Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.04.2004, 12:46   #1
djpenny
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.04.2004
djpenny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy kolejny problem z Lite-On LTR 52327S ??

Witam jestem tu nowy i mam kolejne pytanko zwiazane wlasnie z Lite-On LTR 52327S.
Kupilem ja 3 dni temu bo poprzedni LiteOn padl ale z nowa mam dziwny problem. Firmware zapodalem - plik sie zwie QS0E57.exe a w programie widzi go jako QS57.
Nagrywara nagrywa mi CD-R bez problemu a jezeli chodzi o CD-RW(rozne) to jezeli nagrywam 12x jest wszystko OK a jezeli 8x lub 10x to plytka jest nie do odczytania tzn czyta ja ale za chwile sie wysypuje na innych CD-romkach (takze przy weryfikacji na nagrywarce).
W czym moze tkwic problem moze jakas inna wersja firmwaru ktora by mi pomogla, prosze o pomoc mam dosyc lazenia po serwisach z gory dzieki za odpowiedz
djpenny jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.04.2004, 14:05   #2
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a jakiej marki sa te RW?

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline  
Stary 17.04.2004, 14:36   #3
djpenny
Nowy na forum

2xEMTEC'a jedna Akoss'a i 2 Xidex'a ale wczesniej nie bylo z nimi problemow chyba mam pecha

tak kasowanie w trybie pelnym takze nie pomoglo, ale dziwne zeby w taki sposob nagrywara byla skopana hmmm....

Ostatnio zmieniany przez djpenny : 17.04.2004 o godz. 15:08
djpenny jest offline  
Stary 17.04.2004, 14:46   #4
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A próbowałeś full kasowanie zamiast samego TOCa a potem dopiero cośnagrać??
kodziu jest offline  
Stary 18.04.2004, 23:18   #5
djpenny
Nowy na forum

acha i jeszcze jedno jest jakis sposob zeby nagrywara podczas nagrywania nie zabierala calej dostepnej pamieci RAM :zeby:
djpenny jest offline  
Stary 19.04.2004, 06:24   #6
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
kolejny problem? Kolejny problem z tym modelem Litka , a ich u nas dostatek, może coś wyszukasz w archiwalnych tematach.

A co do pamięci Ram i jej zabierania to głównie to zależy od komputera, ale także od tego czy masz włączone DMA napędów.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 20.04.2004, 08:02   #7
DimSim
•HaRdCoRe•WiLl•NeVeR •DiE•

Data rejestracji: 14.04.2003
DimSim w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
eh tak sobie czytam i czytam o tych problemach z litkiem i pisuje bardzo malo na forum ale cos kcem napisac.
tu nie chodzi o kolejny problem z tą nagrywarką ... tylko o zle podłączenie, skonfigurowanie, nie umiejetnosc radzenia sobie z nagrywaniem, konfigurowaniem itp. ja nie mam z nia (nimi bo mam dwie) zadnych...... ZADNYCH problemow i wszystko lata jak trzeba. poczytajcie sobie forum zanim zadacie pytanie, pelno tego, pisze sie naokrągło zeby korzystac z "SZUKAJ" i wogole. wiekszosc z tych uzytkownikow nie ma pojecia z nagrywaniem i wszystko chcą na rece zeby podac, narzekaja i klucą sie o ten konkretny model a wcale tak nie jest.
jak sie znasz i kumasz baze to nie bedziesz narzekac i nie bedzie takich wlasnie postow odnosnie tej rw.
kup, poczytaj, ... kup dobre cdrw, nie nagrywaj na wariata i na siłe, kazdy sprzet potrzebuje dotrzeć sie zeby dzialal cacy, kazda nagrywarka jest na swoj sposob dobra ale cenowo rożnią sie choć troche.
zadaj sobie pytanie do czego ci ona bedzie potrzebna, ile bedziesz nagrywac i co nagrywał - kopiował, jakie masz wymagania w stosunku do niej itd.
ja napisze jeszcze raz ze osobiscie polecam liteona i jak sie ktos nie zgadza to trudno, kazdy chwali swoje. jak pisalem wyzej nie ma z nia zadnych problemow, chyba ze trafiles na jakąś lipe spod lady albo miales pecha po prostu. ja tak nie mialem i chwale mocno owy sprzęt.
to wszystko co kcialem napisac. moze troche chaotycznie ale jest. kamien spadl mi z serca.
pozdrawiam i milego uzytkowania!!!
Stary 20.04.2004, 13:21   #8
djpenny
Nowy na forum

Thumbs down

Cytat:
Napisany przez DimSim
tu nie chodzi o kolejny problem z tą nagrywarką ... tylko o zle podłączenie, skonfigurowanie, nie umiejetnosc radzenia sobie z nagrywaniem, konfigurowaniem itp. wiekszosc z tych uzytkownikow nie ma pojecia z nagrywaniem i wszystko chcą na rece zeby podac, narzekaja i klucą sie o ten konkretny model a wcale tak nie jest.
jak sie znasz i kumasz baze to nie bedziesz narzekac i nie bedzie takich wlasnie postow odnosnie tej rw.
kup, poczytaj, ... kup dobre cdrw, nie nagrywaj na wariata i na siłe, kazdy sprzet potrzebuje dotrzeć sie zeby dzialal cacy, kazda nagrywarka jest na swoj sposob dobra ale cenowo rożnią sie choć troche.
sprostowanie do tych steku bzdur i bzureczek mialem juz 6 nagrywarek od momentu kiedy tylko sie pojawily na rynku i to nie dlatego ze byly wadliwe tylko czesto zmieniam na nowe modele i z zadnym nie bylo problemow to po pierwsze po drugie rzygam konfigurowaniem nagrywarki ktora jest fizycznie uszkodzona !! po trzecie nie rozumiem stwierdzenia nie "radzenie sobie z nagrywaniem" chlopie gdzie ty zyjesz teraz nawet 8 letnie dziecko potrafi nagrac plyte ogladaj troche reklam a ja nie mam czasu na zbedne zabawy z konfiguracja nagrywarki za 160 zl po czwarte "jak sie nie znasz" trudno zebym sie nie znal skoro jestem przyszlym informatykiem a po piate DOSTALEM NOWA NAGRYWARKE ^_^ .
Pozdrawiam acha i jeszcze jedno nikt nie jest alfa i omega (chyba)
djpenny jest offline  
Stary 20.04.2004, 19:36   #9
Legam
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.07.2003
Legam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez djpenny
acha i jeszcze jedno jest jakis sposob zeby nagrywara podczas nagrywania nie zabierala calej dostepnej pamieci RAM :zeby:
Informatykiem to rzeczywiście dopiero będziesz.
Nagrywarka nie nagrywa sama, tylko za pomocą jakiegoś programu i nie ma nic do pamięci systemowej.
Jak znam życie kaszani ci jakiś antywirus.

Gdybyś poszukał to byś to znalazł, bo było już 101 razy wałkowane.
Stary 20.04.2004, 21:10   #10
djpenny
Nowy na forum

Talking

ok a wiec tak:
- "i po co zabierasz sie do zmiany biosa jak wszystko (pewnie) dzialalo?" - z polecenia wlascicela w sklepie ktory chroniac sie przed mozliwoscia wymiany rozdaje takie rady-sam bym to olal,
- "Nagrywarka nie nagrywa sama, tylko za pomocą jakiegoś programu i nie ma nic do pamięci systemowej." - czepiasz sie slówek nie bardzo rozumiem jak mogles uwierzyc w ta przenosnie i sprostowac :ok: Problem u mnie tkwil w nagrywarce ktora byla uszkodzona i dziwnym trafem zabierala mi cala dostepna pamiec i TO MNIE DZIWILO teraz mam nowa i nie ma problemu
- nie chwale sie tym ze jestem informatykiem bardziej programista niz sprzetowcem i nie alfa i omega JAK JUZ WSPOMINALEM bo kazdy sie myli i moze czegos nie wiedziec po to sa fora, bo inaczej wszyscy mieliby zatrudnienie w dolinie krzemowej i dziwie sie ze niektorzy JESZCZE nie maja?
- hmm dyplom informatyka ale wazne na jakiej uczelni :zeby:
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez djpenny : 20.04.2004 o godz. 21:14
djpenny jest offline  
Stary 20.04.2004, 21:17   #11
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
skonczcie z wycieczkami osobistymi, bo zamkne temat

jaki byl oryginalny bios w tej nagrywarce?

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 20.04.2004, 22:10   #12
DimSim
•HaRdCoRe•WiLl•NeVeR •DiE•

Data rejestracji: 14.04.2003
DimSim w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ale nagrywarka nowa jest, right?
Stary 20.04.2004, 22:15   #13
djpenny
Nowy na forum

dokladnie mam juz nowa nagrywarke sorki chlopaki za zamieszanie temat mozna zamknac :zeby:
djpenny jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: