![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
Kto mi poleci dobry napęd CDROM?
Zamierzam kupić Cedeka aby pracował z Teac CDW 524e. Ktos moze mi polecic szybki(zwłaszcza zrzuty audio) a jednoczesnie trwały napęd? I czy w ogóle jest sens kupna cdromu? Czy nagrywarka moze szybciej siąść jesli sie z niej czyta i zapisuje na niej?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Dobre CD-ROMY:
TEAC 40x - po wgraniu nowego firmware kopiuje audio 20x ASUS 50x - tańsz o ok. 50-70zł, ale polecam Co do 2 pytania, to wydaje mi się, że nagrywarka powinna być tylko do smażenia cd, a nie do kopiowania z niej danych. Chyba, że twój cd ma problem z jakąś płytą, to porządna nagrywarka bedzie zawsze mieć lepszą korekcję błędów... |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
Polecam ASUSA bo mam Teac i ten naped jest strasznie wolny.
I zmieniam także na ASUSA Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 | |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.04.2002
![]() |
teac-540e - bardzo drogi ( jak na cdrom) ale chyba niezawodny
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.02.2002
![]() |
Zgadzam się z przedmówcami, Teac i Asus są najlepsze,
masz więcej kasy kup TEAC , mniej ASUSA, obejrzyj jeszcze testy na cdrinfo Pozdrawiam "Gdzie wszyscy myślą tak samo nikt nie myśli zbyt wielie ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.04.2002
![]() |
Siema
Co do zakupu napedu CD... osobiscie wciagnałbym raczej DVD, tym bardziej, ze ostatnio w wypozyczalnich pojawia sie duzo filmow na DVD... zawsze fajnie jest obejrzec sobie filmek na DVD, albo zrobic jego "kopie bezpieczenstwa" ![]() BTW: sam mam od prawie roku (11 miesiecy) naped DVD LG o predkosciach 10/40. Sprawuje sie na 5 z plusem... wszystko legancko czyta i jak dotad nie mialem z nim zadnych problemow. BTW2: przez 3 lata mialem nagryware Dysan 2/2/16, w ktorej przez jakies 2 lata odtwarzalem normalnie CD (zanim kupilem DVD), bo moj CD ROM szajsowatej firmy samsung rozlecial sie. No jak juz wspomnialem nagrywara pociagnela 3 lata i padla... ale w sumie jak na naped "do wszystkiego" chyba i tak dlugo wytrzymala (ofkoz duzo tez na niej smazylem) pozdroofka |
![]() |
![]() |
#8 |
staruszek
![]() |
no jeszcze dodalbym ze z cd to mozesz se kupic toshibe 48x ale jakos malo o niej slyszalem (napedy robia fajne). jej ogromna wada jest ot ze jej cena (jak ostatnio widzialem) byla wyzsza od teac'a
pzdrwm Nikita_Bennet
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.02.2002
![]() |
W sklepie Wezyr (www.wezyr.pl) widziałem Creative x52, z jakąś funkcją Audio cośtam, ktoś miał doczynienia z tym cdr-kiem?
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#11 | |
staruszek
![]() |
Cytat:
zarzuc bios 3,0 beta (na cdrinfo.pl lub stronce teac'a) i zobaczysz ze ten naped bije wiekszosc 52x. naped dziala wtedy minimalnie glosniej. pamietaj tez ze nie da sie powrocic do oryginalnego biosu ja jade na nim prawie odkad go kupilem - tez myslalem ze kupilem bubel ale po tygodniu sflashowalem i dziala od sierpnia2001 bez problemow pzdrwm NIkita_Bennet
![]() |
#12 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Od siebie dodam, ze w dzisiejszych czasach zakup CD-ROM'u nie ma sensu (chyba, ze chodzi o finanse). Osobiscie polecam kazdemu zakup napedu DVD-ROM. Ceny tych napedow ciagle spadaja, a ich przydatnosc wiekszosc z Was odczuje na wlasnej skorze
![]() Pozdrawiam Misiek4 |
![]() |
![]() |
#13 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Po prostu kupiłem Asusa 52x
![]() |
#14 | ||
Bywalec
![]() |
Cytat:
Z góry THX |
||
![]() |
![]() |
#15 |
Gość
|
Ja mam od 2 lat Teac 40x z biosem 3.0 i działa rewelacyjnie pod każdym systemem. Nagrywam wszystkie płyty w locie z max.prędkością nagrywary tzn.24x. Dane Teac dostarcza rewelacyjnie nie mialem jeszcze niedopełnionego buforu.
Gorąco polecam. |
![]() |
|
|