Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.03.2002, 12:06   #46
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
bgn przestań bo nie nadążę przytakiwać
Ja zrąbałem trochę Verbatimów po 15 zet z Makro. Aż się w końcu nauczyłem (a nagrywarka miała buforek 1MB) i reszta płyt chodzi do dziś.
Verabtim jest OK.
Pedros jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.03.2002, 13:17   #47
cz
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 03.03.2002
cz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wlasciwie Verbatimy de best ;D
mam tu wlasnie 20 TDK Reflex Ultra i Verbatimy maja ladniejsza glebie niebieskosci (szczegolenie SuperAzo ;D ) i lepsza powierzchnie do opisu (szczegolnie jak ktos ma drukarke do kompaktow, a sa takie cuda, sa)
cz jest offline  
Stary 28.03.2002, 19:07   #48
Blazer0
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.03.2002
Blazer0 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Po pierwsze Win ME to badziewie - wywal. Ten system na moim kompie sie notorycznie wieszal. Po drugie czlowieku znajac 4 jezyki programowania i kilka systemow operacyjnych, a przy tym nie wiedzac co to jest DMA jest rzecza dziwna, naprawde dziwna. To BARDZO dobrze, ze zwrociles sie o pomoc na forum, nikt nie ma zamiaru Cie tu atakowac tylko pomoc i wytlumaczyc.
Blazer0 jest offline  
Stary 28.03.2002, 20:05   #49
kijus
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.03.2002
kijus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wy tu dyskusje prowadzicie a ja caly dzien nic nie napisalem
blazer => No tak znam 4 jezyki a nie wiem co to DMA tak swoja droga mogl bymi to ktos wytlumaczyc
A wogole dzisiaj zaopatrzylem sie w 3 plytki TDK nagralem jedna na 16x i bardzo sie ucieszylem bo wszystko poszlo dobrze...ale druga juz sie zwalila nie wiem od czego to zalezy...a trzeciej plytki nie nagrywalem jeszcze W kazdym razie znowu pojawil sie komunikat "Communication failure" zreszta pojawial sie on za kazdym razemkiedy zwalilem plytke...
kijus jest offline  
Stary 28.03.2002, 20:36   #50
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Oto cytat ze stronki: "DMA (Direct Memory Access)
Tryb komunikacji, w którym dane przesyłane są bezpośrednio pomiędzy dyskiem a pamięcią bez udziału procesora. Ten tryb przesyłania przydaje się szczególnie w systemach wielozadaniowych, kiedy podczas przesyłania danych do i z dysku procesor może zająć się innymi zadaniami".

A tak w ogole to myslalem, ze w miedzyczasie przejrzales zgrubsza cdrinfo, juz troche czasu jest twoj post na tapecie. Polecam - jest tu jesli nie wszystko to b. duzo na temat nagrywania. A sam widzisz, ze nie zawsze musi to byc takie proste jak sie wydaje.
Stary 29.03.2002, 11:29   #51
&y
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.06.2001
&y zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
if hardware.cdrw.ok then
case problem of
windows.registry.syf : windows.registry.repair;
disk.hard.syf : begin disk.defrag; disk.optymize; end;
windows.syf.total : reinstal.all;
disk.dma : disk.dma:=not disk.dma;
cdrw.dma : cdrw.dma:=not cdrw.dma;
appz.w.tle : appz.w.tle:=false; // off
chipset.via : begin if installed then via4in1.download.new; via4in1.install; end;
komp.kiepski : upgrade.komp //memory, disk, cpu
komp.overclocked : komp.overclocked:=false;
end
else if hardware.cdrw.dziala_u_kumpla=false then hardware.sent.service;

//Tak swoja droga, to naprawde dziwne, ze programista nie kojarzy skrotu DMA
//Ciekawi mnie w jakich jezykach programujesz...
Pozdrawiam
Stary 29.03.2002, 12:01   #52
kijus
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.03.2002
kijus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
&y fajny kod
A swoja droga nie jestem zadnym zaowodwym programistom, ucze sie dopier. NArazie umiem html,pascal,cpp,php(w tej kolejnosci sie uczylem
kijus jest offline  
Stary 29.03.2002, 12:23   #53
Pedros
Second variety

Cze. Jeszcze kiszka?
I jeszcze jedna rada - wywal programy działające w tle - antywirusy, dopałki, monitory i takie tam...
Pozdro
PS. I jeszcze jedna rada - weź młotek 5 kg i...
Pedros jest offline  
Stary 29.03.2002, 12:35   #54
Pedros
Second variety

Sorry.
Nie zauważyłem tego appz.w.tle &y-ego
Pozdro
Pedros jest offline  
Stary 30.03.2002, 16:27   #55
Slajer
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.03.2002
Slajer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hieh, a co w rozumiecie przez goscia znajacego sie na kompach? tego co potrafi/zna 8 jezykow? do mnie wszyscy laza z formatem z podworka (za kase ma sie rozumiec a na komach to sie nie za dobrze znam.

Czemu mu nagrywa normalnie cdrw? to wina nagrywary a nie tam jakiegos DMA czy innego niebieskiego wtyku na glownej
przecie hdd jest obojetne czy bedzie nagrywara bedzie burnowac cdr czy cdrw jak na moj gust to jest nie wypal fabryczny i ja na twoim miejscu bym go wymienil, zadna transmisja danych tu nie gra roli, albo masz cholernego fuksa i zawsze dostawales zwalone cdr w co watpie albo ta twoja nagrywara cos chrzani
Stary 31.03.2002, 00:37   #56
czukcza
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.03.2002
czukcza zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sprubuj inna wersje nero a pedros moze miec racje (ALT+CTRL+DELETE) zostaw tylko explorer,cinject,systray i zobacz
wesolych
czukcza jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: