![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Lepszym wyborem od LG będzie jednak Lite-on
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Wez LG wez LG :-D
#18 | |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#19 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Rzut monetą...
Warto to rozważyć. Ja wybrałem LG, bo cenię sobie święty spokój. Pstrykam na full, a nagrywara pali tak, jak trzeba. LiteOn jest też OK, ale musisz uważać z doborem prędkości. LiteOn ma wprawdzie świetną korekcję błędów, ale co z innymi czytnikami?
Na doborze prędkości przez LG się nie naciąłem. Kiedy ja paliłem jedne płytki na x24, czy x32 moi koledzy dawali czadu na x40. Moje płytki są wszystkie cacy, a ich nie wszystkie. |
![]() |
![]() |
#20 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
![]()
no co Ty co to za pytanie pewnie, ze LiteOn.
LG to mozesz sobie mikrofalowke kupic albo cos w tym stylu. Pomysl LiteOn to brzmi zawodowo, jak masz Litka to juz prawie jestes Guru:-D Tomgoo masz tez marynarke wojenna Sprezyna - wszystkie okrety na Twoje rozkazy- as you wish my lord8)
#21 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Re: LG czy LiteON
Cytat:
A jak chcesz coś DOBREGO to kup TEACA 40 |
|
![]() |
![]() |
#22 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Re: LG czy LiteON
A ja mam Liteona tego na 48x i pale plyty z ta predkoscia, wszedzie chodza, co to za gadanie z tym ze sa problemy z odczytem....? Kto to wymyslil?
Co do LG nie mam zdania, pewnie jak nowy to extra sprzet, ale u moich znajomych po jakims czasie uzytkowania wywalala sie mechanika, mysle ze LG jest malotrwaly... Mialem juz monitor LG po 1,5 roku wysiadl na dobre i musialem zmienic monitor na nowy bo naprawa byla nieoplacalna... potem mialem LG CD-ROM 40x i 52x i byly problemy z DMA, bo zawieszaly system, zmienilem firme, jest teraz ok, ja juz raczej LG nie kupie, wybor nalezy do Ciebie pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.11.2002
![]() |
Potwierdzam, mi wybuchła płyta w LG DVD romie
to się może zdarzyć. |
![]() |
![]() |
#24 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Mialem podobny problem, ale po przeanalizowaniu testow na cdrinfo.pl oraz postow innych uzytkownikow postawilem na LiteOn'a i na pewno nie bede zalowal. Z LG-kow mam kuchenke mikorofalowa
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Gość
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba za duzo ALE w tym poscie ![]() |
|
![]() |
#26 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Traxdata to jest OEM LiteOna, z tym ze na niego daja bodajrze tylko 12 miechow gwarancji
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
hmm, dorzuce swoje 3 grosze
zaczne od tego, ze nie lubie zadnej z tych firm lg dlatego, iz robi wszystko od kuchenek po cos tam ![]() lite-on dlatego, ze kiedys zrazilem sie jak bylem u kumpla w sklepie i wlasnie pakowal reklamacje lite-on 12x (3 czy 4 sztuki, a byla to juz druga partia, na 10 sztuk jakie zakupil) wszyscy narzekaja na lg, z tym ze prawie kazdy pisze o cdromie, dvdromie czy monitorze a prawie nikt o cdrw (a o nich jest rozmowa). sprawdzilem jak dzialaja u znajomychi lg 4x przerobiona 8x paili spoko do dzis, jedna lg 12x raz serwisowana (tuman kurzu w srodku), po czyscczeniu pali do dzis, druga lg 12x zero problemow do dzis, lg 16 to samo, jedna 48 (ma 3 dni - zero problemow) co do liteona to ze starych byl tylko jeden chyba 12 x - padl, i paru znajomych ma 40 i 48 - dzialaja spoko tylko na slabszych plytach zdazaly sie pady z powodu palenia ze zbyt duza predkoscia (ale to rzadkie przypadki) sam katuje 2 letniego teaca 12x i moj stary plex 8 razy tez pali jak zloto ![]() niestety zadna z moich jeszcze starszych nagrywarek (2x i dwie 6X juz nie dziala ![]() wydaje mi sie, ze kazda z tych 2 cdrw jest dobra a wiekszosc problemow wynika z konfiguracji i w niejednym przypadku pewnie z lamerstwa (sorx jesli kogos obrazilem ![]() btw, sam dzisiaj albo jutro ide do sklepu wlasnie po jeden z tych napedow i szczeze mowiac kupie jaki bedzie, ale chyba lg poniewaz jest cichsze - to chyba jedyna przyczyna jaka zadecyduje, a wszystko to po przeczytaniu testow na cdrinfo.pl jak i na innych sitach oraz po przekatowaniu 5 napedow w swoim kompie. jeszcze jedno, mam wrazenie, ze zapanowala jakas mania na lite-ona |
![]() |
![]() |
#28 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Asusa napędy też są dobre, np. 48x. Trochę drogi od wymienionych przez was, ale nawet jest przyzwoity.
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.11.2002
![]() |
LG czy LiteON
LG 48/16/48 tego modelu to ci nie polecam o LiteOn poczytaj sobie w testach cdrinfo! Ale polecam ci inną nagrywarkę LG GCE-8320B 32x10x40, zadnych problemów z nagrywaniem, chyba najlepszy model LG. Róznica w czasie między x32 a x48 nie jest duża!!! Nie ma problemów z żadnymi płytami!!!:cool: 8)
#30 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
jeden kumpel ma lg 48, drugi liteon 48, trzeci plytki jakiejs lipnej marki (ja nic nie mam z tego
![]() jak dla mnie roznica jest taka, ze system dobierania predkosci zapisu w liteonie jest palcem na wodzie pisany ![]() co do testow lg 48x nie ma ich na cdrinfo.pl ale jak ktos ma chwilke to znajdzie na zagranicznych serwisach. jeszcze jedno, ludziska maja "przedpotopowe" nagrywarki i nie narzekaja, a w tej chwili napedy sa dosc zblizonej jakosci i wydaje mi sie, ze tylko jak trafi sie jakis felerny egzemolarz to moze byc pad. to, ze kopiuje to czy tamto zabezpieczenie akurat dla mnie nie ma znaczenia (zreszta z poziomem piractwa w polsce, to malo kto kupuje org. gry, i jesli nawet kupi to nie wierze, ze robi "sobie" kopie bezpieczenstwa czy jak to tam zwal, i tak wiekszosc jest sciagana z netu) ludziska kupuja przerozne marki i zazwyczaj nie maja z nimi problemu. male spojrzenie w testy i kazdy cos dla siebie znajdzie. jeszcze jedno, mam kumpla ktory zawsze wybieral napedy co to kopiuja wszelakie zabezpieczenia nagrywaja 99 min i takie tam, i nie przypominam sobie zeby kiedys skorzystal z jakiejkolwiek mozliwosci dla siebie. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|