![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
kasowanie CDR
wiem ze to juz bylo ale na wyszukiwarce jakos nie moglem znalezc. a mianowicie: jak wymazac CDR? tzn. wiem ze to niemozliwe ale czy jest jakis program ktory sprawi ze dane juz znajdujace sie na cd nie beda widziane przez naped? czy taka plyta pojdzie na wizy hi-fi?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Dokladnie jak powiedzial tomgoo nie ma takiej mozliwosci.Mozna wymazywac cdrw.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Zgadzam się z tomgoo i z Weron'em, dywagując w innym kierunku można np. zamazać dłutem, lub farbą. Najłatwiej oczywiście połamać płytę (wtedy będzie ciężko coś odczytać) :-D :-D :-D
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
jezeli cdr zostalo nagrane multisesyjnie to mozesz "usunac' dane znajdujace sie na plycie, a dokladniej sprawic, ze nie beda widziane. wystarczy do tego nero lub easy cd creator. 100% pewnosci ze dziala. wiele razy tak robie ze skladankami mp3.
#6 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Koledzy mają rację. Można zmazać CD-RW, a CD-R jest jednokrotnego nagrania.
|
![]() |
![]() |
#7 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
chyba ze markera zamazac rozpuszczalnikiem.Napewno zejdzie
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Re: kasowanie CDR
Cytat:
dawno się tak nie uśmiałem.... skoro wiesz że to niemożliwe, to czemu pytasz ? hahaha... podobało mi się to.
![]() |
#9 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Może chodzi mu o to, aby te dane jedynie zniszczyć, zmuszając nagrywarkę do powypalania byle czego na istniejących danych.
Wiem, że jest to ściśle związane z substancją użytą w produkcji płyt, ale przecież tzw. "powtórny zapis" na 100% (jeśli udałoby się zmusić sprzęt) doszczętnie zniszczyłby istniejące dane - ale chyba o to chodzi?
#10 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
ZiP, istnieje możliwość powtórnego nagrania płyty CD-R, ale może prowadzić - a właściwie prowadzi - to do uszkodzenia napędu.
#11 |
The Division Bell
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
koledzy, nie pomyśleliście może że młodemu Skywalkerowi o to chodzi? (żart, a może...
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
ZiP wygrywa glowna nagrode. chodzilo mi wlasnie o zniszczenie danych tak aby naped ich nie widzial. wiem ze nie odzyskam tak miejsca, ale jesli np. nagram na plycie 2 mb zamiast te 700 mb bo cos sie skaszani, to plyta bedzie dobra, tylko w niektorych przypadkach trzeba zniszczyc poprzednie dane. niestety wiekszosc nie zrozumiala o co chodzi. btw. slyszeliscie o czytaniu ze zrozumieniem?
|
![]() |
![]() |
#13 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
jeśli paliłeś w trybie TAO to da się tak zrobić / wygląda to jak multi bez importowania poprzedniej sesji/ ale jeśli DAO to nic z tego
przy czym nie kasujesz tych danych tylko informację o nich z TOC / co w sumie prawie na jedno wychodzi ![]() ześto wychodzi to tylk ow progsie w którym nie robiło się tej płytki wcześniej / a przynajmniej tak dawniej było bo odkąd cdki tak tanie się stały i profy i linki obrodziły to się już tego nie praktykuje / pozdro
#14 | |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o celowe zniszczenie płytki to ja bym nie łamał jak ktoś to powiedział wcześniej. Kiedys tak zrobiłem i mało oczu nie straciłem - płytka rozprysła się jak granat po całym pokoju. Preferuje inny sposób. Kładę płytkę warstwą nagraną na kafelkach w łazieńce i szuru-buru nogą po płytce. Po paru ruchach stopy płyta jest porysowana aż miło. :-D Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 27.09.2002 o godz. 17:17 |
|
![]() |
![]() |
|
|