![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
malomowny
Data rejestracji: 22.10.2001
![]() |
![]()
padla mi ostanio nagrywarka (LG32 over 40x)
Zgrzyt, halas,starsznie wyje, niechce czytac bu... Elektronika dziala poprawnie wiec downgrade biosu do 32x bez problemu zanioslem do servisu i tam pan jakis poinformowal mnie o warunkach gwarancji. (głównie o tym ze za czyszczenie lasera sie placi 25PLN) OK. poczekalem tydzien i dzwonie. Na co pan servisant mowi mi ze tylko czyszczenie, nagrywareczka chodzi cichutko i wszystko gra. Jade po odbior a tam kupa. Nagrywarki jeszcze nie przeslali. Wiec sie pytam kiedy bedzie, oczywiscie nie wiedza. Mowie ze wczoraj na servisie, przez telefon powiedzieli ze mam sie zgloscic dzis po odbior. niestety niema!!! Ja ciekawski, pytam sie dlaczego za czyszczenie sie placi. Przecierz niewolno w ngrywarce grzebac. Pan, znudzony, z glupim lekcewarzącym usmiechem, powiedzial ze tak jest i koniec. Bo konserwacja spretu nalerzy do klijeta. pytam czy takia glosna praca to wina lasera czy mechaniki. oczywiscie lasera - opowiada. a wogule to on juz zamyka. Wyłaczywszy pasjansa, wycignol pek kluczy i pokierowal mnie do wyjscia. troche sie wkur...ilem. Dzownie do LG w Warszawie, i tam sie dowiaduje tego: - mozna rozkrecac sprzęt firmy LG. - niestosuja zadnych stickerow ktore by to utrudnialy - mozna czyscic laser samemu - gwarancji nie podlegaja uszkodzenia mechaniczne (jak by komus przyszlo do glowy czyscic laser papierem do D...Y) ![]() - nie wolno zmieniac nic w software i hardware (nie przerabiac ![]() bo po gwarancji. - a firma do ktorej sie odaje na servis powina nas o tym poinformowac a za zachowanie servisu przepraszaja i jesli bedzie to uszkodzenie mechaniczne to odaza kase a nagrywarke wymienia od reki na 52. Ide odebrac sprzet, place, i pytam sie dlaczego nie zostalem poinformowany ze laser moge czyscic sam. Bo mu sie zapomnialo. ****a. Nic tylko zaj...bac czyms tempym. ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|