Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.09.2003, 12:01   #1
DaveN
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.09.2003
DaveN w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Virtualne napędy

witam wszystkich.

mam ważną i może dla niektórych ciekawą sprawę do przedstawienia.
jak wiadomo są programy, które tworzą wirtualne napędy (np. Alcohol) gdzie przed wypaleniem obrazu można zobaczyć co to jest. jakiś czas temu zainstawałem ów program pod Win'98 i później pod Win'ME. wszystko "chodziło" poprawnie. ostatnio przesiadłem się na "XP" i znów zainstalowałem Alcohol'a. wszystko było dobrze. mogłem z wirtualnego zainstalować obraz, aby zobaczyć co to jest. mogłem też potestować jak działa. w pewnym momencie wystąpił błąd. program został zamknięty i nastapił powrót do Windowsa. po restarcie systemu wirtualnego napędu już nie było. pojawiał się natomiast komunikat w stylu "zamontowanie wirtualnego napędu nie jest możliwe" lub po kolejnych instalacjach Alcohola "Bad error - 3 map" lub coś podobnego w tym stylu. kolejne instalacje nie pomagały. co prawda po zainstalowaniu na nowo Alcohola pojawiał sie napęd wirtualny, jednak tylko do momentu zrestartowania systemu. później już tego nie było i pojawiał się błąd. to samo okazało się pozainstalowaniu programu Deamon Tools. nie dało również nic sformatowanie dysku i całkowita ponowna instalacja Windowsa. również innego niż XP. żadne próby nie skutkują... co dziwniejsze jest to, że do tej pory przez rok wszystko było dobrze i nagle i pewnym momencie nastapiło coś takiego.

czy ktoś z obecnych jest w stanie pomóc mi w rozwiązaniu tego problemu lub potrafi logicznie wyjaśnić przyczyny takiego zachowania?
z ogromnym zniecierpliwieniem oczekuję na odpowiedzi
serdecznie pozdrawiam
DaveN jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.09.2003, 14:03   #2
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Trochę to dziwne...
Czy masz zainstalowane ASPI: win9x i Me mają własne, winXP nie ma takowego: trzeba doinstalować.
Zajrzyj do menadżera urządzeń: System: czy sterowniki do SCSI zainstalowały Ci się poprawnie?
Niezależnie przeczyść Rejestr i przeskanuj HDD: to należy co jakiś czas w celach higienicznych wykonać. 8)
Stary 17.09.2003, 14:25   #3
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Ja instalowałem wirtualny napęd na Win Xp pochodzący od pakietu NERO. Po kilkukrotnym użytkowaniu program przestał działać. Nawet po odinstalowaniu i zainstalowaniu nie chodził. Wydaje mi sie, że to jest wina systemu XP, poniewać przy instalacji napędu wirtualnego pokazał się komunikat, gdzie pisało, że ten program jest niekompatybilny z systemem; a potem, że może źle działać. Takie komunikaty pokazują się przy instalowaniu np. sterowników, które nie posiadają certyfikatu WHQL pochodzącego od Microsoftu.
SEBAW jest offline  
Stary 19.09.2003, 09:49   #4
blasfobias
master kataster

Data rejestracji: 18.09.2003
blasfobias w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Miałem podobne problemy ale wszystko rozwiązały sterowniki ASPI (wersja pod XP chyba 4.71_2. Najlepiej ściągnij je z cdrinfo.pl (fixaspi i forceaspi).
blasfobias jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: