![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Problem z buforem nagrywarki
Czesc!!!
Mam maly problem z moja nagrywarka Teac 40x10x48x. Do niedawan bylo wszystko ok i plytki smigaly na niej bez problemu, a od czasu do czasu po instalacji jakiegos oprogramowania moj bufor zaczyna swirowac tzn laduje sie do pelana a nastepnie rozladowuje i tak w kolko (pod nero pod systemem WinXP+sp1+wiekszosc z dodatkow sp2) i przy predkosc palenia np x24 czas nagrywania plytki z okolo 5min wzrasta do 10min i jest to denerwujace!!! Dodychczas jedynym sposobem na to bylo format c: i postawienie systemu na nowo - no ale to tez jest denerwujace!!! Moze ktos ma lepszy pomysl?? Pomozcie!! Zastosowalem wszystkie Tipsy dla XP (CdRinfo/porady), zmieniliem drivery plyty, nero ale to nie pomaga CO MAM ZROBIC ![]() ![]() Pozdrawiam!!! i czekam na pomoc PS Mysle ze problem jest po stronie systemu bo w ustawienieach tryby pracy na kanale glownym i pomocniczym. Dla nagrywarki pracujacej na 2tasiemce jako master nie moge wlaczyc trybu ultraDMA, wlaze na opcje DMA jezeli dostepne zatwierdzam a system zglasza mi biezacy tryb urzadzenia jako PIO. PS 2 A odnosnie programow to jade tylko na 2 Nero + CloneCD
Wojtus Ostatnio zmieniany przez Wojtus : 29.10.2003 o godz. 10:55 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|