![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#30 |
Gość
|
A teraz tak na poważnie, bez RULEZ'ów i THE_BEST'ciaków ;)
Ja osobiście miałem do czynienia z obiema nagrywarkami tych firm.
Tak się akurat złożyło, że miałem okazję przez dłuższy okres czasu przetestować i LiteOn'ka i LG'ka. Obie x40. Ale LiteOn czasami odmawiał współpracy z niektórymi płytkami, więc należało upgrade'wać bios. LG natomiast nie miał problemu z żadną płytką, brał to, co mu siś podało na tackę ![]() Poza tym sam design LiteOn'a nie podoba mi się (wiem, wiem, rzecz gustu). Inna sprawa, często słyszę od klientów, że mają problemy ze swoimi litkami, fakt pewna część z nich nie ma pojęcia o kompach, a co dopiero o nagrywarkach do nich. Ale pozostałe osoby, które narzekały, 'były w temacie'. Im nowszy model, tym większa funkcjonalność napędu. Ale przecież to jest oczywiste ![]() Tak więc bywa różnie z tymi Litkami. Ogólnie, nie mam nic do napędów LiteOn. Jeśli zaś chodzi o LG, hm, płytki łyka wszystkie, nawet baardzo stare i porysowane ( połamanych i mokrych nie sprawdzałem ![]() Design LG'ków jest bardzo przyjemny dla oka, i wydaje mi się, że Napęd pracuje cicho w porównaniu do Liteon'ów. No i to nieszczęsne PIO ! Duży MINUS dla LG. Ale cóż, nie my o tym decydujemy. Mój LGx32 działa bezproblemowo (odpukać) i dzięki mu za to ![]() Szybszy napęd jest mi niepotrzebny, nigdzie mi się nie spieszy ![]() I to by było wszystko z mojej strony ![]() Pozdrawiam i życzę TRAFNEGO wyboru. PS'Sorry za ewentualne błędy, ale ostatnio mało sypiam' |
|
|