![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.10.2002
![]() |
Lg 8480
Zakupiłem nagrywarkę jak w tyemnacie. CZy to dobry wybór - spotakłem się na forum z kilkoma niezaciekawym opisami. Z góry dziękuję za ODPOWIEDŹ. Rafał.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Aktualnie mam na pulce trzy padniete cd-rom`y lg, ctx sie trzyma najdluzej, kaszana jak nic z tego lg 8)
#3 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 08.11.2002
![]() |
Re: Lg 8480
Cytat:
![]() Ja zobaczę jak mi moją oddadzą z serwisu , jak będzie znowu to samo co teraz to wyrzucę przez okno.... |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Przedewszystkim musisz zainwestować w dobre płyty jeśli chcesz wypalać szybko - np. Verbatimy, TDK. A jeśli masz jakieś płyty LOW ENDOWE to dla danych proponuje 16-24x, a muzę niezależnie od płyty wypalaj z prędkością 4-8x
#7 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Ja mam LG8480 (x48) i wypalam na niej płytki z predkością x32 (nie wiem dlaczego ale większej nie potrafie osiągnąć
![]() ![]() Widocznie ta nagrywarka, którą posiadasz ma jakąś wade fabryczną... Niech Ci ją wymienią na nową... PS. Nagrywam w Nero 5.5.9.17 i mam Durona 800Mhz, płyte ECS, 512MB RAM, oraz HDD Samsung 60GB 5400obr/min
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
JA LG niegdy nie kupie mom zdaniem to chłąm miałem DVD lg cdrom lg i trzy wypalrki i nigdy węcej tego nie kupie.
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Ciekaw jestem czy inni użytkownicy też nie maja problemu z LG48 jeżeli nie to znaczy że jakaś seria jest do dupy,bo kilka osób skarżyło się na takie same wady co ma moja nagryw. PS. A nagrywałeś na Noname na tej nagryw. ? |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.11.2002
![]() |
Oprocz pozostalych niedokladnosci tej nagrywarki, jakie na forum sa wymienione, chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma tez cos takiego: Program Nero Info Tool pokazuje predkosc nagrywania max 48x, ale odczyt plyt CD tylko 40x (a ma byc 48x), przy roznych testach w programie CD Nero Speed mialem zawsze kolo 40x, nigdy kolo 48x, czy wie ktos co moze byc tego przyczyna i czy ktos ma tak jeszcze ?
|
![]() |
![]() |
#12 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Mojego kolegi kolega posiada LG40x i po nagraniu, płytki nie są odczytywana w napędach. Sprawdziłe 2 płytki w 2 różnych napędach i efekt był jednoznaczny - brak odczytu i częste wieszanie się napędów. Jak mi załapał jeden napęd płytkę, to poddałem ją testowi w Nero CD Speed. Okazało się, że dużo jest czerwonych i żółtych kwadracików. Spytałem się jaką prędkością było nagrywane, powiedział, że 1-ą nagrał 40x, a drugą o połowę mniejszą nić jest podane na płytice. Postanowił sam nagrać płytkę (na tej samej firmi), ale z prędkością 40x Liteonem W i wszystko było spox.
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#14 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() PS. Musze dorwać nowe Platiniumki x48... Dostałem cynk, że LG 8480 wypala je z V=48 ![]()
![]() |
|
|