![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
prosba o wyrażenie opini
Czy nosniki esperanza złote i datex zielony są nosnikami dobrymi?? pozatym z jaka prędkością maksymalna na nich palic aby osiagnąć najwyższą jakość wypalania?? pozdrawiam
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Ja nagrywam na esperanzach filmy od paru miesięcy i powiem, że jakość tych płyt została poprawiona. Co do Datexów to się do nich nieprzekonałem i już na nich nie nagrywam...
|
|
|
#3 |
|
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
Ja na datexach zielonych nagrywam AudioCD i musze powiedziec że ani nowa wieża (ma jakieś 2 miechy) ani stara (5 lat) nie ma z nimi problemów. Na esperanzach nagrywam czasem dane i też nuie mam zastrzeżeń. Datexy wypalam 8x i piosenki brzmią bardzi dobrze natomiast dane jade na maxam czyli 52x i też nie mam zastrzeżeń.
|
|
#4 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
esperanza to b.dobre płytki nagrywają się bardzo dobrze z małą ilością błędów C1.
|
|
#5 | |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Dla mnie te płyty są "dobre", ale nie b.db.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Jak dwa miesiace temu dostalem zwrot 2000 plyt "boskiej" Esperanzy, powiedzialem NO WAY! Juz nie zamawiam do hurtu
|
|
#7 | |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Ja tam sentymentow do esperanzy nie czuje... nie używam, bo kiedys nagrywałem i mi sie nie spodobało
... Używam wyłacznie TDK oraz Verbatim
|
|
|
|
|
#9 |
|
Młody żonkoś
![]() |
qrcze te silver blue są lepsze od datexów niedość że błędów malo na razy 32 to jeszcze daja się czytać na moim testowym cdromie litka
zobaczymy za pół roku mam plytki hawka palone na maxa półtorej roku temu są czytane a mam mmore imation po pół roku nic ich nieczyta w każdym dobre są espery azle datexy dobre na razy 24 palenie
|
|
#10 |
|
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Ja na Datexy nagrywam filmy, Jade 24 ponieważ przy wiekszej predkosci czasem potrafi zwalić się płyta. Ale to w zupełności wystarcza. Jeest bardzo dobra jakośc nagrania przynajmiej. A co do esperanzy-zadnych zastrzeżeń.
Ostatnio nagrywałem na datexy z napisem EU, kto wie co to znaczy?? Wydawały się jakieś lepsze. |
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
Europa
|
|
#12 |
|
Młody żonkoś
![]() |
kupilem esperanze silver blue, silver silver , i dj audio . powiem tak dj audio na 2 jedna zwalona przy razy 12 a druga którą palilem 16 wyśmienicie się wypalila. co moze być przyczyną?
|
|
#13 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przypadek
, predkosc spoza indexu, interwencja boska, jakis soft w tle cos trzepnol porzadnie, wadliwy egzemplarz...
|
|
|
|
|
#14 |
|
Młody żonkoś
![]() |
Jak by ktoś chciał zrobię w nocy testy datexów esperanz różnych(silver-blue, silver-silver, dj audio(podobne do tych gramofonowych od verbatima) i sony (sonycdki mają erorów 18 w/g kproba) mam nawet verbci kilka ale dvd
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar Ostatnio zmieniany przez memorando : 19.07.2004 o godz. 17:09 |
|
|
|
|
#15 |
|
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Wiele razy już poruszany był temat wyższośsi płyt X nad Y i ciągle powtarzają się Esperanzy, Akosy, Datexy, MMore itp. chłam (bez obrazy). Czy nie znacie takich firm jak: Sony, TDK, Dysan? Różnica w cenie jest niewielka (50 szt. Esperanzy za 50 zł kontra 50 szt. TDK za 60 zł ). Uwierzcie mi że warto, bo o ile zaraz po nagraniu nie widać różnicy, to za rok lub kilka lat może być ona znacząca i "tańsze" płytki mogą być już nieczytelne. Ja musiałem już wyrzucić kilka starszych tańszych płytek bo nie mogłem ich odczytać, a na innych Nero pokazuje już "żółte" sektory których wcześniej nie było. Natomiast markowe płytki są 100% ok. A jaka jest cena waszych danych?
|
|
|
![]() |
|
|