Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.10.2002, 02:41   #1
januszp
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
januszp niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Key2Audio

Witam .
Właśnie wpadła mi w ręce kolejna płytka zabezpieczona w Key2Audio .
Tym razem jest to najnowszy album Kasi Kowalskiej .
Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby ....
No właśnie ,na plycie tej nie ma nawet wzmianki o wprowadzeniu zabezpieczenia (o tym iz płyta ta nie dziala - nie powinna dzialać w komputerach klasy PC czy też MAC) przez co potencjalny klient zostaje niejako nabity w butelkę i postawiony przed faktem dokonanym .
Całą płytę ,jak i opakowanie przegladałem bardzo dokladnie - ni słowa o Key2Audio .
PS.
Oczywiście naped CD-ROM "Teac-a" poradził sobie bez problemu z odtworzeniem płyty jak i ze zrzuceniem ścieżek (w celu stworzenia kopii zapasowej) .jaro
januszp jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.10.2002, 07:53   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pytanie czy to na pewno k2a bo byc moze jest to tylko cd-extra, poza tym wcale nie jestem pewien czy cdrom teaca by sobie z tym poradzil.
Stary 21.10.2002, 08:02   #3
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
przeciez cdExtra mozna nagrac pod nero i nawet najstarsze nagrywarki to widza...

jesli to Kowalska to moze to bys k2a lub jakis nasz, polski wynalazek...

a cdrom teaca z tego co wiem to z k2a nie radzi sobie - ilosc modeli 'radzacych' sobie jest znikoma

jednak sam fakt braku jakiejkolwiek informacji jest oburzajacy
Stary 21.10.2002, 08:31   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
przeciez cdExtra mozna nagrac pod nero i nawet najstarsze nagrywarki to widza...

jesli to Kowalska to moze to bys k2a lub jakis nasz, polski wynalazek...

a cdrom teaca z tego co wiem to z k2a nie radzi sobie - ilosc modeli 'radzacych' sobie jest znikoma

jednak sam fakt braku jakiejkolwiek informacji jest oburzajacy
Wlasnie fakt, ze cdrom teaca sobie z tym poradzil oraz brak info na plycie kaze podejrzewac ze jednak nie jest to k2a. Jak dotad plyty z k2a byly opisane jako nie do odtwarzania na kompach co wcale nie znaczy ze nadal jest to praktykowane. Januszp nie podaje po czym rozpoznal ze to k2a, pewnie uzyl clony xxl a jak wiadomo jego diagnozy nie zawsze do konca sa prawdziwe. Zreszta najwazniejsze, ze plyte mozna przegrac.
Stary 21.10.2002, 12:32   #5
januszp
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
januszp niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Sprawa w szczegółach wyglada następująco :
Płyta Kasi kowalskiej po włozeniu do nastepujących napedow :
- CDRW LiteON LTR 48125W
- LG X52
- Philips DVDRW1208
- CDRW TEAC X24
zaczyna specyficzne "mielenie" (napęd szuka przez ok.20s ścieżki),po czym następuje komunikat o braku dysku w napędzie .
Te same zjawisko obserwowałem podczas prób odczytu płyty zabezpieczonej Key2Audio - Shakir-y ,więc pomyłkę raczej wykluczam .

Tak samo jak w przypdaku płyty "Shakir-y" przepuściłem ją (K.Kowalska)przez "ClonyXXL" ,który rozpoznał ją jako "Key2Audio" .

Co się tyczy stwierdzenia ,iż napęd TEAC CD540E radzi sobie z tym zabezpieczeniem to jeszcze raz je potwierdzam i mówię : "TAK" .
Dla przykładu płytę "Shakira" ,ktora nosiła oznaczenie Key2Audio przekopiowałem właśnie na tym modelu TEAC-a ,wszystkie inne napędy nie widziały po prostu płyty .
Nie zależy mi czy ktoś wierzy ,czy też nie wierzy stwierdzam tylko fakt .
Kolejny napęd ,który poradził sobie z Key2Audio to napęd "ASUS X50" .
jaro

Ostatnio zmieniany przez januszp : 21.10.2002 o godz. 12:36
januszp jest offline  
Stary 21.10.2002, 22:25   #6
-Sid-The-Rat=>

moj TDK 12x bez problemu kopiuje Celine ale Shakiry nie - obie to k2a - tylkoz e rozne werjse - moze towj teac po prostu k2a owszem tnie - ale tylko stare?
Stary 21.10.2002, 23:29   #7
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja akurat mam napęd DVD Toshiby 16x, więc nie mam problemu z k2a.

Ostatnio zmieniany przez ThanatoS : 21.10.2002 o godz. 23:33
ThanatoS jest offline  
Stary 22.10.2002, 10:26   #8
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A może ta płyta jest w "chlaśnięta" w jakiś specyficzny sposób, taki bubel produkcyjny.
paput2000 jest offline  
Stary 25.11.2002, 13:39   #9
oneeye
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.11.2002
oneeye w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
spróbuj sklonować jako cactus 300

posdrofionka
Stary 25.11.2002, 14:18   #10
-- = BebeK = --
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.11.2002
-- = BebeK = -- w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Najnowszy album Kasi Kowalskiej /Antidotum/ nie jest niczym zabezpieczony. Na tej plycie sa po prostu dodatkowo multimedia.
-- = BebeK = -- jest offline  
Stary 25.11.2002, 19:25   #11
Sprezyn
Pilot oblatywacz

Data rejestracji: 12.05.2002
Sprezyn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
chcialem ostatnio skopiowac niezbyt oryginalna plyte Piersi
The best. Ale nijak nie idzie - tzn mozna ale w EAC 90 godzin.
Na normalnym odtwarzaczu audio gra bez problemu, w kompie
slychac trzaski. Podejrzewam, ze ta kiepskiej jakosci plyta
ulegla auto zabezpieczeniu:-D
Stary 25.11.2002, 22:15   #12
-Sid-The-Rat=>

a ja zaczynam sie powaznei zastanawiac czy slynne juz zabezpieczanie plyt gwozdziem nie jest tak calkiem pozbawione sensu...
przeciez wiekszosc z nas widziala juz lub slyszala o plytach nagranych normalnie ktore ni ho... nie daja sie przegrac - do mnie tez kiedys przyszedl kiedys kolega mowiac ze nie moze przegrac mojej plyty (baza biblioetk graficzych i sterownikow do Nvidii) bo ja zabezpieczylem - co sie okazalo? strategicznie umieszczony paproch/rysa wywalaly Nero przy robieniu 1:1 copy...
a pliki sie kopiowaly bez problemu

wiec jakby tak tu gwozdziem przytrzec...
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: