Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.10.2001, 15:57   #31
misio
Gość

Pozatym dzieki Shareware za odpowiedz na posta goscia ktory ma problem z nagrywaniem koncertowek.Tez mam ten problem.
Napewno go wyprobuje!!!

Dzieki jeszcze raz...!!!!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.10.2001, 16:09   #32
Shareware
Gość

Prawda jest taka ze LG robi raczej tandetne czytniki wszelakiego rodzaju.
Czas ich dzialania jest ograniczony i wynosi ok.12 miesiecy (normalnego uzytkowania).
I w tym wypadku naprawde nie ma sie co podniecac cena bo zawiedziecie sie na wielu innych rzeczach.
Chyba ze ktos nagrywa 1 plyte w niedziele.
Zreszta kazdy broni ta rzecz ktora ma. I nie chce slyszec ze LG czy jakiekolwiek inne badziewie jest idealne bo idealnych rzeczy nie ma.
Zreszta nie mozna jezdzic tylko po LG bo TEAC tez nie jest rewelacyjny chociaz (moim skromnym zdaniem) lepszy. Przynajmniej jego zywotnosc jest 2x dluzsza niz LG. Inaczej sprawa ma sie do czytnika CD TEAC 40x ktory jest rewelacyjny...[/quote]
No widzisz ty tez nie czytales uwaznie
Zgadzam sie w 100% ze LG to nie jest dobra firma
bo sam wole np. plextora ale denerwuje mnie ktos kto sie kurczowo upiera przy jednej pozycji i ma klapki na oczach

poza tym model tej nagrywarki nie jest na "jedna plytke w niedziele" bo mozna na niej wypalic kilkanascie plyt pod rzad bez restartu systemu i innych niespodzianek jezeli program jest dobrze skonfigurowany.

Poza tym nikt tu sie niepodnieca Lg'kiem tylko odpowiadałem na list proponujac
ten model jako dobra i sprawdzona przezemnie alternatywe

a jako czytnik plyt sam osobiscie wole Toshibe zarowno CDROM jak i DVD ze wzgledu na dobra korekcje bledow
i szybkie zczytywanie plyt zabezpieczonych SafeDisc 1.0 i 2.0

Dziekuje

Stary 22.10.2001, 16:25   #33
c0rdat
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2001
c0rdat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przestańcie się kłócić do k... nędzy.

Shareware ma troche racji (merytorycznej). Z kolei ja nie kupiłbym sobie LG (po paru przykrych doświadczeniach) ale muszę przyznać, że ta 16x LG ma bardzo dobre cechy użytkowe i niską cenę. Poleciłbym ją każdemu, kto nie dostaje drgawek na widok napisu "LG" (szkoda się zmuszać, no nie?). Co do mechaniki - tradydyjnie przyjęło się, że TEAC jest trwalszy, ale tak naprawdę przekonamy się za parę lat (mój stary Taiyo Yuden 2x4x chodził 5 lat - był super).
Mam TEAC'a ale zawsze uważałem PLEXY za lepsze (jednakowoż zbyt drogie).

Tak czy siak - szkoda nerwów. BTW: porejestrujcie się, bo jesteście jacyś tacy 'anonimowi'... no chyba że specjalnie...

Pozdro.6
c0rdat jest offline  
Stary 22.10.2001, 23:46   #34
kofi onan
Gość

Cytat:
Mike_ (13-10-2001 14:40):
witam
LGx16
pozdrawiam
takze polecam lg-16x,mam kilka nagrywarek w tym teac,palextar(nie powiem do czego uzywam)i oczywiscie lgx16 od 3 tygodni uwiez mi pali duzo plytek dziennie ok40,i jest jak narazie niezawodna(widzialem jak dym uchodzil z niejednego teac po takim czasie)jestem bardzo zadowolony pozdro

Stary 23.10.2001, 01:43   #35
s0ny
Bywalec

Data rejestracji: 21.10.2000
s0ny zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Postanowielem wtracic do dyskusji swoje 3 grosze.

Zacznijmy od ograniczen plexow 2410TA. Te nieoficjalne zrodla to prawdopodobnie forum na cdrinfo.com gdzie jeden gosc z holandii wlasnie takie wnioski wyciagnal. Jednak w innym watku inny gosc twierdzi ze ma plexa 2410TA z TLA 0101 (to te najbardziej ponoc ograniczone) i udalo mu sie skopiowac i gry z SF2 jak i audio zabezpieczone CDS. Jaka jest prawda cholera wie (jednak jesli ktos sie napalil na plex2410TA to moze niech lepiej szuka z TLA 0000 poki sprawa sie nie wyjasni).

Teraz ktos mowil ze wszystkie czytniki LG to chlam. Ja mialem LG 32x zarzynalem go przez 3 lata, a jakis czas temu oddalem ciotce bo kupilem DVD. Do tej pory poczciwy LG chodzi bez problemu. Z ciekawszych historii to moge powiedziec ze przeczytal kiedys mocno porysowana plytke na ktorej wyniekl cdrom plextora (jak dobrze pamietam 32x na SCSI). Tak wiec albo trafilem na bardzo dobry egzemplarz albo ten model byl akurat dobry. Oczywiscie nie polecam 48x ani 52x bo juz troche zlego o nich slyszalem (juz o halasie nie wspominajac).
Grosz trzeci. Ja sie ciesze ze LG wyposcil w koncu obiecujacy naped CDRW bo wiadomo konkurencja sprzyja naszej kieszeni. Mogli by jeszcze poprawic stosunek do klienta, i zrobic porzadek z firmwaremi. Ale moze za duzo chcialbym na raz .
s0ny jest offline  
Stary 23.10.2001, 14:47   #36
bennyone
Niedzielny Palacz

Data rejestracji: 16.10.2001
bennyone zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
oo to post ktory mi sie podoba a co do chcenia za duzo na raz to stary jestes klientem jesli firma sie nie sprezy to wypadnie z rynku innym sie to udaje ... czmu i nie lg btw jak myslicie czemu Teac nie wypuscil jeszcze nic szybszego niz cd 40x
pewnie sa jakies powody....
to zostawiam do przemyslenia zainteresowanym
aaa zwrociliscie uwage jakie te teaki sa ciche ? jak winde instalowalem to nawsze szumu nie slyszalem
ok koniec epopei na tn temat bo jeszcze o nas film nakreca btw nawiazujac do
predkosci nagrywania wzgeledem srania to powiem ze jak ktos ma sraczke to w 4x sie nie wyrobi )))))))))))))))))))))))))))
bennyone jest offline  
Stary 23.10.2001, 16:54   #37
euzebio
Gość

Cytat:
bennyone (23-10-2001 14:47):
oo to post ktory mi sie podoba a co do chcenia za duzo na raz to stary jestes klientem jesli firma sie nie sprezy to wypadnie z rynku innym sie to udaje ... czmu i nie lg btw jak myslicie czemu Teac nie wypuscil jeszcze nic szybszego niz cd 40x
pewnie sa jakies powody....
to zostawiam do przemyslenia zainteresowanym
aaa zwrociliscie uwage jakie te teaki sa ciche ? jak winde instalowalem to nawsze szumu nie slyszalem
ok koniec epopei na tn temat bo jeszcze o nas film nakreca btw nawiazujac do
predkosci nagrywania wzgeledem srania to powiem ze jak ktos ma sraczke to w 4x sie nie wyrobi )))))))))))))))))))))))))))
naprawde wzruszyla mnie twoja historia cymbale!!!!!!!!!!!!!

Stary 24.10.2001, 17:50   #38
Bolu
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.05.2002
Bolu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DZIEKI WSZYSTKIM ZA POMOC!!!
Bolu jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: