![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem jak cie przekonac, wrzucam screeny ze swojego nero jak to ma wygladac. Kombinuj na spokojnie, moze jednak gdzies popelniasz blad, a jesli nie to wroc do wersji na ktorej ci to dzialalo, miedzy 6.3xx a 6.6xx roznic wielkich nie ma, moze poza krotkim lead outem.
Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 04.12.2004 o godz. 01:47 |
|
|
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Witam wszystkich. Odrazu chcę wyrazic swoje zadowolenie ze znalezienia takiego forum
.Oczywiście miałem ten problem z nagraniem 800-etki, posiadam Nero 6.3.1.25 i po ustawieniach podanych na przez Gorzale (wielkie dzięki ) wszystko jest w jak najlepszym porządku.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#5 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
grzeniu - nie trzeba nowego seriala
chyba ze cos przeoczylem ^_^
|
|
|
|
|
#6 | |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Author
Zlotowicz
post samowystarczalny:
problem, poszukiwania, rozwiazanie, podziekowania i to wszystko w 4 linijkach ![]()
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
A po co się rozpisywać, przecież wszystko potoczyło się dla mnie bardzo dobrze, płyta nagrana i o to chodziło.
![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
Witam serdecznie!
Przeczytałem wszystko co mogłem na tym forum. W międzyczasie znalazłem kilka wskazówek na przyszłość. Jestem też pod wrażeniem Waszej wiedzy i cierpliwości. Mój problem polega na tym, że już nie wiem czy moja wypalarka może nadpalać czy nie. Na forum jest info o wypalarkach i znalazłem tam również i mój sprzęt (toshiba dvd-rom sd-r2102). Jak wynika z tabeli mam możliwość overburnu ale... nero pokazuje, że nie mam. I teraz nie bardzo wiem co robić. Instalować innego nero (teraz mam 6.6.00), czy zmienić bios? Może zainstalować forceaspi? A może zapomnieć o wypalaniu większych plików? Bardzo proszę o radę. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#10 |
|
Author
Zlotowicz
nero pokazuje? w nero po prostu to wlaczasz i nadpalasz juz na wlasne "ryzyko"
wlacz sobie overburning jak w opisie, wez jakas plytke, wlacz sdspeeda i tam masz w menu test overburningu - zobaczysz ile (na danej plycie! na kazdej jest inaczej) mozesz nadpalic |
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
No cóż Nimal. Jest taka opcja w tym programie. CTR + R i masz kilka info o wypalarce. Tylko, że u mnie przy overburn jest jak byk: not supported. Tak więc nie bardzo rozumiem dlaczego tak się dziwisz, że nero POKAZUJE? Jak zwał tak zwał, tylko nie wiem czy dobrze rozpoznaje możliwości mojej wypalarki, bo już nie raz czytałem (na tym forum), że czasami bywają problemy z samym nerosem. Dla przypomnienia napiszę, że na stronie z info o sprzęcie, moja wypalarka podobno ma funkcję nadpalania. Ok. ale to nie wszystko. Tak się składa, że poustawiałem już wszystko - zresztą od tego zacząłem - i nie mogę zrobić testu na overburn bo wyskakuje mi komunikat "invalid field in parameter list". Nie rozumiem też skąd pomysł, że jeszcze tego nie ustawilem?
OK. Wielkie dzięki za wsparcie. Gdybyś miał inne pomysły to napisz. Przy okazji zwram się ponownie do wszytkich, którzy się na tym znają, z prośbą o pomoc. Co myślicie o przeinstalowaniu biosu i zainstalowaniu forceaspi? Ewentualnie o zmianie nero(6.6.0.0.) Pozdrawiam |
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2004
![]() |
niech ktoś mi powie - CD jest 870 MB, co mam zrobić, żeby mi nagrywało chociaż 800 MB
|
|
#13 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Author
Zlotowicz
rybolon - skoro zaczoles od ustawiania to bardzo dobrze - wiec dokoncz dziela i zmien nero i zmien bios - moze to cos zmieni e wsolpracy spawara-program
a skad pomysl ze nie zrobiles tego o czym mowa w topicu? bo nie napisales tego a 99% klopotow z overburnem to wynik braku/bldnych ustawien jurek61 - jesli spawara bedzie obslugiwac takie plyty to na pierwszej stronie topicu masz napisane co jak poustwiac i ze takie plyty i tak sa widoczne jako 700 MB no i pamietaj ze sporo nagrywarek (tych troche straszych) potrafi poprawnie nagrac takie plyty ale nie potrafi ich odczytac! |
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2004
![]() |
witam wszystkich,to moj pierwszy post i nieznam sie zabardzo na tym wszystkim wiec prosze o wyrozumialosc
mam problem otoz niemoge nagrac na plytce 700MB ani 800MB pliku ktory zajmuje 706MB...zdazylem sie skapnac ze chodzi o overburning i ze(co mnie zdziwilo) plytka 800MB jest i tak pokazywana jako 700MB..mam zaznaczony overburning jak w opisie ale chodzi o to ze niewiem czy moge zmienic "Kiedy wybierzemy "Zapis na CD", na zakładce "zapis", powinniśmy ustawić "Metodę zapisu płyty na "Disc at Once (DAO)", zgodnie z ponizszym rysunkiem:" no ale jak tam wejde mam zaznaczone track-at-once i jest na szaro czyli niemoge niby tego zmienic,ale w multisession (drugie od lewej) jest opcja "no multisession" i po ustawieniu jej mam mozliwosc juz zmiany na disc-at-once,ale pytanie teraz czy moge to zrobic?czy lepiej nie skoro bylo ustawione na szaro? (wiem ze overburning robie na wlasne ryzyko ale tak pytam na wszelki wypadek) moja nagrywarka to Lite-on CD-RW SOHR-5238S i posiadam mozliwosc oveburningu niby ale przy testowaniu ile moge nadpalic zacina mi sie na 2% i pisze mi ze"the drive does not support overburning with this type of disc WRITE ERROR"mile widziane sugestie co najlepiej zrobic(mam najnowsze Nero jakby co 6.6.0.3)
Ostatnio zmieniany przez ken-masters : 23.12.2004 o godz. 16:25 |
|
|
![]() |
|
|