Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.01.2003, 17:58   #1
Harry-Torun
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 16.01.2003
Harry-Torun zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Japa napisa***322;(a)
Mam inna ciekawe sprawe, przed jak i po wgraniu biosa w nero cd speed wszystkie plytki mi pokazuje jako 32 minutowe. Ciekawe w czym rzecz
U mnie jest dokładnie to samo. Próbowałem nawet nero speed v.1.00 i było jeszcze ciekawiej. Pokazywał 10-minutowe hehehe. Używam innej metody do sprawdzenia. Alcohol 120% i symulacja zapisu. Speed pokazywany na bieżąco tyle że bez wykresu.

Pozdrawiam
Harry-Torun jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.01.2003, 18:47   #2
seciu
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.10.2002
seciu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a Ja mam inny problem.. po wgraniu tego nowego biosu zaczely dziac sie cyrki z moja nagrywarka przy nagrywaniu zwyklych cdrw( nawet nei moge nic zskasowac( Wyskakuje mi Bład Kasowania w Nero a pod Clonem kasuje ale nic nei moge nagrac bo pokazuje ze dysk nie jest czysty( Myslalem ze tak jets tylko pod NT wiec wszedlemna XP i dalej to samo Plytki CDRW Hihs Speed dobrze nagrywa i kasuje)) nie wiem co jest nie tak i czemu si etak dzieje.. Pozdrawiam
seciu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2003, 20:33   #3
Harry-Torun
Stały bywalec ;)

Cytat:
seciu napisa***322;(a)
... po wgraniu tego nowego biosu zaczely dziac sie cyrki z moja nagrywarka przy nagrywaniu zwyklych cdrw ...
Zwykłych czy może zwykłej...? Chodzi mi o to, czy to jedna płytka czy więcej egzemplarzy tak się zachowuje? Osobiście używam płytek CD-RW 4-12x Platinum, Memorex, TDK i nie miałem problemów ani przy zwykłym kasowaniu, ani przy formatowaniu pod Mount Rainier... ogólnie żadnych. Może to po prostu Twoja płytka przeżyła już swoje...

Pozdrawiam
Stary 30.01.2003, 08:20   #4
seciu
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.10.2002
seciu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[QUOTE]Harry-Torun napisa***322;(a)
[B]Zwykłych czy może zwykłej...? Chodzi mi o to, czy to jedna płytka czy więcej egzemplarzy tak się zachowuje?

Niestety juz wszystkich( Mam tak kilka płytek niużywanych CD RW Verbatim 1-4, Platinium 1-4 Invision 4-10, Tdk 4-10, i Platinium 4-12. wczeraj mogłem nagrywać na tych z więksyzmi prędkościami a dziś już na żadnych nie da rady( Przedchwilą własnie nagrałęm kilka rzeczy na jedną RW HS wszystko odbyło się ok tylko ja nie moge odczytac tek płyty( Nic na niej nie ma Zupęlnie nic!!!!!!! A nagrywanie zakonczyło się sukcesem!!!
seciu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2003, 12:28   #5
Harry-Torun
Stały bywalec ;)

Spróbuj usunąć nagrywarkę w menadżrze urządzeń (wingroza znajdzie ją na nowo) i przeinstalować soft do nagrywania. Jeśli to nie pomoże... hmmm... pozostanie chyba tylko powrót do starego biosu...

Pozdrawiam
Stary 25.05.2003, 15:33   #6
Marc
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.10.2002
Marc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U mnie jest to samo z tym że problem wystepuje na wszystkich płytkach które nie są moje. Jedna płytka którą mam od czasu gdy kupiłem nagrywarę, kasuje i nagrywa sie bez problemu.
Wszystkie inne CD-RW (w tyn porzyczone)które chcę skasować nie pozwalają na to , a NERO wyrzuca błąd kasowania
Marc jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: