Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.09.2003, 18:24   #1
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,392
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>


Dodam jeszcze coś od siebie. Otóż, gdy ma się problem z obrazem *.iso można zmienić na rozszerzenie *.nrg i wypalić przy użyciu NERO.

Ostatnio zmieniany przez MacGyver : 11.07.2005 o godz. 13:28
SEBAW jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.09.2003, 00:22   #2
CrazyLucas
Forumator
 
Avatar użytkownika CrazyLucas
 
Data rejestracji: 30.12.2002
Lokalizacja: Gdansk
Posty: 996
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
i jeszcze jedna uwaga: obrazy *.iso robione w winiso nie chca sie poprawnie nagrywac przez "wypal plik obrazu" w nero
ja sobie radze z tym w ten sposob ze podmontowuje takie iso np w daemon tools i kopiuje plytke "w locie" z napedu wirtualnego na nagrywarke dowolnym programem posiadajacym opcje kopiuj CD
CrazyLucas jest offline  
Stary 17.11.2003, 22:44   #3
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dopisze tylko (w zwiazku z powtarzajacymi sie pytaniami o zadziej spotykane formaty obrazow plyt): na poczatek warto sprobowac podpiac je w Daemon Tools (dajaz "wszystkie pliki" przy wskazywaniu obrazu do podpiecie) - przewaznie dziala
mozna tez przy pomocy CDmage przerobic prawie dowolny obraz do pliku iso - trwa to blyskawicznie a CDmage nawet nie trzeba instalowac
w Internecie znajdziecie opisy (przewaznie brzmiace: zmienic rozszerzenie pliku na .iso) przy pomocy google.com - wystarczy wisac rozszerzenie pliku i "file" albo "cd image" - dziala w 100%
nimal jest offline  
Stary 25.11.2003, 19:45   #4
jcub
Gość
 
Posty: n/a
apropos tego tematu mam problemik.....
otuz sciagnalem obraz gierki w pliku CDI.... jak odpalam go CDMage`em
to sie okazuje ze sa tam dwie sesje w pierwsze 4 sciezki audio w drugiej "dane"...

no i sie zawinalem jak go wypalic na plytke... robiac to spod nero (nieobslugiwal tego formatu) otrzymalem pusta plytke zawirajaca 699 MB danych (hehe)...

straszna lipa...

aha... gierka zdaje sie jest pod linuxa (jesli to ma jakies znaczenie)...

thx z gory.....
 
Stary 25.11.2003, 20:31   #5
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mialo nie byc smiecenia tu, ale jak juz pytasz podepnij ten obraz w daemoon toola i kaz skopiowac dowolnym programem do kopiowania...
nimal jest offline  
Stary 04.12.2003, 15:04   #6
P_M_
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 06.06.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 115
P_M_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czesem zdaża się, że nero 5 nie chce nagrać dobrze kombinacji cue+bin. Wybieramy normalnie "nagraj plik obrazu". Typ obrazu ustawiamy na "wszystkie pliki" i wybieramy plik z rozszerzeniem .bin. Pojawia się okienko dialogowe z ustawieniami. Właściwe ustawienia znajdziemy w pliku .cue (podgląd pod f3 w total commanderze, lub w notatniku). Voila!
P_M_ jest offline  
Stary 13.12.2003, 19:02   #7
cihy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 1
cihy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam,
Czy mozna wypalic 2 obrazy plyt (1- *.bin + *.cue 2- *.iso) na 1 CD? (1- 150MB 2-420MB)
Nie wiem czy moze dzies jest odpowiedz na to pytanie ale nie moglem znalezc.
Pozdrawiam
Cihy
cihy jest offline  
Stary 13.12.2003, 19:28   #8
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jesli sa niezabezpieczone i nie maja roznych plikow o tych samych nazwach w tych samych katalogach to tak
podpinasz je pod wirtuala i przeciagasz wszystkie pliki do okna nowej kompilacji w progsie do nagrywania i palisz (lepiej najpierw do obrazu - podepnij go w wirtualu i sprawdz czy dziala)
pozostaje kwestia etykiety dysku i autorunu
niektore programy sprawdzaja etykiete - metoda prob i bledow musisz okreslic ktory z tych Twoich progsow ja sprawdza i taka nadac (jak oba to kupa)
co do autorunu - niektore programy wymagaja autorunu do sprawnego dzialania - wtedy zostawiasz ten mozesz ew dodac do menu kontekstowego plyty opcje odpalenia drugiego (komenda shell - zobacz jakis autorun zeby poznac jej skladnie, nie kazdy autorun to ma)

oczywiscie zamiast podpinania pod wirtuale mozna to zrobic softem do edycji obrazow, np WinIso (ale ja tego nie lubie)

a tak wogule - jesli to gry to szanse masz male, jezeli soft to czest sprawdzany jest autorun i etykieta, slowem - metoda prob i bledow

a nie latwiej nagrac na plyte oba obrazy jako obrazy i podpinac je za kazdym razem jako wirtual
nimal jest offline  
Stary 23.02.2004, 20:53   #9
lucky_lukas
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.02.2004
Posty: 1
lucky_lukas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Deamno Tool + mdf

Po pierwsze chciałbym powiedzieć , że brakuje działu forum dotyczącego tworzenia obrazów . Po drugie to prawda , że Deamon Tools otwiera obrazy o rozszerzeniu mds ale mam wątpliwości co do tego czy aby jest on w stanie obsłużyć obraz o rozszerzeniu mdf , mam 1 grę tylko w formacie mdf i DT 3,44 jej nie rozpoznaje . Czy jeśli ściągnę plik o rozszerzeniu mds z zupełnie innego źródła o tej samej nazwie to czy uda mi się uruchomić ten obraz w DT, od czego to zależy Pytam bo o wiele łatwiej ściągnąć mds , niż od nowa obraz o innym rozszerzeniu , z wiadomych przyczyn .
lucky_lukas jest offline  
Stary 28.02.2004, 21:13   #10
KLC
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.01.2004
Lokalizacja: opolskie
Posty: 8
KLC w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dobra a jeśli z mnie tylko znanych powodów chcę nagrać obraz płyty CD utworzony w Nero6 na nośniku DVD to jest na to jakaś metoda byłbym bardzo "dźwięczny"
KLC jest offline  
Stary 28.02.2004, 23:34   #11
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,392
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Nagrywasz normlanie, tak jak to robisz dla CD-R. Wybierz metodę zapisu Disc-At-Once, ustaw prędkość i zazancz Zamknij CD.
SEBAW jest offline  
Stary 04.03.2004, 10:04   #12
Mioda
Bywalec
 
Data rejestracji: 28.09.2002
Posty: 29
Mioda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sorry za takie lamerskie pytanie, ale dopiero ucze sie o co chodzi z tymi obrazami plyt...
Jak nagrac ten plik APE?
Kiedy go rozpakuje to tworzy mi sie jeden dlugi plik WAV - a co z przerwami w utworach?
W zestawie razem z plikiem ape byly takie o rozszerzeniach:
cue, md5, sfv
To one zawieraja takie informacje?
Dzieki
Mioda jest offline  
Stary 04.03.2004, 10:08   #13
ThanatoS
Silent Hunter ;)
 
Avatar użytkownika ThanatoS
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2,923
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tak ape+cue to poprostu skompresowany wav, takie obrazy wav+cue mozna pieknie wypalic programem Feurio.
__________________
Pozdrówka
--MODERATOR--
Opcja szukaj jest za darmo, ale nie na darmo
ThanatoS jest offline  
Stary 08.03.2004, 19:34   #14
remix1984
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.03.2004
Posty: 3
remix1984 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hello jestem nowy na tym forum ale z tego co widze nie tylko mi brakuje tematu pt: "Robienie obrazow" ale napisze tytaj moze mi pomozecie. A wiec zaczynam moj problem polega na tym ze robie obraz w clone cd (starej orginalnej gry "Toca 2") i co prada robi ale po wypaleniu plyte mozna wyje*** bo przy instalacji jest blad i nie wiem dla czego kiedys kopiowalem np: gta3 i smigala bez problemu. Pleazzzze Help Me[B]
remix1984 jest offline  
Stary 08.03.2004, 20:50   #15
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Maciej
 
Data rejestracji: 31.12.2002
Lokalizacja: PL
Posty: 7,664
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
gra jest zabezpieczona Securom ...sprawdż jeszcze.
kolego remix1984 ...masz dział na Forum "Zabezpieczenia" tam masz wszystko opisane
......................
__________________
Jak mądrze zadawać pytania
Maciej jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.