
|