![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
addict :)
Data rejestracji: 12.12.2001
![]() |
Witam!
Cos mi sie zwalilo z CloneCD+Profiler+ClonyXXL.... ostatnio jakos zauywazylem, ze mam nie wiedziec czemu zainstalowana stara wersje CloneCD . Tak wiec szybko update programu nastapil, restarcik, wszystko super ale... ClonyXXl pisze mi, ze mam wiecej liter napedow niz fizycznych napedow.. daje mi do wyboru ktora litera jest dla virtualnego napedu z CloneCD, wybieram odpowiednia literke, Clony sie restartuje... i.... w opcjach mam dostepny TYLKO ten naped virualny... Clony nie widzi wogole moich prawdziwych napedow... jakis pomysl?? probowalem jeszcze raz zainstalowac stery ASPI, ale to nic nie pomoglo... ![]() Przywrocilem stara wersje CLoneCD.. ale to tez nic nie pomoglo... Co to moze byc? jak to rozwiazac? pliz help
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Re: klopocik z clonyXXL...
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Wejdz do windowsa znajdziesz tam plik ClonyDrives.ini i recznie wpisz mu wszystkie napedy.
U mnie wyglada to tak: [Drive] 0:1 LG DVD-ROM DRD8120B 1.04=0 1:0 LITE-ON LTR-40125S XSUI=1 2:0 Generic STEALTH DVD=2 Drives=3 Mozliwe, ze jest to spowodowane nieprawidlowa wspolpraca programu z aspi. Wiec sprobuj zainstalowac inna wersje. Ostatnio zmieniany przez Weron : 28.01.2003 o godz. 21:04 |
|
|
|
|
#4 |
|
![]() |
a skad mam wziasc nazwy dokladne napedow? sorki za glupie pytanie, ale w temacie nagrywania plytek jestem bardzo mizerny
)) Nie moge pododawac wszystkich napedow, bo clony chce tylko tego jednego napeda. po podaniu konczy prace
|
|
#5 | |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
A co do napedow:To chyba wiesz jakie masz w kompie?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() |
tak , wiem jakie mam napedy w kompie
)) to bylo glupie stwierdzenie hehe ) a co do ASPI to sprawdzalem juz forceaspi i wszystko wydaje sie ok, aspicheck podaje, ze wszystko jest ok... nie wiem.. zgubilem sie juz skad mozna wziasc jakies inne ASPI? Mam te od adaptec'a najnowsze jakies...
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 01.11.2002
![]() |
Mialem ten sam problem.Zainstalowalem inna wersje ASPI.
LiteOn 52246S Ostatnio zmieniany przez goliat : 28.01.2003 o godz. 21:53 |
|
|
|
|
#8 |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
A czy odinstalowales virtualny naped clona?
On zdaje sie powodowal jakies problemy. I wtedy zobacz na aspi 4.60 z pakietu force aspi jak clony sie zachowuje. |
|
|
|
|
#9 |
|
![]() |
po usunieciu napedu virtualnego problem jest taki, ze clony WOGOLE nie wykrywa napedu CD
ale sadze, ze problem na 100% jest w ASPI, bo po wylaczeniu ASPI w CLONY wszystko dziala jak nalezy... tak swoja droga.. czy to ASPI jest az tak cholernie potrzebne do poprawnej pracy clonyXXL ? (mowiac krotko: po co on jest? )
|
|
#10 |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Nie tylko jest potrzebny w clony ale w innych programach.
Aspi decyduje o poprawnej wspolpracy z napedami.(poczyatj sobie artykul na stronie o aspi) W clony miedzy innymi mozesz skanowac plyte na obecnosc bad sectors.(jesli jest aspi) A w innych programach np tak zwanych ripperach nie bedziesz mogl zrzucic plyty na dysk.Gdyz program nie bedzie widzial napedow. Instalacja aspi jest wiec wskazana. W systemach 98 aspi bylo juz na stale wlaczone do windowsa. Dopiero w w2k i xp. Zaprzestano dodawac aspi. Czemu? Nie wiem. |
|
|
![]() |
|
|