![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.03.2003
![]() |
Kupiłem nagryware, help
Witam, no wiec tak:
kupiłem Liteona 54/24/52. jutro musze dokupic z 10 płyt (na wyprobowanie wszystkiego, bo 3 ktore miałem juz zepsułem))) Przegrałem w locie (predkosc 12x) film wladce pierscieni, niestety nie przegrał sie. jak go otwieram to odtwarzacz niby go widzi (cały), ale odczytac mozna tylko 40 min, dalej sie zatrzymuje. Mam starego cd-roma 24x. Przy rozpoczeciu kpiowania pojawił mi sie komunikat ze w czasie odczytu pojawił sie błąd i moze to miec wpłym n ajakosc zapisu. Dalem na kontynuuj mimo tego, no i efekt jak wyżej ![]() Druga płyte nagrałem inny film ale z dysku (predkosc 24x) i działa idealnie. trzecia płyta to audio (RHCP), nagrywana w locie, (baaardzo wolno 4x, ale sie naczekałem, juz tak wolno nie bede kopiowac) i działa. Czyta ja cd, nagrywarka i wieża.(chociaz pojawil sie ten sam komunikat, co przy filmie, ze blad przy odczycie) Płyty to datex silver 32x. aha: zostala mi jeszcze płyta cdrw, no wiec chcialem nagrac sobie audio z mp3, niestety nie nagralo sie, wieza nie widzi plyty, cd i nagdywarka tez nie odtwarza. Moze to wina płyt cdrw, nie wiem czy na tym mozna nagrywac audio, ale nie miałem nic innego wiec sobie probowałem ![]() (ile razy mozna tak nagrywac i kasowac cdrw ![]() ![]() Co mi mozecie poradzic, ja sie na tym kompletnie nie znam. Dlaczego pojawia sie ten błąd przy odczycie? To wina cd? Nie kopiowac w locie? Odznaczac tą funkcje przy "kopiuj cd" w Nero? I czy gdy nie bedzie w locie to predkosc zapisu nie musi juz byc 2 razy mniejsza niz odczytu? Moge ustawic np. odczyt maksymalnie, a zapis 24? Ok, narazie wystarczy, ale jutro tu pewnie wroce z nowymi "banalnymi" pytaniami ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|