![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 08.11.2002
![]() |
Cytat:
Bo ja nagrywałem na różnych m.in. Platinum na 12X i nie czyta... |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
Tu chodzi tylko o jakość nagranych płyt audio przez LG 48,ale dobra , zobaczę jak będzie po serwisie ...mam nadzieję że mi wymienią tą nagryw. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
#5 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.11.2002
![]() |
Ja nagrywalem wczoraj plyte AUDIO na plytkach LG x24, predkoscia podana na plytkach, i wieza sony i technics czytaja ja bez problemu! Za to po nagraniu filmu na tych samych plytach, nagrywarka czyta ja normalnie, za to TEAC 52x niechce jej odczytac... P.S. I ciekaw jestem czemu chocicaz na angrywarce pisze ze predkosc ODCZYTU plyty wynosi 48x, jak nero info tool podaje 40x i w testach tak samo wychodzi...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
o tej predkosci odczytu - zalezy ci tak BARDZO na tych 8x ktorych nie masz? jesli tak to kup sobie plextora, ale tam tez cie wyh....ja - bo ta predkosc odczytu zadko kiedy jest osiagana inaczej niz w specjalnych laboratoryjnych warunkach
o reszcie topicu nie wspomne a moze jednak - czuc tu stereotyp... tak samo jak niczym niepochamowana zadze do nagrywania wszystkiego z predkoscia 48x kiedy 16x nagrywa tylko 30 sekund dluzej - czyzby koledzy sie smieli ze macie za slaby aparat?
|
|
|
#8 | |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ostatnio obserwuje sie jakas dziwna mode,trend, nie wiem jak to nazwac ze kazdy chce miec najszybsza nagrywarke, chociaz jeszcze nawet nie mozna dostac odpowiednich nosnikow. Druga sprawa to plytki nagrane np z predkoscia x48. Dla mnie to wydaje sie smieszne i chcialbym uslyszec takie "audio" na sprzecie dobrej klasy . A tak poza tym to, ze plytka nagrana z duza predkoscia daje sie odczytac dzisiaj nie znaczy, ze mozna bedzie ja odczytac za jakis czas z powodu ilosci bledow...Ale to tylko moje spostrzezenia
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.10.2002
![]() |
witam. Już uporałem się ze wszytskimi problemami przy terj nagrywarce. Zaczęła nagrywać normalnie w 48 prędkościach "le tylko bynajmniej w mom kompie na najnowszym nero duronie 1,2 Seagate 7200rpm 80GB i 300 RAM" na płytakch PHILIPS CD-R 80 nominalnie x32. Wszytskie inne płytki max dają w 32x i nie są zawsze odczytywane przez inne napędy. Natomiast te Philipsy czytane sa u wszytskich nawet na starej Toshibie 8x mam na myśli zwykły napęd CDR. Płytki audio wypala również wyśmienicie tylko w 8x wyżej nie próbowałem. Pozdrawiam wszytskich i życzę powoidzenia. Rafał
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
Mi osobiscie nie zalezy na jak najszybszym nagrywaniu, sam nagrywam na nizszych, odczyt 40x tez jest dobry, ale skoro kupuje sprzeta i pisze na nim ze ma 48x odczyt, to to mnie zaciekawilo skoro w kazdym programie podaje 40x... Wiec jakby nie patrzec jest to wprowadzanie klienta w blad, ale i tak nie wymienie tej nagrywarki!
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
Jedynie 48X ,albo gdzie niegdzie 40X Teac... Może jeszcze na giełdzie ,albo ze starych dostaw ,ale będzie coraz trudniej o takie LG 40X , już nie wspominam o LG 32X |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
Szczególnie ze lepiej kupic w dobrym sklepie (niz na gieldzie czy aukcjach) i miec gwarancje, bo to chyba jest jedna z wazniejszych rzeczy przy zakupie nagrywarki.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
Tak jak tutaj wypowiadał się człowiek z serwisu 1 na 8 z tych nagrywarek prezentowała jakąś tam możliwą jakość zapisu ...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2002
![]() |
Witajcie
Posiadam nagrywarke LG GCE8400B 40x12x40 mialem z nia takie same problemy jak opisujecie nagrywala niby oki bo zawsze mozna bylo odczytac na niej to co sama nagrala problemy byly z odczytem na innych cd-rom nawet cd-rom LG 52x nie potrafil odczytac to co nagrala nagrywarka Lg smieszne.Probowalem na wszystkich predkosciach i z roznymi plytkami juz wlasnie mialem to badziewie oddac do servisu gdy znalazlem do niej nowy bios 1.04 moja orginalnie byla na biosie 1.02 i jak reka odjal wszystko super kazda plytka jest bez problemu czytana przez te cd-romy ktore przedtem mielily i zdychaly.Wiec moze to jest rozwiazanie dla mnie pomoglo wiec dziele sie mymi spostrzezeniami.8) |
|
|
![]() |
|
|