Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Lg 48/16/48 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lg-48-16-48-a-13014/)

Plemnik 26.11.2002 18:25

Co z tego ze znajde bardziej wkurzajace posty? To nie powod zeby znizac poziom. Ale w jednym masz racje zjechalismy z tematu.

SEBAW 26.11.2002 17:48

Jak przelecisz całe forum, to spotkasz jeszcze bardziej wkurzające posty. A tak poza tym, to my zbaczy z kursu. Zamiast pisać na temat, to dosrywacie mi.

Plemnik 26.11.2002 16:19

No ale Twoj post faktycznie byl niespecjalnie kulturalny - takim stwierdzeniem wykluczasz jakakolwiek dyskusje a to conieco nieelegancje co najmniej.Zreszta dalej to robisz - "myslisz ze sie tym przejalem" - troche szacunku dla innych. Nie poparles niczym swojego drastycznego stwierdzenia to i mieli racje ze tak zareagowali. Bez urazy.
Pozdrawiam wszystkich.

SEBAW 26.11.2002 15:16

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Ale biedaka zjechaliscie... no fakt troche niegrzeczny byl ten jego post w tak autorytarnym duchu ale... ja tez naleze do osob uwazajacych LG za slabego producenta (...)
Myślisz, że się tym przejąłem. Każdy ma swoje zdanie, a jeśli nie podoba wam się moja wypowiedź, to zachowajcie to dla siebie. Jeden post leci za drugim***8230; żeby tylko dupę komuś sprać (tzn. MI). Wydaje mi się, że te forum jest porządne. A tak poza tym, czy ja komuś dosrałem do tej pory?

Plemnik 25.11.2002 22:19

Ale biedaka zjechaliscie... no fakt troche niegrzeczny byl ten jego post w tak autorytarnym duchu ale... ja tez naleze do osob uwazajacych LG za slabego producenta. Moze nie od razu szmelc ale zdecydowanie proponowalbym zakup Liteona zamiast LG. A dlaczego? Po pierwsze odpada ten idiotyczny w sumie problem z predkoscia zapisu i znalezieniem plyt jakie nagrywarki X40 lub X48 uznaja za nadajace sie do nagrania z maksymalna predkoscia (problem nazywam idiotycznym bo jestem pewien ze daloby sie go zlikwidowac nowym biosem a firma klientow olewa i nie reaguje). Poza tym wnioskujac z ostatnich kilkunastu postow i zapytan jakie dostaje na gg dosc czeste sa przypadki w ktorych nowe LG nagrywaja plyty w tak 'magiczny' sposob ze pozniej tylko one (albo i nie) potrafia je odczytac. No i decydujacy punkt przemawiajacy za nie kupowaniem LG - PIO4 (to modele do 40X wlacznie). Tragedia - mam dwa dyski i nie mam mozliwosci manewru w podlaczaniu bo jak jakikolwiek dysk zalacze razem z LG to bede mial hdd pracujacy w PIO-4 "a tego to bysmy nie chcieli"...
Ufff ale sie naskrobalem... ale moze wyjasnilem dlaczego tak wiele osob uwaza LG za slabego producenta (zauwazcie ze nie wspomnialem o psuciu sie bo trudno wyrokowac jesli nie ma sie dostepu do jakichs szerszych danych)

eko 25.11.2002 09:28

btw.. wracajac do problemu.. mam 48x lg i nie jest tak zle..
mialem pare problemow z plytami musialem wyprobowac pare marek.Owszem jest wybredna ale to jedyny minus jaki teraz znalazlem.
Stosunek ceny do mozliwosci nie jest zly.
Pozyjemy zobaczymy.
Stawiam na dobre plyty.
Jesli chodzi o litki .. dobre nagrywary-aczkolwiek wiele moich znajomych ma z nimi jakies male problemy.. czy to powod zeby powiedziec ze litek to szmelc i kazdy to powie?

Thoom 25.11.2002 07:38

Ja zgadzam sie w 100% z TOMMYx. Sam jestem posiadaczem LG 40x. Jest to moja pierwsza nagrywara, chociaz uzytkownikiem PCeta jestem od dobrych kilku lat. Z zakupu jestem bardzo zadowolony, a z nagrywarka nie mam zadnych problemow. Na temat tej wypalarki sam odpowiadalem na klika postow. To jest na prawde dobry sprzet, cichy i wydajny, a ze kilka osob mialo troche problemow (co niektorzy mieli po prostu np. wylaczone DMA :)), a inni po prostu pytali, nie znaczy ze z tymi nagrywarkami sa problemy OGÓLNOPOLSKIE :) Trzeba najpierw samemu sprawdzic zeby cokolwiek powiedziec.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

P_M_ 24.11.2002 19:54

Wiesz Seba

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Około pół roku temu kupiłem z kolegą napęd LG DVD 16x oznaczony symbolem GDR-8160B. Czyli jeden dla mnie, a drugi dla niego. Już po tygodniu zauważyliśmy usterki (takie same). Ja dałem do serwisu swój napęd, a kolega nie (tłumaczył sie, że mu jest "teraz" potrzebny). Po około mięsiąca otrzymałym napęd LG, lecz oznaczony symbolem DRD-8160B. Spytałem się dlaczego i otrzymałem odpowiedź, że nie da się tego naprawić i powiedzieli mi, że firma LG wie o tym i każe swoim klientom zwrócić wszystki wadliwe napędy w celu wymienienia na starszy. Za pare tygodni ukazał się w jednym z czasopism test napędów DVD. Ździwiło mnie jedno, dalczego napęd pojawił się w teście. Napisałem e-maila do czasopisam w tej sprawie i odpisali mi, że nie słyszeli o tym, żeby LG wstzymało produkcję tego napędu.
Firma wymienia dvd, to dobrze o niej świadczy. To że napęd pojawił się na testach... To nie wymaga komentarza. Nie jest to wina LG, tylko dystrybutorów i całej reszty wydrwigroszy. Ja nigdy nie miałem powodu do narzekania na LG.

Do areksc@o2.pl
Chwalisz princo, bo Ci dobrze chodzą, to dobrze. Ja tylko zauważyłem, że zdażają się wadliwe sztuki z naciekami barwnika. W całym spindlu było ich parę sztuk. Kupiłem spindla i nie chciało mi się przeglądać wszystkich płyt. Te bez nacieków narazie są faktycznie OK.

Pozdrawiam!

SEBAW 24.11.2002 14:52

Około pół roku temu kupiłem z kolegą napęd LG DVD 16x oznaczony symbolem GDR-8160B. Czyli jeden dla mnie, a drugi dla niego. Już po tygodniu zauważyliśmy usterki (takie same). Ja dałem do serwisu swój napęd, a kolega nie (tłumaczył sie, że mu jest "teraz" potrzebny). Po około mięsiąca otrzymałym napęd LG, lecz oznaczony symbolem DRD-8160B. Spytałem się dlaczego i otrzymałem odpowiedź, że nie da się tego naprawić i powiedzieli mi, że firma LG wie o tym i każe swoim klientom zwrócić wszystki wadliwe napędy w celu wymienienia na starszy. Za pare tygodni ukazał się w jednym z czasopism test napędów DVD. Ździwiło mnie jedno, dalczego napęd pojawił się w teście. Napisałem e-maila do czasopisam w tej sprawie i odpisali mi, że nie słyszeli o tym, żeby LG wstzymało produkcję tego napędu.

TOMMYx 24.11.2002 12:49

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Nie komentuj moich słów. Jak mi nie wierzysz to przejżyje sobie jeszcze raz forum. Najwięcej zobaczysz tematów zwiazanych z LG 40x lub 48x. Wszędzie pojawie się ten sam problem, otóż napęd wypala płytki i potem prawie żaden napęd nie może to odczytać. Mój kumpel miał LG 40x i tak sie robiło. Dał do serwisu w Częstochowie, a tam mu powiedzieli, że dużo osób ma ten problem. Czyli z tego wynika, że firma LG nie postarałą się o swoje nagrywareczki.
A więc...
1. Nie mów mi, ile tematów było związanych stricte z LG, ponieważ 'jestem' dosyć długo na tym Forum, i wiem co "było".
2. "(...)Wszędzie pojawia się ten sam problem(...)" - zauważ, że te kilkanaście topic'ów n/t wypalarek LG (jak również LiteOn)nie oznacza, iż wypowiedziały się wszystkie osoby, posiadające w/w sprzęt (to zaledwie niewielki procent użyszkowników Forum, nie wspominając już o całej Polsce). Chyba nie masz pojęcia, ile nagrywarek tejże firmy sprzedaje się w naszym kraju. Osobiście sprzedałem ich całą masę, oczywiście, zdarzają się reklamacje, ale jest ich 'mało' w stosunku do ogółu sprzedaży. Nagrywarki LG 'idą' łeb w łeb z LiteOn'ami, jak cieplutkie bułeczki.
Ludzie sobie chwalą "niedrogie" LG'ki i LiteOn'y.
Jedni chwalą LG, inni LiteOn - normalka.
3. "(...) Mój kumpel miał LG (...) i tak się robiło (...)" - co z tego, że Twój kumpel miał ??? A Ty masz, miałeś ? Testowałeś ?
Wiesz, a mój kumpel miał słonia w karafce, ale że nie chciał jeść i 'robił' pod siebie, to kumpel sobie kupił żyrafę w słoiku. I mi o tym powiedział i dlatego słoń to "szajs", tak ? ;) :)
Jakby tak każdy pisał o sprzęcie znajomych/przyjaciół, okazałoby się, że wszystko to "szajs".
Już kiedyś wypowiadałem się nt. LG i LiteOn, było trochę na ten temat. Poszukaj sobie (funkcja SZUKAJ). :)

SEBAW 24.11.2002 11:59

Cytat:

QBUS napisa***322;(a)

Co nie oznacza od razu, ze mozesz pisac autorytatywnie, ze kazdy powie, ze LG to szajs :P.

PS Mam liteona

A czy gdzieś jest napisane, że nie można pisać w taki sposób postów?

QBUS 24.11.2002 11:45

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Nie komentuj moich słów. Jak mi nie wierzysz to przejżyje sobie jeszcze raz forum. Najwięcej zobaczysz tematów zwiazanych z LG 40x lub 48x. Wszędzie pojawie się ten sam problem, otóż napęd wypala płytki i potem prawie żaden napęd nie może to odczytać. Mój kumpel miał LG 40x i tak sie robiło. Dał do serwisu w Częstochowie, a tam mu powiedzieli, że dużo osób ma ten problem. Czyli z tego wynika, że firma LG nie postarałą się o swoje nagrywareczki.
Co nie oznacza od razu, ze mozesz pisac autorytatywnie, ze kazdy powie, ze LG to szajs :P.

PS Mam liteona

SEBAW 24.11.2002 11:39

TOMMYx 24.11.2002 03:29

Cytat:

areksc@o2.pl napisa***322;(a)

NIE WSZYSCY!!!
Nie rozumiem zupełnie, czemu ciągle ktoś musi przejechać się po LG, bo ma inną nagrywarkę.
(...)

Nie zawracaj sobie tym głowy. ;) :)
Będąc aktywnym użyszkownikiem tego wspaniałego ;) Forum, jeszcze nie jeden raz przeczytasz podobne teksty.
Osoby pokroju SEBAwl po prostu walną jakąś głupotę, jakiś płytki post, żeby coś napisać. Nie mają żadnego pojęcia na dany temat, ale post'a i tak wrzucą. No cóż, odbija się to na nich samych.

A poza tym , co to za post: "LG to szmelce (bez komentarza) - każdy ci to powie".
Zauważ, że SEBAwl najpierw skomentował sprzęt, a następnie dodał "bez komentarza", no i na końcu ta pewność siebie :D
Śmiać mi się chce z takich osób, ale nie będę się śmiał ;) :)

I jeszcze dodam, że tym postem nie miałem na celu "trzymania za" LG, jak również obrażania jakiegokolwiek Forumowicza.

eko 24.11.2002 00:44

roznie bywa.. wkladam kase w dobre plyty = wypalam szybko.. nie ma sensu dla mnie wkladac kasy w plyty tansze.. wybralem verbatim i nie narzekam.. zawsze na verbatimie super azo x40 mam 48
rowniez na emtecu 32x mam 48 i tak pali....
marka jednak duzo znaczy..
pozdrawiam
ps. raz na jakis czas w tescie wychodzi woniej.. ale zadko
//nowy bios.. moze on cos daje..
:P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:06.