![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.07.2003
![]() |
Co lepsze LiteON 52/24/52 czy LiteON 52/32/52
Chciałbym sobie zakupić jedną z tych nagrywarek. Wiem że model 52/24/52 charakteryzuje sie m.in tym że materiał audio zrzucony na HDD za jej pomocą jest wysokiej jakości. Dla mnie to ważne ponieważ głównie będę nagrywał AUDIO. Czy model 52/32/52 też ma podobną cechę. Pytam bo to ostatnia chwila by nabyć ten starszy model (resztki w sklepach).
Z góry dziękuję Piotr
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Jezeli chodzi o Audio to model 52/32 jest znacznie lepszy od poprzednika. Ale i tak nagrywa sie z predkoscia 8x do max 12x.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.07.2003
![]() |
Czy to znaczy że model LiteON 52/32/52 nagrywa najwolniej x8. Bo zależało by mi aby była dostępna prędkość x 4.
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2003
![]() |
Właśnie najniższą prędkoscia jaką mozesz osiagnac na tym Lite-On 52327S jest x4. Sprawdzone na moim przy QS09 (wersja biosu dla nie wtajemniczonych)
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
Wiecej informacji dowiesz sie od Sid'a |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
predkosc nagrywania RW radze olac - wanze jest to zeby chipset byl 'model 7' czyli 52xx7s
jest to troche lepszy chip od modelu '6' - czyta wiecej abezpieczonych plyt co do predkosci palenia audio - wolne palenie ma sens tylko na starych plytach (jak jakims cudem masz zapasy plyt 16x czy 24x) - nowe, te z wysokimi indexami sa optymalizowane pod szybkie palenie i nagrywanie wolno prowadzi do przepalenia plyty - ilosc bledow c1 rosnie dramatycznie, pojawiaja sie c2 - nie warto zupelnie - bo to droga w zlym kierunku u mnie optimum to 12-16 - nagralem wiele roznych plyt, wszsytkie sprawdzilem cddoktorem (na max i na 8x) i wyniki plyt wypalonych wolno sa... coz.. beznadziejne burner 48246s (6s0f)
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Kilka dni temu kupiłem sobie tę nagrywarkę i jestem bardzo zadowolony. Jak na prędkość 52x pracuje dość cicho.
Najniższą prędkością jaką oferuje jest 4x, ale udało mi się skasować i nagrać cd-rw 2x(stary Verbatim), więc chyba również potrafi nagrywać z 2x (na starych cd-rw). |
![]() |
![]() |
#8 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Czyli napęd posiada prędkość 2x, ale ta prędkośc została wymuszona przez nośnik. Mimo tego napęd oferuje najniższą prędkość 4x.
Co do wypowiedzi SID-a podaje link z testami, gdzie dokładnie widać, że niska prędkość jest czasami nienajlepsza: http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...ries=0&index=6 |
![]() |
![]() |
#9 | |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#10 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
tak - glownie cactus - ma tez mniejsze problemy z tym nowym securomem, choc ciagle mutacja zastosowana we Frozen Throne jest bardziej niz klopotliwa w przegrywaniu...
ps. komus sie udalo FT przegrac? (oryginal, bez emulacji) bo mnie juz szlag trafia
![]() |
|
|