![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.09.2003
![]() |
Virtualne napędy
witam wszystkich.
mam ważną i może dla niektórych ciekawą sprawę do przedstawienia. jak wiadomo są programy, które tworzą wirtualne napędy (np. Alcohol) gdzie przed wypaleniem obrazu można zobaczyć co to jest. jakiś czas temu zainstawałem ów program pod Win'98 i później pod Win'ME. wszystko "chodziło" poprawnie. ostatnio przesiadłem się na "XP" i znów zainstalowałem Alcohol'a. wszystko było dobrze. mogłem z wirtualnego zainstalować obraz, aby zobaczyć co to jest. mogłem też potestować jak działa. w pewnym momencie wystąpił błąd. program został zamknięty i nastapił powrót do Windowsa. po restarcie systemu wirtualnego napędu już nie było. pojawiał się natomiast komunikat w stylu "zamontowanie wirtualnego napędu nie jest możliwe" lub po kolejnych instalacjach Alcohola "Bad error - 3 map" lub coś podobnego w tym stylu. kolejne instalacje nie pomagały. co prawda po zainstalowaniu na nowo Alcohola pojawiał sie napęd wirtualny, jednak tylko do momentu zrestartowania systemu. później już tego nie było i pojawiał się błąd. to samo okazało się pozainstalowaniu programu Deamon Tools. nie dało również nic sformatowanie dysku i całkowita ponowna instalacja Windowsa. również innego niż XP. żadne próby nie skutkują... co dziwniejsze jest to, że do tej pory przez rok wszystko było dobrze i nagle i pewnym momencie nastapiło coś takiego. czy ktoś z obecnych jest w stanie pomóc mi w rozwiązaniu tego problemu lub potrafi logicznie wyjaśnić przyczyny takiego zachowania? z ogromnym zniecierpliwieniem oczekuję na odpowiedzi serdecznie pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|