Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.06.2002, 17:58   #1
lefty
Bywalec

Data rejestracji: 10.06.2002
lefty w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Lite-On 40125W problem???

Dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem tego napedu. Nagrywarka wyprodukowana w maju tego roku, firmware w wersji WS05.
I teraz, o ile CloneCD 4.1.0.9 poprawnie rozpoznaje ta nagrywarke to Nero 5.5.8.2 juz nie tzn. max predkosc nagrywania pokazuje mi 24x Gwoli scislosci, taka informacje pokazuje mi Nero, gdy wybiore opcje Wybierz nagrywarke z menu programu, poza tym przy wypalaniu tez moge wybrac tylko 24x predkosc (nie probowalem wylaczac Smart-Burn).
Poza tym w/w wersji CloneCD w opcji wyboru predkosci nagrywania jest dostepna opcja 48x mimo, ze ten model jej nie obsluguje
Nie wiem o co chodzi, nagrywarke mam od paru godzin na forum nikt nie opisywal takiego problemu (szukalem) wiec bede wdzieczny za wszelkie sugestie
lefty jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.06.2002, 18:21   #2
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Lite-On 40125W problem???

Cytat:
lefty napisa***322;(a)
Nero 5.5.8.2 (...) max predkosc nagrywania pokazuje mi 24x.
użyj nośnika do szybszego zapisu
Cytat:
Poza tym w/w wersji CloneCD w opcji wyboru predkosci nagrywania jest dostepna opcja 48x mimo, ze ten model jej nie obsluguje
CloneCD pokazuje wszystkie prędkości od 1x do 48x, niezależnie od nagrywarki. Po wybraniu wyższej prędkości, niż obsługiwana przez nagrywarkę, płyta zostanie nagrana po prostu z maksymalną dostępną (obsługiwaną) prędkością.
Cytat:
na forum nikt nie opisywal takiego problemu (szukalem)
czyżbyś dobrze szukał?
Stary 29.06.2002, 18:39   #3
lefty
Bywalec

Re: Re: Lite-On 40125W problem???

Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
użyj nośnika do szybszego zapisu
Nie wiem czy sie rozumiemy Mnie chodzilo o to, ze Nero przy wyborze nagrywarki z menu Nagrywarka pokazuje mi tam Max predkosc zapisu 24x (plyty nie ma w napedzie) a to, ze juz przed wypalaniem moge wybrac tylko 24x to rzeczywiscie moze to byc sprawa nosnika.
Cytat:
CloneCD pokazuje wszystkie prędkości od 1x do 48x, niezależnie od nagrywarki. Po wybraniu wyższej prędkości, niż obsługiwana przez nagrywarkę, płyta zostanie nagrana po prostu z maksymalną dostępną (obsługiwaną) prędkością.
Domyslalem sie tego ale zawsze lepiej sie upewnic
Tak przy okazji spytam. Jesli Nero obsluguje Smart-Burn to czy CloneCD tez go obsluguje a jesli tak to czy ten tryb jest w CloneCD na stale wlaczony?
Cytat:
czyżbyś dobrze szukał?
Szukalem po nazwach topicow tzn. czytalem kazdy na temat Lite-On'ow wiec moze to bylo opisywane w innym topicu

Dziekuje za szybka odpowiedz
lefty jest offline  
Stary 29.06.2002, 19:14   #4
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No wiec z ta x24.Chodzi o to, ze nero pamieta ostatnia plyte jaka byla wlozona.Jak wlozysz szybsza to zobaczysz, ze pokaze tyle ile mozna na nia nagrac.Wiec nic w tym dziwnego, ze jak nie masz plyty to caly czas jest x24.
Weron jest offline  
Stary 29.06.2002, 22:22   #5
lefty
Bywalec

A no to teraz wszystko jasne
lefty jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: