Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.11.2002, 21:24   #1
Chasm
Bywalec

Data rejestracji: 08.11.2002
Chasm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Pablo_NFG napisa***322;(a)

PS. Musze dorwać nowe Platiniumki x48... Dostałem cynk, że LG 8480 wypala je z V=48
Serio ? to spoko , a btw. na platinumach nigdy nie było problemów nie ? A nagrywałeś muzykę ? czyta we wszystkich wieżach ?
Bo ja nagrywałem na różnych m.in. Platinum na 12X i nie czyta...
Chasm jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.11.2002, 21:28   #2
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Chasm napisa***322;(a)

Serio ? to spoko , a btw. na platinumach nigdy nie było problemów nie ? A nagrywałeś muzykę ? czyta we wszystkich wieżach ?
Czasami zły odczyt płyt jest spowodowany zabrudzonym laserem. Spotkałem się z 3 przypadkami.
SEBAW jest offline  
Stary 17.11.2002, 21:36   #3
Chasm
Bywalec

Cytat:
SEBAwl napisa***322;(a)
Czasami zły odczyt płyt jest spowodowany zabrudzonym laserem. Spotkałem się z 3 przypadkami.
E ,no co ty , sprawdzałem kilka razy na innych nagrywarach i nagrane na nich płytki czyta w wieżach ,nawet na max.prędkości.
Tu chodzi tylko o jakość nagranych płyt audio przez LG 48,ale dobra , zobaczę jak będzie po serwisie ...mam nadzieję że mi wymienią tą nagryw.
Chasm jest offline  
Stary 18.11.2002, 01:02   #4
Pablo_NFG
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.11.2002
Pablo_NFG w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Chasm napisa***322;(a)
A nagrywałeś muzykę ? czyta we wszystkich wieżach ?
Tak, nagrywałem z V=8 i V=12. W obu przypadkach płytki były czytane na wieżach - Sony i Philips oraz na CD-ROMach LG oraz Teac. Nagrywałem AudioCD w Nero na Akossach x48
Stary 18.11.2002, 01:12   #5
Chasm
Bywalec

Cytat:
Pablo_NFG napisa***322;(a)

Tak, nagrywałem z V=8 i V=12. W obu przypadkach płytki były czytane na wieżach - Sony i Philips oraz na CD-ROMach LG oraz Teac. Nagrywałem AudioCD w Nero na Akossach x48
Dobra,dzięki... Zobacze co i jak po serwisie,czy będzie nagrywać audio jak należy czy nie...
Chasm jest offline  
Stary 18.11.2002, 07:55   #6
Zigor
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.11.2002
Zigor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja nagrywalem wczoraj plyte AUDIO na plytkach LG x24, predkoscia podana na plytkach, i wieza sony i technics czytaja ja bez problemu! Za to po nagraniu filmu na tych samych plytach, nagrywarka czyta ja normalnie, za to TEAC 52x niechce jej odczytac... P.S. I ciekaw jestem czemu chocicaz na angrywarce pisze ze predkosc ODCZYTU plyty wynosi 48x, jak nero info tool podaje 40x i w testach tak samo wychodzi...
Zigor jest offline  
Stary 18.11.2002, 08:09   #7
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
o tej predkosci odczytu - zalezy ci tak BARDZO na tych 8x ktorych nie masz? jesli tak to kup sobie plextora, ale tam tez cie wyh....ja - bo ta predkosc odczytu zadko kiedy jest osiagana inaczej niz w specjalnych laboratoryjnych warunkach

o reszcie topicu nie wspomne

a moze jednak - czuc tu stereotyp...

tak samo jak niczym niepochamowana zadze do nagrywania wszystkiego z predkoscia 48x kiedy 16x nagrywa tylko 30 sekund dluzej - czyzby koledzy sie smieli ze macie za slaby aparat?
Stary 18.11.2002, 08:48   #8
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
a moze jednak - czuc tu stereotyp...

tak samo jak niczym niepochamowana zadze do nagrywania wszystkiego z predkoscia 48x kiedy 16x nagrywa tylko 30 sekund dluzej - czyzby koledzy sie smieli ze macie za slaby aparat?
Zgadzam sie z kolega Ostatnio obserwuje sie jakas dziwna mode,trend, nie wiem jak to nazwac ze kazdy chce miec najszybsza nagrywarke, chociaz jeszcze nawet nie mozna dostac odpowiednich nosnikow. Druga sprawa to plytki nagrane np z predkoscia x48. Dla mnie to wydaje sie smieszne i chcialbym uslyszec takie "audio" na sprzecie dobrej klasy . A tak poza tym to, ze plytka nagrana z duza predkoscia daje sie odczytac dzisiaj nie znaczy, ze mozna bedzie ja odczytac za jakis czas z powodu ilosci bledow...
Ale to tylko moje spostrzezenia

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 18.11.2002, 09:26   #9
rafi127
Bywalec

Data rejestracji: 14.10.2002
rafi127 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam. Już uporałem się ze wszytskimi problemami przy terj nagrywarce. Zaczęła nagrywać normalnie w 48 prędkościach "le tylko bynajmniej w mom kompie na najnowszym nero duronie 1,2 Seagate 7200rpm 80GB i 300 RAM" na płytakch PHILIPS CD-R 80 nominalnie x32. Wszytskie inne płytki max dają w 32x i nie są zawsze odczytywane przez inne napędy. Natomiast te Philipsy czytane sa u wszytskich nawet na starej Toshibie 8x mam na myśli zwykły napęd CDR. Płytki audio wypala również wyśmienicie tylko w 8x wyżej nie próbowałem. Pozdrawiam wszytskich i życzę powoidzenia. Rafał
rafi127 jest offline  
Stary 18.11.2002, 13:59   #10
Zigor
Nowy na forum

Mi osobiscie nie zalezy na jak najszybszym nagrywaniu, sam nagrywam na nizszych, odczyt 40x tez jest dobry, ale skoro kupuje sprzeta i pisze na nim ze ma 48x odczyt, to to mnie zaciekawilo skoro w kazdym programie podaje 40x... Wiec jakby nie patrzec jest to wprowadzanie klienta w blad, ale i tak nie wymienie tej nagrywarki!
Zigor jest offline  
Stary 18.11.2002, 14:11   #11
Zigor
Nowy na forum

Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
o
Mysle ze nie chodzi tutaj o to aby nagrywac z ta predkoscia za kazdym razem, ale kazdy po zakupie sprzetu chce go sprawdzic na maksymalnych wartosciach, a po drugie u mnie juz praktycznie nie jest mozliwe do dostania nagrywarka ponizej 40x predkosci nagrywania i mysle ze w wiekszosci sklepow jest tak samo...
Zigor jest offline  
Stary 18.11.2002, 14:22   #12
Chasm
Bywalec

Cytat:
Zigor napisa***322;(a)

po drugie u mnie juz praktycznie nie jest mozliwe do dostania nagrywarka ponizej 40x predkosci nagrywania i mysle ze w wiekszosci sklepow jest tak samo...
Tak to prawda ,nie można już teraz dostać czegoś w granicach <=40 X
Jedynie 48X ,albo gdzie niegdzie 40X Teac...
Może jeszcze na giełdzie ,albo ze starych dostaw ,ale będzie coraz trudniej o takie LG 40X , już nie wspominam o LG 32X
Chasm jest offline  
Stary 18.11.2002, 14:43   #13
Zigor
Nowy na forum

Szczególnie ze lepiej kupic w dobrym sklepie (niz na gieldzie czy aukcjach) i miec gwarancje, bo to chyba jest jedna z wazniejszych rzeczy przy zakupie nagrywarki.
Zigor jest offline  
Stary 18.11.2002, 14:49   #14
Chasm
Bywalec

Cytat:
Zigor napisa***322;(a)
Szczególnie ze lepiej kupic w dobrym sklepie (niz na gieldzie czy aukcjach) i miec gwarancje, bo to chyba jest jedna z wazniejszych rzeczy przy zakupie nagrywarki.
Właśnie i dlatego kupiłem w sklepie to co mieli i polecali czyli LG 48X i ten zakup okazał się najgorszym z możliwych,teraz jest w serwisie ,ciekaw jestem czy jak ją dostanę spowrotem wszystko będzie ok.
Tak jak tutaj wypowiadał się człowiek z serwisu 1 na 8 z tych nagrywarek prezentowała jakąś tam możliwą jakość zapisu ...
Chasm jest offline  
Stary 18.11.2002, 20:10   #15
cancer
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.10.2002
cancer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witajcie
Posiadam nagrywarke LG GCE8400B 40x12x40 mialem z nia takie same problemy jak opisujecie nagrywala niby oki bo zawsze mozna bylo odczytac na niej to co sama nagrala problemy byly z odczytem na innych cd-rom nawet cd-rom LG 52x nie potrafil odczytac to co nagrala nagrywarka Lg smieszne.Probowalem na wszystkich predkosciach i z roznymi plytkami juz wlasnie mialem to badziewie oddac do servisu gdy znalazlem do niej nowy bios 1.04 moja orginalnie byla na biosie 1.02 i jak reka odjal wszystko super kazda plytka jest bez problemu czytana przez te cd-romy ktore przedtem mielily i zdychaly.Wiec moze to jest rozwiazanie dla mnie pomoglo wiec dziele sie mymi spostrzezeniami.8)
cancer jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: