Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.01.2004, 01:05   #1
Piciu24
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.12.2003
Piciu24 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG-GCE 8523 - Problem przy NAGRYWANIU !!!

Posiadam nagrywarkę LG GCE 8523B. Mam następujący problem, przy nagrywaniu płyt z danymi prędkością x24 lub x32 średnio czas nagrania wychodzi około 5 minut (Ultra Dma jest załączone w menadżerze urządzeń) więc jest z lekka dziwny ten czas nagrania. Drugą rzeczą jest to że w trakcie nagrywania , nagrywarka momentami jakby zwalniała i przyśpieszała, na niektórych płytach widać wypalone takie jak gdyby odstępy w kolorze , i praktycznie nie idzie odcztać takiej płyty w cd romie. Czy nagrywarka jest zepsuta. Posiadacze wyżej wymienionego modelu pomóżcie co mam robić. Z góry dzięki za wszystkie posty. Pozdrawiam.
Piciu24 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.01.2004, 01:31   #2
ApproachingEvil
Wyjadacz ;)

Avatar użytkownika ApproachingEvil

Data rejestracji: 09.08.2003
ApproachingEvil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem ten z przerwa pojawia sie u mnie jak podczas nagrywania zostanie w jakims momencie maxymalnie obciazony procek albo dysk twardy... czyli:
-koniecznie wylacz antywirusa!
-podczas nagrywania nie wlaczaj zadnych "ciezkich" programow ni gier
-i sciagnij i zainstaloj stery do motherboarda
-jak masz odwaga to sciagnij firmware do nagrywarki w wersji 1.04 (ewentualne niepowodzenie grozi padnieciem nagrywarki = twoja odpowiedzialnosc)
Stary 24.01.2004, 01:45   #3
Piciu24
Nowy na forum

Dzięki bardzo

Czy ty np sciągnołes nowy frimeware do nagrywarki i czy ci wszystko ok po uaktualnieniu biosu( tzn czy czas nagrywania skrócił się albo coś innego). wiesz boję się sam przeprowadzać tego typu zabiegi na sprzęcie
Piciu24 jest offline  
Stary 24.01.2004, 09:03   #4
ApproachingEvil
Wyjadacz ;)

Avatar użytkownika ApproachingEvil

Data rejestracji: 09.08.2003
ApproachingEvil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja zauktualizowalem, czas nagrywania ten sam ale mialem od poczatku niecale 3min
a aktualiza przebiega szybko, bezpiecznie i samoczynnie pod winda. wystarczy sciagnac i uruchomic
jak napiecie ci nie siadnie i nie bedzie plytki w palarce,to powinno sie udac
Stary 24.01.2004, 10:08   #5
Piciu24
Nowy na forum

Witam

DZisiaj to już nie rozumiem normalnie (rano nagrywałem dwie płyty )
1 płyta prędkością x24 - czas nagrania 4min 3s.
2 płyta prędkością x32 - czas nagrania 4 min 3.
Chyba powinienem odnieść ją do sklepu co mówisz, coś tu jest nie tak, nie wiem normalnie co tu zrobić?? Jedną z płyt tylko udało się otworzyć w cd romie, druga jest już do odtworzenia tylko przez nagrywarkę. Poza tym przy nagrywaniu jak już jest przy 90% to jakoś tak zwalnia z szybkości, nie wiem czemu tak się dzieje, nie używam żadnych programów w tle. Mam 384Mb Ram-u więc chyba wystarczy. NIe wiem co robić normalnie?
Piciu24 jest offline  
Stary 25.01.2004, 00:49   #6
Chińczyk
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.01.2004
Chińczyk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Piciu24
DZisiaj to już nie rozumiem normalnie (rano nagrywałem dwie płyty )
1 płyta prędkością x24 - czas nagrania 4min 3s.
2 płyta prędkością x32 - czas nagrania 4 min 3.
Chyba powinienem odnieść ją do sklepu co mówisz, coś tu jest nie tak, nie wiem normalnie co tu zrobić?? Jedną z płyt tylko udało się otworzyć w cd romie, druga jest już do odtworzenia tylko przez nagrywarkę. Poza tym przy nagrywaniu jak już jest przy 90% to jakoś tak zwalnia z szybkości, nie wiem czemu tak się dzieje, nie używam żadnych programów w tle. Mam 384Mb Ram-u więc chyba wystarczy. NIe wiem co robić normalnie?

U mnie ta palarka wypala pełne 700 MB w 3.06 min, na full prędkości, ale czasem też zwalnia pod koniec. To wina płyt, bo na dziadostwie nie pojedzie. Na TDK, EMTEC i innych markowych nie mam żadnych problemów, pomimo że RAMu mam o połowe mniej. Zresztą ten model pali metodą CAV i sam ma dobierać max. prędkości w zależności do wrzucisz do szuflady.
Chińczyk jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: