![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Płyty 90minutowe i 99 minutowe są niestandartowe ,a programy nagrywające widzą je jako 700MB ponieważ informacja ATIP tych płytek podaje jako naminalną pojemność ~ 700MB.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2004
![]() |
![]()
Dzięki stary Dzięki za zrozumienie mam dzięki tobie fajny koncercik do oglądania.
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BOSS
Data rejestracji: 13.09.2004
![]() |
Witajcie
mam wielki problem nie moge nagrac plytki 750mb/ na 800mb na nero 5.5 zrobilem tak jak na 1 stronie tego dzialu i nic wyskakuje komunikat ze mam wlozyc plytke o wiekszej pojemnosci??Mam nagrywarke sony 24x 10 40 Pomozcie |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
BOSS
Data rejestracji: 13.09.2004
![]() |
Tak zrobilem i tez nic
??Pomozesz mi ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.07.2004
![]() |
Mam pytanie czy jeżeli mam nagrywarke LiteOn 5232k i płyte 870 czy ona zmieści film + napisy w formie .txt razem ok. 877 (878) MB a jeżeli tak to jaka najlepsza płyta by była do tego (Firma) i z jaką prędkościa polecacie ja wypalić.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Tak ale jeszcze nie kupiłem żabdnej takiej płytki bo nie wiem jaka wybrać Varbinumów czyba nie ma 870, i zastanawiam sie nad jeszcze mniejsza predkościa np 4x ale nie wszystkie płytki to lubia z tad pytanie. Jaka wybrać ?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.10.2004
![]() |
Dzien dobry (a przynajmniej nie najgorszy)
Witam wszystkich.
Mam maly problem z nagrywaniem plyt o pojemnosci powyzej 700 MB. Nie chodzi (chyba) nawet o to, ze nie potrafie. Nagrywarka LG 8525B, ktora jak dowiedzialem sie z tutejszego opisu, powinna czytac plyty o pojemności 800 MB, po otrzymaniu takowej dostaje czkawki i palpitacji lasera. Wszystkie plyty o pojemnosci 700 MB NERO nagrywa bez najmniejszego problemu. Po wlozeniu 800-tki proces nagrywania zatrzymuje sie zawsze przy 5 procentach (lead-in), nagrywarka zaczyna sie drzec jak stara syrenka, plyta kreci sie z jakas kosmiczna predkoscia, calosc sie zaczyna trzasc i inne tego typu atrakcje. Proces wypalania nie bardzo daje sie rowniez zatrzymac. Plyty nie da sie wyjac. Pomaga jedynie restart. Da sie cos z tym zrobic? Jakis upgrade czegos? Bios? Nero (aktualnie mam 6.3.1.20)? Czy moze nagrywarke potraktowac: "kamien, do wora i do jeziora" i podreptac do sklepu po cos lepszej jakosci niz LG (na Plextora to mnie raczej nie stac...). Dzieki za jakakolwiek pomoc. Ja
#10 |
Bywalec
![]() |
Aż tak dziwne zacowanie jest co najmniej zastanawiajace. Na początek radziłbym wimienić bios na najnowszy. Też się spodkałem z podobnym problemem i nowy bios to rozwiącał.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2004
![]() |
Nagrywanie 800MB
Cześć. Mam nagrywarkę NEC DVD-RW ND 3500A. Chciałem nagrać na niej płytke 800 MB. Korzystam z Nero 6.3.0.3. Niestety nie mogę nic nagrać mimo, że mam ustawiony overburn. Wiem jednocześnie, że moja nagrywarka zapisuje płytki 800MB. Co moge w tej sytuacji zrobić?
|
![]() |
![]() |
#12 | |
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2004
![]() |
Jeszcze raz o 800 MB
Komunikat jest standardowy - z tego co się zdąrzyłem zorientować po innych postach. Wyrzuca komunikat, żeby włożyć płytkę o większej pojemności. Ustawiłem wszystko zgodnie z artykułem gorzały w nero. Pojawia się komunikat, że overburn writing i do wyboru cancel bądź write overburn cd. Po wyborze write overburn cd pojawia się następny kumunikat: there is not enough space to burn this compilation onto this disc. Please insert another disc that provides more space...
A na końcu jest burnprocess failed i could not perform start of Disc-at-once. I co można z tym zrobić. Używam platinum 800 MB. |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.11.2004
![]() |
Witam wszystkich.
Miałem nagrywarkę LG nieważne jaką, kupiłem 50 szt Esperanza 800 MB no i musiałem wymienic sprzęt.Mam NEC 3500A.Ustawiłem overburnign, zainstalowałe Aspi, a tak w ogóle do dwa razy przeczytałem wszystko.Nawet jakaś opcja "write overburn cd" nie pojawia się.Mam nero 6.6.0.1.Zrobiłem test przepalania i "89:57.74" zakończył się bez problemu.Proszę o jasne wytłumaczenie, gdyż jestem jeszcze świeży. Ostatnio zmieniany przez RadKuk : 14.11.2004 o godz. 10:17 |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.11.2004
![]() |
Jeszcze raz.
Problem w tym, że ukazujący się komunikat mówi o braku miejsca na płytce. Chcę zapytać, bo czytam tu i tam, że wgrywa się jakiś bios czy firmware. Też to musze zrobić? |
![]() |
![]() |
|
|