![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Kolejne pytanie
Mam kolejne pytanie - mianowicie zajrzałem na stronkę http://www.elby.org/CloneCD/english/cdr_l.htm#LG gdzie podana jest lista nagrywarek kompatybilnych z CloneCD - znalazłem tam rubrykę "Correct EFM encoding of regular bit patterns" - nagrywarka LG 32x była tam oznaczona jako
"Drive writes regular bit patterns correctly" - czy oznacza to że powinienem w przypadku kopiowania płyt zabezpieczonych SafeDiscem2 pozostawić niezaznaczone pole "Amplify Weak Sectors" ?? Dzięki raz jeszcze, pozdrawiam. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
W topicu odnośnie Heroes IV bodaj jest wypowiedź, że kopia wykonana przy braku "Amplify" działa jednak normalnie, czyli na cdromach.
Zrób testy. To będziesz wiedział na pewno. Pozdrawiam
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
hmm... to nie jest zasada
nagrywam na HP CD-Wroter 8250i /A a to jest rekomendowana nagrywara do CCD i wciaz zaznaczam te opcje, nie ma co experymentowac, a tak wiesz, ze bedzie dobrze przegrana |
![]() |
![]() |
#4 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
niekoniecznie zaznaczenie opcji AWS na nagrywarce obslugujacej poprawne kodowanie EFM moze wiecej zaszkodzic czy pomoc poniewaz opcja ta wprowadza zmiany tak aby w tych nagrywarkach ktore nie maja dobrze dzialajacego kodera EFM nie nastepowaly bledy przy obrobce
natomiast gdy zaznaczysz AWS w nagrywarce z dobrym koderem to wtedy ona i tak to przerobi - bo potrafi - ale te zmienione dane wejsciowe spowoduja bzdury na wyjsciu kodera no i zonk dlatego jak nagywarka daje rade bez AWS to ma byc bez a jesli nie daje rady wlaczenie AWS moze byc jedyna mozliwoscia poprawnego skopiowania plytki
![]() |
#5 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Jak się to ładnie nazywa - AWS
![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
...ekhem... jak to się paskudnie nazywa - AWS ;P To tylko żart mam nadzieję że nie wywołam politycznej debaty ;D Zabezpieczam sie bo z nami Polakami... sami wiecie :-D
|
![]() |
![]() |
#7 |
wafel
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
gdzie dwoch polakow tam 3 partie...
|
![]() |
![]() |
|