![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Wlasnie chcialo mi sie sprawdzic, mam wersje nero 6.6.0.1 i wszystko jest jak bozia przykazala, wyskakuje pytanie czy nadpalac...... Warunek, by nagrywara obslugiwala owerburning no i poustawiac jak trzeba. Jakby co to na plyte 700 zadalem 730MB, ale to bez znaczenia czy plyta 700 czy 800 czy 870. |
witam was pomocy!!!
Witam was mam problem z nagraniem płytki 800.Nagrywarka wyświetla mi tylko pojemnoś 703 Mb nie wiem co zrobić a to bardzo pilne prosze o pomoc w tej sprawie.
|
Ale Y@ankee pisze bzdury bo taki komunikat jak " wykorzystaj overburning" sie nigdy nie pojawi , bo rzeczywiscie naped wysuwa plyte po kounikacie ze nie nosnik jest zbyt maly. Niech nie wprowadza ludzi w blad. ! Sorry ale zjadlo mi gdzie polskie litery i nie moge pisac w internecie "a" z ogonkiem czy "s" z kreseczka i to mój kolejny problem z którym sobie nie moge poradzic.
|
witam i ja mam podobny problem co Ike bo od kilku dobrych dni nie mog sobie poradzic z przepalaniem w Nero a mam jego najnowsza wersje tj 6601. Na plyte o poj. 870 MB nie moge wgrac pliku o poj.830 MB i glupieje jak widze komunikat wloz nosnik o wiekszej pojemnosci a ustawienia mam przeciez zrobione prawidlowo. Jak sobie przypominam udalo mi sie nagrac plik o podobnej pojemnosci na wieksza plyte ale to bylo jednak jak sobie przypominam przed zainstalowaniem najnowszej wersji Nero.Mialem wowczas chyba wersje o koncowce 25 i ona nagrala mi ten plik wykonujac overburning.Wiec chyba jednak najnowsze Nero jest "kulawe".Skorzystam chyba z rady radkuka.
|
http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=18073
a wiec to jednak wina nero (tzn. jego nowej wersji)... |
Cytat:
chyba bym osiwiał, gdybym musiał czekać na jakąś odpowiedź. Musiałem coś zrobić sam. Jedynym programem jaki używałem był "cudowny" NERO. No i się przeliczyłem. Zainstalowałem sobie WinonCD 6.0 i poszło - to jest dopiero "cudowny" program. Nagranie sprawdzałem i jest wszystko OK. Radzę Ci zrobić do samo. Szkoda czasu i nerwów by bawić się w nero. Pozdro |
Cytat:
a przeciez kiedys juz nagrywalem w ten sposob i nie mialem zadnych problemow... :| |
Wracam ponownie.
Plik/preferencje/ustawienia zaawansowane/przepalanie w trybie DAO włączone na 99min. wybieram opcję wypal kombinację, ilość sesji - pojedyncza, opcje ISO - (nieważne czy tryb 1 czy 2/XA, zapis - nagrywaj,zamknij CD, prędkość (8x), metoda (DAO) i naciskam ZAPIS i od razu (w ułamku sekundy) kieszeń się wysuwa i komunikat (na płytce nie ma dostatecznie miejsca ...". Coś jest nie tak, próbowałem wiele razy.Dziwię się innym, którzy zobaczyli opcję użycia overburnu. Wydaje mi się, że kolejne czytanie nie wyprowadzi mnie z tego labiryntu. |
to przeczytaj jeszcze raz, komunikat jak komunikat, pojawia się a ty odpowiednio masz zareagować
masz dać wykorzystaj overburn... :cisza: |
Jeszcze raz.
Problem w tym, że ukazujący się komunikat mówi o braku miejsca na płytce. Chcę zapytać, bo czytam tu i tam, że wgrywa się jakiś bios czy firmware. Też to musze zrobić? |
Witam wszystkich.
Miałem nagrywarkę LG nieważne jaką, kupiłem 50 szt Esperanza 800 MB no i musiałem wymienic sprzęt.Mam NEC 3500A.Ustawiłem overburnign, zainstalowałe Aspi, a tak w ogóle do dwa razy przeczytałem wszystko.Nawet jakaś opcja "write overburn cd" nie pojawia się.Mam nero 6.6.0.1.Zrobiłem test przepalania i "89:57.74" zakończył się bez problemu.Proszę o jasne wytłumaczenie, gdyż jestem jeszcze świeży. |
Jeszcze raz o 800 MB
Komunikat jest standardowy - z tego co się zdąrzyłem zorientować po innych postach. Wyrzuca komunikat, żeby włożyć płytkę o większej pojemności. Ustawiłem wszystko zgodnie z artykułem gorzały w nero. Pojawia się komunikat, że overburn writing i do wyboru cancel bądź write overburn cd. Po wyborze write overburn cd pojawia się następny kumunikat: there is not enough space to burn this compilation onto this disc. Please insert another disc that provides more space...
A na końcu jest burnprocess failed i could not perform start of Disc-at-once. I co można z tym zrobić. Używam platinum 800 MB. |
Cytat:
|
Nagrywanie 800MB
Cześć. Mam nagrywarkę NEC DVD-RW ND 3500A. Chciałem nagrać na niej płytke 800 MB. Korzystam z Nero 6.3.0.3. Niestety nie mogę nic nagrać mimo, że mam ustawiony overburn. Wiem jednocześnie, że moja nagrywarka zapisuje płytki 800MB. Co moge w tej sytuacji zrobić?
|
Aż tak dziwne zacowanie jest co najmniej zastanawiajace. Na początek radziłbym wimienić bios na najnowszy. Też się spodkałem z podobnym problemem i nowy bios to rozwiącał.
|
Dzien dobry (a przynajmniej nie najgorszy)
Witam wszystkich.
Mam maly problem z nagrywaniem plyt o pojemnosci powyzej 700 MB. Nie chodzi (chyba) nawet o to, ze nie potrafie. Nagrywarka LG 8525B, ktora jak dowiedzialem sie z tutejszego opisu, powinna czytac plyty o pojemności 800 MB, po otrzymaniu takowej dostaje czkawki i palpitacji lasera. Wszystkie plyty o pojemnosci 700 MB NERO nagrywa bez najmniejszego problemu. Po wlozeniu 800-tki proces nagrywania zatrzymuje sie zawsze przy 5 procentach (lead-in), nagrywarka zaczyna sie drzec jak stara syrenka, plyta kreci sie z jakas kosmiczna predkoscia, calosc sie zaczyna trzasc i inne tego typu atrakcje. Proces wypalania nie bardzo daje sie rowniez zatrzymac. Plyty nie da sie wyjac. Pomaga jedynie restart. Da sie cos z tym zrobic? Jakis upgrade czegos? Bios? Nero (aktualnie mam 6.3.1.20)? Czy moze nagrywarke potraktowac: "kamien, do wora i do jeziora" i podreptac do sklepu po cos lepszej jakosci niz LG (na Plextora to mnie raczej nie stac...). Dzieki za jakakolwiek pomoc. Ja |
Tak ale jeszcze nie kupiłem żabdnej takiej płytki bo nie wiem jaka wybrać Varbinumów czyba nie ma 870, i zastanawiam sie nad jeszcze mniejsza predkościa np 4x ale nie wszystkie płytki to lubia z tad pytanie. Jaka wybrać ?
|
Cytat:
|
Mam pytanie czy jeżeli mam nagrywarke LiteOn 5232k i płyte 870 czy ona zmieści film + napisy w formie .txt razem ok. 877 (878) MB a jeżeli tak to jaka najlepsza płyta by była do tego (Firma) i z jaką prędkościa polecacie ja wypalić.
|
Tak zrobilem i tez nic
??Pomozesz mi??? |
Cytat:
|
Witajcie
mam wielki problem nie moge nagrac plytki 750mb/ na 800mb na nero 5.5 zrobilem tak jak na 1 stronie tego dzialu i nic wyskakuje komunikat ze mam wlozyc plytke o wiekszej pojemnosci??Mam nagrywarke sony 24x 10 40 Pomozcie |
Podziękowania fur piterniel'a
Dzięki stary Dzięki za zrozumienie mam dzięki tobie fajny koncercik do oglądania. :spoko: Siemano
|
Płyty 90minutowe i 99 minutowe są niestandartowe ,a programy nagrywające widzą je jako 700MB ponieważ informacja ATIP tych płytek podaje jako naminalną pojemność ~ 700MB.
|
Sorx za post nagralem jak pisalo przez overburning. Swoja groga mamy 21wiek a tu takich blachostek jeszcze nie zalatwiono.
|
sa znane rzadkie przypadki napedow ktore przy okreslonych plytach pokazuja ich prawdziwa objetosc - ale ja nigdy takowego nie spotkalem, generalnie masz racje Piter :piwo:
|
:bicz:
Musisz włązyć overburning (nadpalanie) i ustawić na 99 minut. NERO NIGDY CI NIE WYKRYJE PŁYTY 800 MB http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...68&postcount=1 Było na forum xxx razy :D |
Ja mam takie pytanie czy jak wloze plyte 800MB do nagrywarki to czy nero6 powinno wykryc ze to jest plyta 800 bo mi wskazuje ze to 700MB ? Dlaczego. Prosze o pomoc na mail mifczu@poczta.onet.pl , gg: 4309144 , aqq 34365.
|
no to czeka cie czyszczenie optyki
|
Teraz mam tak jak wczesniej "błąd kalibracji mocy!" ... a zmienialem biosa na najnowszego !! i co teraz???
|
Jak zmienilem BIOS to teraz nagrywarka nie czyta juz w ogole tych plyt jak nagrywam to wyskakuje mi komunikat "włóż dysk w celu nagrywania" zmienilem bios na 6S0F podobno najnowszy.....
|
bios znajdziesz na forum.rpc1.org lub na stronie producenta nagrywarki
biosy sa razem z progrmami flashujacymi i plikami readme, w ktorych jest wsio opisane po kolei :) nie jest to trudne :) |
Y@nkee_PL....... pomogło ale ja nadal nie moge nagrywac plyt bo mi wyskakuje "Bła kalibracji mocy" Szukałem juz tu na forum odpowiedzi na to ale trzeba wymienic bios a jak to sie robi??? Gdzie tego szukac?
|
mlody6... możliwe, że systemowy sterownik ASPI nawala (o ile jest)
kuknij w mój podpis i wgraj ForceASPI 1.7, powinno pomóc |
Plyta 870 mb traktowana jest przez naped jako plytka 700mb. Dopiero ponagraniu bedziesz widzial ze zajmuje 870 mb.
|
Ja nie moge nadal nagrac plyty 870 mb.... RObie wszystko jak pisaliscie ale nie moge mam nagrywarke LiteON 52*24*52* NERo 6.3.1.20 . Jak wkładam płyte 870 mb to nagrywarka mi jej wogole nie wykrywa i traktuje ja jakby jej tam nie bylo. Myslalem ze najpierw plyta jest rozawlona akle na innych plytach jest tak samo. Uzywam plyt DATEX czerwonych.. nie wiem co mam robic ..... JAk ktos wie dlaczego tak jest prosze o kontakt na maila paul6@o2.pl
|
Wiesz dawno nie spotkalem sie z czyms takim. Masz wszystko co potrzeba do szczescia. Odpowiednie progsy, plytki. Probowales tylu sposobow i nic. Ja stawiam ze cos jest nie tak z twoja nagrywarka. Zanies ja do kumpla i sprawdz u niego. Jesli u niegowystepuja te same bledy to oznacza ze musisz ja zaniesc do serwisu. Moze jeszcze zmien bios.
|
o zesz Ty... cos mi swita :)
to co palisz to plyta svcd? moze obraz jest zle zrobiony podepnij go do virtuala - zobacz czy bedzie dzialal nie odpinaj go! odpal nero wlacz kompilacje vcd/svcd (co tm masz) i zrob wsio od zera - przeciagnij odpowiednie pliki w odpowiednie miejsca jak tym razem nie zadziala lub nie chodzi o ten rodzaj plyty to chwilowo nic nowego niw wymysle btw: to wejdzie na zwykla plyte 700 albo i na 650 - inny sposob zapisu (mode2 tryb2 - normalnie w nero niedostepny - wbrew pozorom - poza tymi kompilacjami) |
Spróbowałem jeszcze nowego Alkohola. Na zwykłych ustawieniach się wywala standardowo jak Nero (nawet zgłasza ten sam błąd) ale nagrywanie w wersji RAW wykonuje super do końca i bez zająknięcia. Tyle tylko, że DVD mi tego nie odtwarza (ciekawe czy nie odtwarza bo za długa płyta czy dlatego, że nagrana w RAW).
|
Nie te jest najnowsze. Jesli je masz to sprobuj je odinstalowac i zainstalowac od nowa.
|
Cytat:
|
Qba_ sproboj zainstalowac najnowsze nero. Moze to pomoze.
|
Qba_ - z tym ze zaczyna isc przy dao96 czytalem - pogugluj na ten temat znajdziesz kopalnie ;) niestety albo przegapilem albo nie ma jednoznacznego rozwiazania
nie chce Cie martwic, ale ani razu nie przeczytalem "udalo sie, naprawione" |
Odinstalowałem CloneCD, ściągnąłem ForceASPI 1.8, utruchomiłem instaspi.bat, zresetowałem komp, próbowałem Nero, próbowałem Alkohol (1.4.0) [oba z iso 750 MB] i.... nothing:(
Dziwią mnie w tym wszystkim 2 rzeczy: 1. Napęd pozwala na test przepalania nero TYLKO przy właczonej opcji RAW 2. Napęd rozpoczyna nagrywanie z opcją przepalania w Nero tylko w opcji DAO/96 (po ok. 10 procentach wywala się) |
TO Nimal: Dzięki:) nie powiem roboty huk ale za to widać światełko w tunelu. Dodam tylko, że gdy w "test overburning" w nero zaznaczam opcję RAW, to test idzie!
|
Qba_ zacznij od instalacji Forceaspi, najlepej 1.7. Zresetuj kompa i zobacz co sie bedzie dziac. Sprobuj nagrac na plytke 800 z 760 mb. Jesli to nie pomoze to stworz jakims edytorem obrazow (UltraIso, winIso itp.) obraz *.iso o pojemnosci np 760 mb. Wlacz program alkohol i sprobuj nagrac. Nie zapomnij wlaczyc w opcjach akohola overburningu. Jesli poszlo to znaczy ze masz lipne nero i musisz nad nimposiedziec a jesli nie to znak ze cos sie dzieje z napedem. Ale... posprawdzaj i pokombinuj.
|
Qba_
sprobuj tego: Cytat:
|
Nimal, ale ona nie chce ZACZĄĆ nagrywać ani zrobić testu overburningu a w linku, który podesłałeś test overburningu był. Myślę, że zostawmy wątek czy może czy nie może bo chyba trochę zaśmiecamy to forum (mam obiekcje jako świeżutki uczestnik). Gdybyśmy mogli skupić się na tym błędnym parametrze. Tak dodatkowo dopiszę, że równolegle mam w systemie nagrywarkę CD-RW, dla której nero (zgodnie z zapisami w bazie CDRinfo) ma wyszarzoną opcję testu overburningu - w przeciwieństwie do DRU500
|
Mam dwa napędy LG 8400B i Lite-On 832S. Chciałbym się dowiedzieć jakim programem mogę zmierzyć rzeczywisty rozmiar płyty CD-R/RW. Kiedyś używałem do tego programu CDSpeed, ale teraz coś on niedziała....
|
zaraz zaraz - overburning TAK ale plyty 90 i 99 BRAK DANYCH
a gdzie indziej w necie widzielem albo tak samo brak danych albo NIE overburning ma swoja gorna granice dla kazdej spawary inna moze ta Twoja ma np 720 albo 740... |
U mnie na tej stronie jest:
Overburning CD Tak Ale myślę, że to nie jest sedno sprawy. Skąd ten problem z błędnym parametrem? |
no wiesz - to chyba z innej bazy danych korzystamy ;p http://cdrinfo.pl/software/stronaspw...eid=2292180711
tam jest overburning tak, ale plyty 90 i 99 brak danych |
Ale w bazie nagrywarek CDRinfo, to oni tam piszą, że jest ;)
|
no nie wiem, ale gdzie nie szukam to mi wyskakuje albro brak danych na temat overburnu albo brak jego obslugi http://www.google.com/search?hl=en&l...rn&btnG=Search
|
Nimal, ale CD-DVD Speed pokazuje nośnik jako prawie 90 min, natomiast w odróżnieniu od informacji jakie napisali w linku, który podałeś, nagrywara w ogóle nie chce rozpocząć testu overburningu. Wyrzuca błąd. Na forum w kilku miejscach był temat "Błędnego Parametru" ale niestety bez rozwiązanie...
|
niestety w testach konsumenckich zrobionych przez userow (nie wiem jak w oficjalnych) okazuje sie ze ta spawara nie obsluguje wogule overburnu i plyt 90 min
dla przykladu http://www.djsmiley.com/review_sony/sony6.htm |
:help:
WinXP Nero 6.3.1.20 Nagrywarka DRU-500A Płytki 800MB Philips Próbuję nagrać płytkę ok. 760 MB. Ustawiam w preferencjach "pozwól na overburning", "99 min", używam "Nero burning", nie "Nero Express", Ustawiam na "DAO", 1 kopia, prędkości zmniejszam nawet do 4x.... I NIC.... natychmiast po starcie wypalania wyskakuje błąd "Write Error" a w opisie "Invalid field in parameter", "Could not perform start of Disc-at-once", "Burn process failed". Dodatkowo w Nero CD-DVD Speed po właczeniu Testu przepalania wyskakuje "Błąd! INVALID FIELD IN PARAMETER LIST" Przepraszam, jezeli gdzieś to już na forum było ale wydaje mi się, że przekopałem całe... pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc |
Cytat:
|
tak
|
Czy można używać overburningu na płytach CD-RW??
|
tak , jest to normallne - lead out wystarczy zaczac zeby plyta dzialala (caly leadout zajmuje kilkanascie mega)
|
czy w nero jeśli przy końcu wyskakuje mi błąd ze zapis na płytce jest zakończony niepowodzeniem a płytka działa to jest to normalne??
|
Cytat:
Samsung 16x ;) nie wiem czy takie dostaniesz :P |
The_Adam nie pisz post pod postem ...wystarczy edytować :)
|
jakich używacie i polecacie używać nosników do overburningu??
|
Teac 516 z pewnoscia nie wypali plyt 99 minutowych, a plyty 90 minutowe powinien wypalic ale prawdopodobnie ich nie odczyta wiec raczej dalbym sobie spokoj z ponadnormatywnymi plytami. Jakby nie bylo nie mieszcza one sie w standardzie. Jak wyzej pisal Nimal wiele innych sprzetow rowniez bedzie mialo z nimi klopoty.
Spokojnie mozesz jej uzywac do owerburningu na zwyklych plytach 700MB (80 minut), no ale to juz rzedu parunastu MB. |
nie mozesz
zreszta i tak mialbys na wiekszosci sprzetow problemy jakies z odtorzeniem (np moglbys odtwarzac,ale bez funkcji przewijania powyzej 80 minuty - ponoc tak sie zdaza) tylko sie lepiej upewnic, bo nie zawsze podane dane sa prawidlowe mozliwe ze da sie nagrac, ale juz nie da odczytac na tym sprzecie |
yhm nie rozumie do konca...
Mam Teac CD-W516E i funkcje overburningu mam , ale obsluge plyt 870MBnie . Czy w takim razie nie moge se nagrac audio cd z 99 min ?? :( |
Cytat:
|
2min? czyzbys palila maxem? jesli co to nie polecam
plyty z danymi pal predkosciami z zakresu 16-32x, tak jest najpewniej i bedziesz miala niemal ze 100% pewnosc, ze naped da rade tak nagrana plyte bez problemu odczytac jesli tez planujesz nagrywac plyty AudioCD to tu poleca sie predkosci 12-16x(24x?) ;) ...ale to juz temat nie na dyskusje dot. overburningu |
Cytat:
dzieki serdeczne :* ...udalo sie...w 2 minuty !! (a nie 2h )...i nawet zmiescilo sie na 700mb ... nalezy sie duuuze piwo :piwo: |
nieeeeeeeeeeee.... zle nagrywasz !!!!
wybierz DANE > DYSK Z DANYMI - jak juz pisalem wyzej VideoCD to inna para kaloszy, a jesli juz chcesz wiedziec cos o VideoCD to poczytaj... http://cdrinfo.pl/vcd/video/how2avi2vcd.php edit: jak zapewne wlasnie czytasz to juz wiesz, ze na plyte w formacie VideoCD nagrasz ok. 70min na plycie 650megowej / 75min na plycie 700megowej, wiec nie dziw sie ze nie mozesz upchac filmu, ktory trwa (strzelam) ok. poltorej godziny, a te 2h straty czasu to konwersja pliku .avi jaki posiadasz do pliku .mpg, co oczywiscie wiaze sie ze strata jakosci |
kolejna piekna istota.....ktora nie zna sie na nagrywarkach :P
...a moze lepiej zainstalowac inna wersje??? wlasnie przed chwilka (po 2h i 15 min ! )zakonczyla sie kolejna proba nagrania filmu na plytke 700mb...przy 100% kodowania wideo pojawilo sie info ze za malo miejsca czy uzyc overburning (czy to info nie powinno byc na poczatku???)....przerwalam wszystko bo i tak by sie nie zmiescilo...wlozylam 800-setke...i czekaja mnie kolejne 2h...o ile mnie predzej szlag nie trafi ;) |
wlasnie specjalnie zainstalowalem Nero 6 bo 5 uzywam :P
i tak... wybierasz Dane > Dysk z danymi ;) |
Cytat:
|
Cytat:
...hmm, a wiesz moze jak to wybrac? bo wg mnie mam tylko vcd lub svcd ??? |
witamy nowa kolezanke
no i juz mowie co robisz zle... wybierasz niepotrzebnie kompilacje VideoCD/Super VideoCD wybierz zwykle CD-ROM (ISO) |
niedawno kupilam nagrywarke lg gce-8526b (moja pierwsza nagrywarka) ... do niej dostalam nero express 6.3.1.6....szczerze mowiac nie bardzo sie w tym wszystkim orientuje (narazie :) )....chcialam wypalic filmik na plytce 700mb - pokazuje ze za malo miejsca (mimo iz koledze udalo sie wypalic ten sam film na tej samej plytce - cos robie nie tak?)...kupilam 800mb i co? ...to samo - malo miejsca, mimo iz w tescie przepalania mam max 834mb i z pewnoscia wszystko sie zmiesci, mam wlaczony overburning i wypalam (a raczej probuje) z predkoscia 8x.......przy mp3 jest wszystko extra....kodowanie wideo trawa ponad 2godziny...ja juz z tego nic nie rozumiem...a myslalam ze nagrywanie jest proste ;) moze mi ktos cos poradzic?
|
Cytat:
... przeczytaj od początku ten topik w którym zamiesciłes to pytanie :ysz: |
Mam nero 6.3.1.6 nagrywarke Liteona 52x32x52 52327S kopilem plytki 800 moja nagrywara widzi je jako 703 !!! i tyle tylko moge nagrac :(
Co mam zrobic zeby mogl na 800 nagrac 800 Mb??? |
[B]witam a ja mam taki problemik mam ustawiony overburning a nadal nie moge nagrac wiekszego pliku niz700Mb uzywam nero 6
|
|
NO TAK Z TYM ZE MOJE nERO JEST NIEL...TAKIE DOSTALEM W SKLEPIE!PARODIA FACET DAL MI NIELEGALA W WERSJII KOREANSKIEJ BO STWIERDZIL ZE HURTOWNI MUSIELI UKRASC ...I CZEKAM NA ORYGINALKA ALE... MAM PELNO PLIKOW WYPALARKE A KU... NIE MOGE NIC NAGRAC ZENADA:(WIEC PYTANKO BO NIE ZNAM SIE CZY TAKA WERSJĘ MOGE ZAKTUALIZOWAC I JAK TO ZROBIC NIE JESTEM GENIUSZEM W TYCH SPRAWACH OGROMNE THANKS ZA INFO!!
|
Cytat:
|
mam pytanko pomocy!mam lg52x32x52GCE8525B i nero do lg5.5.8.3 ale przy probie zapisu załacza mi sie opcja IMAGE RECORDER zamist zwylego zapisu co jest??dlaczego Nero nie widzi nagrywarki i jak zrobiC(gdzie?)aby ją widział.Z gory dzieki ogromne siedze juz nad tym z dwa dni:(
|
błąd zbyt wolne napływanie danych??
Mam proble z nagraniem płyty powyżej 700Mb. Używam do nagrywania Nero 6.3.1.6 oraz nagrywarki DVD Sony DW-U14A. Nagrywałem z prędkością 4x ale po wykonaniu 99% następował komunikat podobny jak w tyltule i program stwierdzał że nagranie nie powiodło się. Próbowałem innymi wesjami Nero oraz WinOnCd i było to samo. Nero wykryw mi nagrywarkę oraz podaje że jest obsługiwany overburning. Gdy sprawdzam wybór nagrywarki to w pozycji adapter podaje mi ESDI 506 - czy to normalne i czy może miec wpływ na kłopoty z nagrywaniem?
Z góry dziękuję |
A tu o co chodzi?
LiteOn 52327S QS55 na płytce Extreme załączniki znów nie działają więc link www.aszej.piwko.pl/52327S_QS55.png w chwili pisania posta mam już 985% nadpalonej cd |
Cytat:
coś mi się nie chce wierzyć w te ponad 900MB z 700MB - niezły hardcore. Jeśli to na prawde da się tak nadpalić to ... fajnie :) |
Ilość załączników: 1
No panowie, a co powiecie na to:
Plytki Titanium, ktore mam apropos do sprzedania (65zl za 100sz). A nagrywarka to litek 52327s |
Nagrywara LG...
Ruszyło...wreszcie. Dzieki
|
Dzieki serdeczne pomogo wlczenie no i oczywiscie nie zniszczylem nagrywarki.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
ale nie ma co sie oszukiwac, overburning jest dzis czyms normalnym i kazda nagrywarka go obsluguje ;) ale jesli to ci nie wystarcza to zawsze mozesz odwiedzic strone producenta nagrywarki |
a co jak w wykazie nie ma mojej nagrywarki Sony DW-P50A
|
Nero rozpoznaje, że tak. Również producent podaje obsługę owerburningu.
|
A ta nagrywarka na pewno obsluguje owerburning? Bo z nagrywarkami dvd roznie z tym jest.
|
Używam do nagrywania Nero 6.3.0.3 oraz nagrywarki DVD Sony DW-U14A. Nie mogę nagrać płyt powyżej 700MB. Nagrywałem z prędkością 4x ale po wykonaniu 99% następował komunikat: "błedne pole polecenia" i program stwierdzał że nagranie nie powiodło się. Próbowałem innymi wesjami Nero ale nic nie pomaga. Gdy nagrywam płyty poniżej 700MB wszystko jest O.K. Czy ktos wie o co tutaj chodzi.
Z góey dziękuję. |
Cytat:
Co do plytek to mysle ze jesli znajdziesz plyte na ktora sie zmiesci twoj plik (pewnie film) to oczywiscie wypal to na 700MB. Pamietaj ze do wyniku testu na owerburning trzeba doliczyc jeszcze ok 10-14MB na lead out, a przynajmniej zeby on byl zaczety - wtedy plyta powinna dzialac. Podczas testu na owerburn ustaw predkosc taka sama jaka zastosujesz przy wypalaniu, wyniki jednak nieco sie roznia a poza tym lepiej traktowac je orientacyjnie. Z plytkami 800MB wiele napedow ma klopoty z odczytem, zwlaszcza starsze cdromy i jesli nie musisz to nie uzywaj. PS Kiedys ok 730MB miescilo sie na samsungach (700), no ale to bylo dosc dawno i dzis te plyty moga juz byc inne, musisz wyprobowac na roznych. |
Cytat:
Jak myślicie, co lepiej zrobić:nagrać plik na płytkę 700MB, ale powolutku, czy kupić 800MB? Dzięki za pomoc! Pozdrawiam. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:09. |