![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
Dwie plyty na jednej
Witam!
Mam pytanko: Chcialbym nagrac na jednej plycie dwa obrazy dwoch roznych programow, z czego jeden zawiera w sobie kilka sciezek audio. Dokladniej: Jeden obraz sklada sie z plikow .ccd, .sub, .img i zabiera na plycie 465MB Drugi obraz .bin i .cue zajalby na plycie 135MB. Po nagraniu tworzy on w sumie 7MB programu, reszta to audio (wav, niewidoczne z plyty, a mozliwe do odsluchania na zwyklym odtwarzaczu). No i chodzi mi o to, ze chcialbym oba te obrazy wpakowac na jedna plyte, tak zeby (nie wiem, taki mam pomysl tylko) po wybraniu odpowiedniego woluminu plyty, uruchomil mi sie odpowiedni program. Np. daje na wlasciwosci plyty, wybieram wolumin jeden i uruchamia mi sie pierwszy program. Daje na drugi wolumin i mam dostepny program drugi. Nie wiem, jak by bylo widzialne wtedy to cale audio, ale wg mnie taka mozliwosc jest logiczna. Czesto przeciez tak sa widoczne dane nagrane w roznych sesjach. Na jednym woluminie widac, na innym nie. To dlaczego nie moznaby zrobic tak z obrazem? No i pytanie: jak i jakim programem to zrobic? Mozliwe, ze pozadany rezultal da sie osiagnac w inny sposob, wiec prosze, niech mnie ktos oswieci :-) Wdzieczny bede za pomoc |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ja to bym zrobił tak. Użyłbym programu UltraISO, ktory wykonuje operacje na obrazach, czyli bym "włożył" jeden obraz w drugi i nagrał. Jak będziesz chciał tak robić "po wybraniu odpowiedniego woluminu plyty, uruchomil mi sie odpowiedni program to możesz stworzyć plik autorun.ini dzięi któremu bedziesz mógł wybierać odpowiednie działanie. Co do tego, to trochę trzeba pokombinować... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale kolega chce dodać ścieżki audio z czego jeden zawiera w sobie kilka sciezek audio więc należy nagrać metodą Disc-At-Once.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Eremitologus
![]() |
Wlasnie... a jak zgrac samo audio? Mam plytke z programem i sa na niej umieszczone 3 kawalki do odtwarzania na zwyklych odt. Chce je zgrac osobno np na twardziela albo na krazek ale one sa ukryte.. znaczy ja ich nie moge znalezc zadnym mi znanym sposobem
![]()
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Kolego alva: Takie audio wykrywa program CDex albo Audiograbber (na przyklad). Sa one albo freeware'owe albo shareware'owe dostepne w Necie.
Wkladasz plyte, uruchamiasz programik, a on juz widzi audio. Teraz mozesz je skompresowac na dysk w formacie mp3 lub niekompresowane jako wav. Kolego Sebaw: dzieki :-) Nie wiedzialem, ze ten programik ma tyle fajnych opcji :-) Kolego lopus: moze by tak troszke lagodniejszej krytyki? Nie wiem, moze Ty lubisz marnowac cale plytki na kilkadziesiat MB, ale ja nie. Pytanie moje nie dotyczylo poronienia idei pomyslu, tylko jak to zrobic. Jesli nie wiesz jak, to nie pisz, ze pomysl jest do bani. Sebaw jakos wiedzial i odpowiedzial. A poza tym w tym drugim obrazie na 135MB tylko 6MB to dane, a reszta to audio. |
![]() |
![]() |
#6 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
mnie ten temat specjalnie nie zdenerwowal - przyznam ze sam na pierwotne pytanie odpowiedzi nie znalem (czyli jak nagrac razem na plyte dwa obrazy z czego jeden z mixed2/xa (czyli z audio)) - operacja edycji obrazow jest fajna - tylko ja kiedys mialem jazdy jak zabralem sie za edycje takiego obrazu (ps. ten twoj to chyba jest druga plyta z vice city) i wszystko mi sie zrabalo
moj sposob? podmontuj obydwa obrazy w virtuala, zgrywajac pliki utworz satysfakcjonujaca cie strukture plikow i katalogow, do tego zgraj dowlnym ripperem sciezki audio z obrazow i stowrz plyte CD-extra - wieza bedzie bez problemu widziec muzyke a komp dane (czasem zobaczy tylko dane lub tylko muzyke - wtedy trzeba powysuwac tacke - w konu zalapie)
![]() |
#7 | |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nikogo nie chcialem prowokowac
przykro mi jesli tak to wyszlo zreszta post ktory zacytowales w calosci skieowalem do autora watku - ostatnio staram sie nie pakowac w roznego rodzaju scinki bo zawsze zle to wychodzi - chyba mam taki dar do zaogniania konfliktow
![]() |
#9 |
Eremitologus
![]() |
thx Qba.. nagrywarka bawie sie od 2 dni dopiero.. jeszcze nei znam calego softwareu
PS kolezanko.. ![]()
#10 | |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Cytat:
Tez robie nieraz jakies składanki ,ale uzywam do tego menuCreatorów.W tym temacie było troche co innego i moze nie do konca zrozumiałem.Ale to nic,pomyłki sie zdarzają. |
|
![]() |
![]() |
|
|