![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.12.2003
![]() |
LG-GCE 8523 - Problem przy NAGRYWANIU !!!
Posiadam nagrywarkę LG GCE 8523B. Mam następujący problem, przy nagrywaniu płyt z danymi prędkością x24 lub x32 średnio czas nagrania wychodzi około 5 minut (Ultra Dma jest załączone w menadżerze urządzeń) więc jest z lekka dziwny ten czas nagrania. Drugą rzeczą jest to że w trakcie nagrywania , nagrywarka momentami jakby zwalniała i przyśpieszała, na niektórych płytach widać wypalone takie jak gdyby odstępy w kolorze , i praktycznie nie idzie odcztać takiej płyty w cd romie. Czy nagrywarka jest zepsuta. Posiadacze wyżej wymienionego modelu pomóżcie co mam robić. Z góry dzięki za wszystkie posty. Pozdrawiam.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
Problem ten z przerwa pojawia sie u mnie jak podczas nagrywania zostanie w jakims momencie maxymalnie obciazony procek albo dysk twardy... czyli:
-koniecznie wylacz antywirusa! -podczas nagrywania nie wlaczaj zadnych "ciezkich" programow ni gier -i sciagnij i zainstaloj stery do motherboarda -jak masz odwaga to sciagnij firmware do nagrywarki w wersji 1.04 (ewentualne niepowodzenie grozi padnieciem nagrywarki = twoja odpowiedzialnosc)
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki bardzo
Czy ty np sciągnołes nowy frimeware do nagrywarki i czy ci wszystko ok po uaktualnieniu biosu( tzn czy czas nagrywania skrócił się albo coś innego). wiesz boję się sam przeprowadzać tego typu zabiegi na sprzęcie
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
ja zauktualizowalem, czas nagrywania ten sam ale mialem od poczatku niecale 3min
a aktualiza przebiega szybko, bezpiecznie i samoczynnie pod winda. wystarczy sciagnac i uruchomic jak napiecie ci nie siadnie i nie bedzie plytki w palarce,to powinno sie udac
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Witam
DZisiaj to już nie rozumiem normalnie (rano nagrywałem dwie płyty )
1 płyta prędkością x24 - czas nagrania 4min 3s. 2 płyta prędkością x32 - czas nagrania 4 min 3. Chyba powinienem odnieść ją do sklepu co mówisz, coś tu jest nie tak, nie wiem normalnie co tu zrobić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Cytat:
U mnie ta palarka wypala pełne 700 MB w 3.06 min, na full prędkości, ale czasem też zwalnia pod koniec. To wina płyt, bo na dziadostwie nie pojedzie. Na TDK, EMTEC i innych markowych nie mam żadnych problemów, pomimo że RAMu mam o połowe mniej. Zresztą ten model pali metodą CAV i sam ma dobierać max. prędkości w zależności do wrzucisz do szuflady. |
|
![]() |
![]() |
|
|