Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.02.2004, 17:55   #1
MichalPro
Bywalec

Data rejestracji: 24.09.2002
MichalPro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation "Oszczędny"traci dwa razy. G... jakiego nie miałem :) Z Reala

W ramach oszczędności zakupiłem w Realu płytki "Sigma" www.melodygroup.com . Blue, podjarałem się, że za 9.99 za 10 szt. mam niebieskie płytki. Były też wersje silver-blue, ale pominąłem. No i... szajs. Na 10 płytek 4 się wypaliły normalnie, na prędkości 12x, bez błędów, reszta- błąd w okolicy 650 Megabajta. Nagranie w Nero- OK, ale odczytać się nie dają. I dziwne dźwięki spawara wydaje. Ostrzegam przed tymi płytkami- nie warto.
MichalPro jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.02.2004, 19:28   #2
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez MichalPro
W ramach oszczędności zakupiłem w Realu płytki "Sigma" www.melodygroup.com . Blue, podjarałem się, że za 9.99 za 10 szt. mam niebieskie płytki. Były też wersje silver-blue, ale pominąłem. No i... szajs. Na 10 płytek 4 się wypaliły normalnie, na prędkości 12x, bez błędów, reszta- błąd w okolicy 650 Megabajta. Nagranie w Nero- OK, ale odczytać się nie dają. I dziwne dźwięki spawara wydaje. Ostrzegam przed tymi płytkami- nie warto.
Tak to jest jak kupuje się przedruki, choć po kolorze nośnika wyglądały na stare Verbatimy AZO - miałem taką jedną dla próby, nagrała się bez problemu (max. x16), na razie odtwarza się też bez problemu.
paput2000 jest offline  
Stary 29.02.2004, 22:15   #3
azirek
..:LTR-52246S:..

Data rejestracji: 31.08.2002
azirek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może zamiast zakładać taki temat wrzuć swój test do NOSNIKI [eg. Verbatim Pastel Disc]

azirek jest offline  
Stary 02.03.2004, 20:22   #4
radw
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 12.03.2003
radw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Stwierdziłem iż, nie warto oszczędzać na płytkach. Jakieś 6m-cy temu wypalałem filmy na datexach i mintach, i teraz mimo iz płytki są nie porysowane, moge tylko popatrzeć na zawartość płytki... Wole wydać 2 zyle i kupic cos konkretnego bez obawy iż , za kilka m-cy danych nie zobacze...
radw jest offline  
Stary 03.03.2004, 08:33   #5
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Oszczedzac na plytach CD
Stary 05.03.2004, 00:50   #6
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja sie nie zgodze Nawet moje espery z zielonym paskiem (pamietacie je jeszcze?) ladnie sie czytaj! No dobra pare jest juz na tyle porysowanych ze troche to trwa ale jakos pomijajac BTC & Speer nigdy nie nacialem sie tak tragicznie na tanie plytki. Nie ma co przeplacac przynajmniej do divxow i rownie malo waznych danych. Audio to co innego.

Tylko wazna uwaga - tanie plyty pali sie powoli!!! Tym sie wlasnie z mojego doswiadczenia glownie roznia od firmowych. Aktualne tanie plyty maja bezpeiczna granice predkosci wypalania na poziomie 24X. Tzn takie s moje doswiadczenia. Wedle wzoru Wielkiego Zlego Niestety Bylego Moderatora najlepiej palic X 16.
To dobry wzor
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: