![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
to przeczytaj jeszcze raz, komunikat jak komunikat, pojawia się a ty odpowiednio masz zareagować
masz dać wykorzystaj overburn...
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.11.2004
![]() |
Wracam ponownie.
Plik/preferencje/ustawienia zaawansowane/przepalanie w trybie DAO włączone na 99min. wybieram opcję wypal kombinację, ilość sesji - pojedyncza, opcje ISO - (nieważne czy tryb 1 czy 2/XA, zapis - nagrywaj,zamknij CD, prędkość (8x), metoda (DAO) i naciskam ZAPIS i od razu (w ułamku sekundy) kieszeń się wysuwa i komunikat (na płytce nie ma dostatecznie miejsca ...". Coś jest nie tak, próbowałem wiele razy.Dziwię się innym, którzy zobaczyli opcję użycia overburnu. Wydaje mi się, że kolejne czytanie nie wyprowadzi mnie z tego labiryntu. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2002
![]() |
Cytat:
a przeciez kiedys juz nagrywalem w ten sposob i nie mialem zadnych problemow...
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.11.2004
![]() |
Cytat:
chyba bym osiwiał, gdybym musiał czekać na jakąś odpowiedź. Musiałem coś zrobić sam. Jedynym programem jaki używałem był "cudowny" NERO. No i się przeliczyłem. Zainstalowałem sobie WinonCD 6.0 i poszło - to jest dopiero "cudowny" program. Nagranie sprawdzałem i jest wszystko OK. Radzę Ci zrobić do samo. Szkoda czasu i nerwów by bawić się w nero. Pozdro |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2002
![]() |
http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=18073
a wiec to jednak wina nero (tzn. jego nowej wersji)... |
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
witam i ja mam podobny problem co Ike bo od kilku dobrych dni nie mog sobie poradzic z przepalaniem w Nero a mam jego najnowsza wersje tj 6601. Na plyte o poj. 870 MB nie moge wgrac pliku o poj.830 MB i glupieje jak widze komunikat wloz nosnik o wiekszej pojemnosci a ustawienia mam przeciez zrobione prawidlowo. Jak sobie przypominam udalo mi sie nagrac plik o podobnej pojemnosci na wieksza plyte ale to bylo jednak jak sobie przypominam przed zainstalowaniem najnowszej wersji Nero.Mialem wowczas chyba wersje o koncowce 25 i ona nagrala mi ten plik wykonujac overburning.Wiec chyba jednak najnowsze Nero jest "kulawe".Skorzystam chyba z rady radkuka.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ale Y@ankee pisze bzdury bo taki komunikat jak " wykorzystaj overburning" sie nigdy nie pojawi , bo rzeczywiscie naped wysuwa plyte po kounikacie ze nie nosnik jest zbyt maly. Niech nie wprowadza ludzi w blad. ! Sorry ale zjadlo mi gdzie polskie litery i nie moge pisac w internecie "a" z ogonkiem czy "s" z kreseczka i to mój kolejny problem z którym sobie nie moge poradzic.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Wlasnie chcialo mi sie sprawdzic, mam wersje nero 6.6.0.1 i wszystko jest jak bozia przykazala, wyskakuje pytanie czy nadpalac...... Warunek, by nagrywara obslugiwala owerburning no i poustawiac jak trzeba. Jakby co to na plyte 700 zadalem 730MB, ale to bez znaczenia czy plyta 700 czy 800 czy 870. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Nie wiem co robic.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
XV1100
Zlotowicz
W kompilacji iso (dane) masz pasek postepu w MB, w audio masz w minutach ale jak naledziesz myszka na pasek to na dole wyswietli ci pojemnosc w MB. U mnie w obydwu kompilacjach pyta o nadpalanie.
Zakladam ze w ustawieniach zaawansowanych masz wlaczony owerburn, potem juz tylko wybierasz kompilacje, musi byc jednosesyjna, do tego tryb nagrywania DAO i zamknij plyte. No i musi dzialac. Czemu u was nie dziala nie wiem. Moze przeinstaluj na nowo nero, ale tak na czysto, sprawdz tez czy masz "wystarczajaco legalny program". Zakladam ze twoja nagrywarka obsluguje owerburning, ale dzis chyba nie ma sprzetow ktore tego nie potrafia. PS Sprobuj w ustawieniach zaawansowanych wlaczyc krotki lead out, nie powinno to miec znaczenia ale kto wie... PS 2 Ty nagrywasz na plycie 800 MB muzyke? Odradzam, takie plyty moga sie nie czytac na stacjonarkach. A moze po prostu te plyty to szajs, probowales na innych? Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 03.12.2004 o godz. 01:31 |
|
|
|
|
#12 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
chriss - nie wiem czy to problem tych plyt ale datex to najnizsza polka
![]() downgrajduj nero do wersji ktora dziala bez problemu i wtedy sie dowisz czy to problem nero |
|
|
|
|
#15 |
|
XV1100
Zlotowicz
Chrisss - na czysto mialem na mysli ze odinstalowac, usunac pozostalosci z dysku i w rejestrze i zainstalowac od nowa. Jeszcze pytanko - czy te wersje 6.6.0.1 'zakupiles'
z nowym serialem czy moze zupgradowales na serialu od wersji 6.3.25, bo tu jest potrzebny nowy serial od 6.6.0.x.x. Zanim wiec wrocisz do starszej wersji sprawdz ten szczegol.
|
|
|
![]() |
|
|