Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.05.2003, 10:24   #1
jaszczur
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.04.2003
jaszczur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Korekcja dzwięku w pliku mp3

Witam. Od kilku dni mam problem. Mam mix w mp3 i do niego plik .cue
Eleganco wypala sie w programie Fuerio, lecz nie podoba mi sie brzmienie. Całkiem ładne brzmienie (jak na moje sloniowe ucho) uzyskałem przy uzyciu korektora w programie NERO, lecz niestety nie obsługuje on plików .cue. Próbowałem przeprowadzić korekcje w Cool Edit, lecz po zgraniu pliku po korekcji juz Fuerio nie chciał go poprawnie wczytać. Nie wiem co robiłem źle. Nie mam juz pomsłu jak w tym mixie przeprowadzić korekte dzwięku, aby później nagrać go Fuerio. A i jeszcze jedna sprawa. uparłem sie na Fuerio, gdyz w Nero jak nagrywam w DAO to wywala błedy i niszcza sie płyty, a Fuerio bezbłednie obsługuje moja nagrywarkę w trybie DAO.
Bedę wdzięczny za pomoc.
jaszczur jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.05.2003, 10:32   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jesli masz mp3 to rozkoduj to do wava, obrob w czym chcesz i nagraj czym chcesz

w feurio mozesz wczytac tego wielkiego wav'a i podzielic go sobie na sciezki jak masz ochote (korzystajac z informacji w .cue (tam sa czasy na ktorych trzeba postawic markery (INDEX'y))
w NERO chyba tez (nigdy nie robielm tego w nero - zawsze laduje mu juz podzielone (np cooleditem) kawalki)
Stary 08.05.2003, 12:03   #3
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Korekcja dzwięku w pliku mp3

Cytat:
jaszczur napisa***322;(a)
Witam. Od kilku dni mam problem. Mam mix w mp3 i do niego plik .cue
Eleganco wypala sie w programie Fuerio, lecz nie podoba mi sie brzmienie. Całkiem ładne brzmienie (jak na moje sloniowe ucho) uzyskałem przy uzyciu korektora w programie NERO, lecz niestety nie obsługuje on plików .cue. Próbowałem przeprowadzić korekcje w Cool Edit, lecz po zgraniu pliku po korekcji juz Fuerio nie chciał go poprawnie wczytać. Nie wiem co robiłem źle. Nie mam juz pomsłu jak w tym mixie przeprowadzić korekte dzwięku, aby później nagrać go Fuerio. A i jeszcze jedna sprawa. uparłem sie na Fuerio, gdyz w Nero jak nagrywam w DAO to wywala błedy i niszcza sie płyty, a Fuerio bezbłednie obsługuje moja nagrywarkę w trybie DAO.
Bedę wdzięczny za pomoc.
Nero jako takie obsługuje pliki cue, nie obsługuje natomiast skompresowanych obrazów , a wtym przypadku tak jest.
Mółbyś przekonwertować ten długi mp3 do wav i następnie pozmieniać ręcznie poprzez edycję pliku cue rozszezenia plików (tracków) z mp3 na wav.
Ale tak jak napisał Sid można przekonwertować plik do wav i obrobić go np. WaveEditorem z Nero który daje dość dobre efekty w przypadku ulepszania brzmieniowewgo dźwieku (podbicie częstotliwości itp.).
Można edytować też sam plik mp3, ale w tym przypadku nie unikniemy ponownej konwersji do mp3 - więc odradzam.
Tak ulepszony plik dzielimy (indeksujemy) na poszczególne tracki, opisujemy je i palimy za pomocą Feurio.

Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 08.05.2003 o godz. 12:11
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: