![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Przeszukałem troche forum na temat tego upgradu ale w sumie nie znalazlem konkretnej odpowiedzi na to : Dlaczego nagrywarka po zflashowaniu nagrywa wolniej niz przed. jedyne co znalalzem to albo wylaczone DMA albo zlej jakosci nosnik. DMA mam wlaczone - Multi-word DMA tryb 2, a nagrywalem na Dysanach 52x i Verbatimach 48x. Jak normalnie na starym biosie8320B plytka wyjezdzala po jakies 4:20 min minimalne roznice byly to teraz czekam na gotowa plytke ponad 5 min...
Nie wiem co jest przyczyna spowolnienia. Firmware mam 1.04 chyba wyprobuje biosy starsze i 1.12 IBM
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Polecam 1.12 IBM'a, bo ma wsparcie dla UDMA 33 i Mount Rainier. Co do wolnego nagrywania to jest to na 100% spowodowane nośnikiem. W LG 32x system doboru prędkości jest mniej restrykcyjny. Piszę to z własnego doświadczenia jako były user napędu 32@40.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Skoro tak jest to ten flesh nic nie daje...
Sprobuje jeszcze tego biosu IBM a jak bedzie nagrywalo wolniej to mam to gdzies i laduje stary biosik. plytki sie dobrze nagrywaly i krocej, a nie bede kupowal cd za 3zl
![]() |
|
|