![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Które z tych urządzeń usunąć żeby system wgrał i wykrywał DMA w nagrywarce?? Czy jeżeli usune któreś z nich to napewno będzie to DMA dostępne dla nagrywarki i czy jeżeli usune to nic się w nagrywace, CD-ROM'ie lub dysku twardym się nie popsuje?? Z góry dzięki za odpowiedź.
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Nic nie mozesz z tego usunąc,wejdz do ustawien nagrywarki i zaznzcz ptaszka Enable DMA...nawet nie podałes jaki masz system!!!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Wiem że wystarczy zaznaczyć DMA ale o to chodzi że ja mam włączone DMA ale tylko dzięki progzowi Intel Aplication Accelerator a chcialem mieć dostępną te opcję w menedrzeże urządzeń. Mój OS to Windows98SE.
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
|
|
|
|
#4 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
musisz odinstalować IAA ...aby pojawił się znów opcja DMA w menadzerze urządzeń ...
|
|
#5 | |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
McDrive - dlaczego robi ci roznice gdzie masz wlaczone to DMA? To wlaczone w IAA dziala przeciez dobrze, wiem bo sam tak mam. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jak nie można normalnie/ręcznie włączyć DMA w Win98? Chyba nie zawsze potrzebny jest ten program. W Menedźerze urządzeń w opcjach napędów przecież był ten ptaszek ![]() A ja mam zamiar niedługo 98 wgrywać.
|
|
|
#7 | |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Mozliwosc wlaczenia DMA to nie tylko sprawa windy, ale i plyty glownej i sterownikow do niej. McDrive zapewne ma plyte na chipsecie intela i stad ten IAA lub Intel Ata Storage Driver. Jesli wiec masz inna plyte glowna to ten problem cie nie dotyczy.
|
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Rozumiem w pełni, czyli jak się ma po prostu problem i płyte opartą na chipsecie Intela trzeba mieć specjalny sofcik. No ja mam Lucky Star opartą na chipsetach Intela, ale kojarze, że u mnie w windzie 98 wszystko było chyba dobrze. Miałem dostęp do opcji DMA. To wykaz z Sisoft Sandry ad. mojej MOBO... Cytat:
|
![]() |
|
|