Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.05.2005, 07:57   #1
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mozna clonem za pomoca daemon tools - przypinasz w daemon tools plik mdf/mds a w clonie dajesz kopie w locie
to tak na okolo, ale ja tak robie, bo alka nie mam i nie chce miec, a daemon i tak jest konieczny do testowania plikow obrazow
nimal jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.05.2005, 13:10   #2
Gelopsx
Until registration

Data rejestracji: 07.01.2005
Gelopsx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
siemka mam problem a dokładnie nagrywam na Pioneerku 109 obrazy gier na PS2, głównie ISO ale czasem i bin ale przy nagrywaniu czy to Alcoholem czy Nero jeżeli wrzucam płytkę 8x(esperanza, vobis) to nie mogę jej nagrać z prędkością mniejszą niż 4x a żeby wszystko chodziło dobrze muszę nagrać 2x pomóżcie, czy da się coś z tym zrobić powiedzcie o Alcoholu 120% i o Nero, z góry wielkie dzięki.
Gelopsx jest offline  
Stary 19.05.2005, 13:42   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
kupić Verbatimy. Pioneer 109 i nagrywanie mniej niż 4 to jak kosić kosą przed kombajnem.
ed hunter jest offline  
Stary 19.05.2005, 17:59   #4
Gelopsx
Until registration

Data rejestracji: 07.01.2005
Gelopsx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a czy jak będe miał Verbatima oznaczonego 8x to nagra mi go 2x, dlaczego wogóle tak jest że płytki 8x nie chą się nagrywać wolniej, bardzo mi na tym zależy bo nagrywam koleszce giery na PS2 i już kilka nagrałem ale 4x i żadna nie chodzi a na Verbatimie 4x nagrałem dwójką i jest oki, poprostu musi być to nagrane dwójką, proszę pomóżcie i powiedzcie co z tym mogę zrobić.
Gelopsx jest offline  
Stary 20.05.2005, 08:31   #5
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
plyty sa odpowiednio certyfikowane i nie jest to brane z kapelusza
jesli plyta ma oznaczenie x8 to przy tej predkosci nagra sie optymalnie na wiekszosci nagrywarek
wiec nagrywarka moze blokowac nagrywanie x2 dla plyt x8 zeby nie zniszczyc nosnika
wiec jesli musisz nagrywac x2 bo tak wynika z Twojego doswiadczenia to kupuj nosniki x2 (pewnie juz nie znajdziesz) albo x4 (te sie znajdzie jeszcze)

to co napisalem dotyczy plyt dvd i kiedys dotyczylo cd - teraz w cd jest moda na pisanie 52x nawet na nosnikach z koluszek zakichanych, choc nie ma to za duzp wspolnego z reality
nimal jest offline  
Stary 08.06.2005, 15:57   #6
kamiliusz
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.06.2005
kamiliusz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy można nagrać .bin bez .cue??

Witam.

Otóż mam na dysku dwa obrazy płyt *bin, ale nie mam do nich pliku *cue, i nie mogę go znaleść. Da się jakoś go stworzyć czy coś?
kamiliusz jest offline  
Stary 08.06.2005, 16:00   #7
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez kamiliusz
Witam.

Otóż mam na dysku dwa obrazy płyt *bin, ale nie mam do nich pliku *cue, i nie mogę go znaleść. Da się jakoś go stworzyć czy coś?
czy coś było już ze 100 razy.

Zamontuj tego .bin'a w wirtualnym napędzie i Możesz wypalić, zainstalować...
ed hunter jest offline  
Stary 08.06.2005, 19:41   #8
kamiliusz
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.06.2005
kamiliusz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
czy coś było już ze 100 razy.

Zamontuj tego .bin'a w wirtualnym napędzie i Możesz wypalić, zainstalować...

Dzięki
kamiliusz jest offline  
Stary 11.06.2005, 15:39   #9
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie wiem do konca czy dobrze robie, ale jakies bledy mi wyskakuja.

o co chodzi, tak w skrocie spytam na forum.
Cytat:
EAC/APE/CUE:

1. APE file - this is original WAV file ripped by EAC and compressed by Monkey's Audio.
Monkey's Audio is lossless(!) compression (much better than RAR -mM), so when you decompress
the file you can burn it back as an Audio CD or encode it with your favorite MP3 tool.
Absolutely no quality loss - you have the same (or as close as possible) WAV file as on the original audio CD.

2. CUE file - this file can be used to either split the WAV file (not APE!) to tracks (e.g. using EAC)
or you can burn it as audio CD.
To burn it as an audio CD - decompress APE file, put WAV & CUE in same directory and use Nero/CDRwin/EAC/etc.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 20.10.2005, 14:55   #10
lopezoff
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.10.2005
lopezoff w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy

mam pytanie ... gdy instaluje taki program daemon tools to mi wyskakuje takie okienko z napisem że używam złej nazwy dysku i co do ****y nędzy z tym chodzi ?? HELP
lopezoff jest offline  
Stary 20.10.2005, 19:20   #11
nimal
Author
Zlotowicz

gdzie wyskjakuje? w instalatorze?
w ktorym momencie?
czy zmieniasz nazwy proponowane przez daemona? czy nie dochodzi do tego momentu?
podaj dokladnie jaki komunikat przede wszystkim
nimal jest offline  
Stary 21.10.2005, 02:51   #12
Yossarianq
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.10.2005
Yossarianq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witajcie!

Prosze o pomoc.
Mam dwa pliki - jeden to CDImage.cue, drugi - CDImage.flac. Pierwszy 'dzieli' na kawałki [z tego, co zauważyłem] zawartośc flaca, gdyż jest to muzyka. Powiedzcie mi proszę, czy możliwe jest wypalenie tego właśnie w kawałkach, jak w oryginalne, czy tylko cały flac mogę nagrac...
Yossarianq jest offline  
Stary 21.10.2005, 07:47   #13
nimal
Author
Zlotowicz

skoro masz cue to gdzie jest problem?
daj EACowi tn cue do wypalenia i bedzie dobrze (chyba EAC lyka pliki flac... jak nie to przerob najpierw flac na wave)
jak wolisz inny program np nero to przerob najpierw flac na wave
w pliku cue (otworz go w notatniku) na poczatku masz wpis do jakiego pliku cue sie odwoluje
ma byc identyczna razem z rozszezeniem jak ten twoj wynikowy flac
i dajesz cue do wypalenia
nimal jest offline  
Stary 26.10.2005, 17:02   #14
bogrobert
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.06.2005
bogrobert w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywanie kilku obrazów płyt na dvd

Witam wszystkich .
Proszę o pomoc , chodzi mi nagranie kilku obrazów płyt na płytę dvd . Mam Nero i Alcohol i nie wiem jak nagrac te obrazy . Te obrazy to są filmy svcd . I nie chcę nagrywać po jednym filmie na płyte cd-r tylko kilka filmów na dvd. Prosze o pomoc lub podanie programu w którym można to zrobic .
bogrobert jest offline  
Stary 03.11.2005, 15:37   #15
Taero
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.11.2005
Taero w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich niedawno sie zarejestrowałem

Sorrki ze tak odrazu z pytaniami chiałem sie spytac bo mam na twardzielu cztery pliki Ktore maja rozszezenia

.cue
.sub
.img
.ccd

na tym pliku .img jest 600 MB i nie wiem jak mam to wypalic uzywam Clonecd ale jak wypalam cd i pozniej wkładam do cd-romu to nic nie widać jak by nic nie było i nie wiem co mam zrobic

za odpowiedzi dzieki pozdrawiam
Taero jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: